Meniu bebe de 1 an: mic dejun, gustare, prânz, cină
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 4 minute Vizualizari: 33559
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 4 minute Vizualizari: 33559
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 5 minute Vizualizari: 108
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 5 minute Vizualizari: 35
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 9 minute Vizualizari: 99
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 4 minute Vizualizari: 2777
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 5 minute Vizualizari: 41
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 6 minute Vizualizari: 1028
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 5 minute Vizualizari: 202
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 6 minute Vizualizari: 15332
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 5 minute Vizualizari: 2509
Toți părinții vor să fie la curent cu toate informațiile referitoare la procesul de creștere a copilului lor, astfel încât să se asigure că știu exact ce au de făcut și că îi oferă puiului de om toate condițiile necesare să se dezvolte în mod corespunzător atât fizic și cognitiv, cât și emoțional. Este normal să apară anumite frici, mai ales dacă este vorba despre niște părinți care se confruntă pentru prima dată cu îngrijirea copilului.
Dacă și tu te afli într-o astfel de situație și îți dorești ca totul să iasă perfect, iar copilul tău să beneficieze de cele mai bune îngrijiri, citește în continuare și află care sunt aspectele cele mai importante de care trebuie să ții cont.
Odată ce copilul ajunge la vârsta de 1-3 ani, trebuie să te înarmezi din timp cu multă răbdare și înțelegere, pentru că se află la o etapă de viața sa în care are un nivel ridicat de energie pe care își dorește să-l consume în fiecare zi. Nu degeaba se spune că și părinții retrăiesc momentele copilăriei prin intermediul micuțului lor, stând lângă el la fiecare pas pe care îl fac în fiecare moment din zi.
La vârsta de 1 an începe să-și dezvolte tot mai mult sentimentul de independență, iar acest lucru este sesizabil imediat din acțiunile sale. De exemplu, acum nu-și va mai dori să petreacă atât de mult timp în brațele tale și aspiră, la fel cum vede în jurul său la toți oamenii, să meargă singur. Din acest motiv, aceasta este una dintre cele mai importante etape ale vieții sale, în care este necesar să investești într-o pereche de adidași pentru copii, care să aibă mărimea potrivită și care să favorizeze formarea unui mers corect.
Deși este totuși mult prea mic să înțeleagă multe lucruri din jurul său, își dorește să exploreze și să descopere cu sete cât mai multe dintre acestea, punându-și la încercare abilitățile, care, cu trecerea timpului, îi permit să efectueze din ce în ce mai multe activități.
La vârsta de 2 anișori, micuțul începe să se confrunte cu o avanlanșă de emoții, fiind mult mai sensibil și având nevoie de afecțiunea oferită de părinții săi. De asemenea, tot aceasta este vârsta la care mersul nu mai reprezintă o problemă; ajung unde au nevoie, când au nevoie, fără să întrebe nimic pe nimeni. Din acest motiv, asigură-te că îți supraveghezi copilașul în mod constant și că îi achiziționezi o pereche de încălțăminte adecvată și calitativă, cum ar fi adidașii Adidas pentru copii.
La 3 anișori, copilașii devin parteneri iscusiți de conversații, datorită faptului că li se dezvoltă din ce în ce mai pronunțat și latura socială. Tot acum micuțul tău începe să aibă un prieten imaginar, care îl însoțește oriunde merge și care practică diverse activități interesante. Deși părinții încep să se îngrjoreze, medicii specialiști spun că este complet normal ca un copil de 3 ani să aibă un prieten imaginar, fiind o dovadă clară a faptului că acesta are o imaginație bogată. De asemenea, își îmbunătățește și abilitățile sociale, fiindu-i mult mai ușor să se integreze în diverse grupuri de copii.
Între 1 și 3 anișori, în corpul copilului tău se produc schimbări fizice, psihomotorii și sociale, începând să crească tot mai mult și în înălțime, și în greutate (creșterea se produce mult mai rapid în înălțime decât în greutate). Astfel, pentru o dezvoltare adecvată, este necesar să se adopte o alimentație sănătoasă, care să cuprindă nutrienți esențiali și care să îi ofere copilașului tău tot aportul necesar de energie pentru întreaga zi.
La vârsta de 1 an are totuși nevoie de ajutorul părinților pentru a fi hrănit, însă, de la 2 anișori, lucrurile se schimbă substanțial. Vrea să mănânce singur cu lingurița și vrea să bea cu cănița fără să fie ajutat. Astfel, profită de această independență a lui și oferă-i posibilitatea de a se hrăni sănătos, metodă prin care își va dezvolta obiceiuri alimentare adecvate, pe care le va purta cu el toată viața.
Diversificarea începută la aproximativ 6 luni continuă între 1 și 2 ani, perioadă în care vezi care sunt alimentele sale preferate și care sunt cele care îi provoacă anumite tulburări digestive, reacții alergice etc. În scurt timp, vei putea să îl hrănești cu aceleași preparate pe care le consumă și un adult. Singura condiție este ca acestea să fie sănătoase, pline de vitamine, minerale și nutrienți esențiali. Astfel, ai grijă să îi prepari copilului tău 5 porții de mâncare pe zi, dintre care 3 fac parte din mesele principale, iar 2 sunt gustările.
Include în alimentație legume și fructe cât mai puternic colorate, cereale integrale, lactate în fiecare zi (400-500 ml), carne de pui, pește, curcan, pasăre, ouă. De asemenea, evită pe cât de mult poți mâncărurile de tip fast food, dulciurile, margarina, conservele, fructele de mare, preparatele prăjite, afumate etc. Citește mai multe despre această subcategorie pentru a te informa în mod corespunzător.
Află tot ce trebuie să știi despre etapa pubertății atât la fete, cât și la băieți, pentru a ști care sunt cele mai comune situații cu care te vei confrunta. De regulă, pubertatea intervine în momentul în care copilul împlinește vârsta de 8 ani și implică o mulțime de schimbări atât fizice, cât și emoționale. Fiind una dintre cele mai dificile perioade din viața unui copil, care-și vede corpul suferind o mulțime de modificări, asigură-l că îl înțelegi indiferent de momentele dificile prin care trece. Știind că are pe cineva alături, nu îi va mai fi la fel de greu și, cel mai important, nu se va simți singur.
În ceea ce privește dezvoltarea fizică a copiilor, asigură-te că te informezi în mod corepunzător în prealabil, pentru a ști care este procesul obișnuit de evoluție. Bineînțeles, graficul de creștere a copiilor poate doar să te informeze orientativ cu privire la etapele lor de evoluție, fiecare copilaș având propriul său ritm în care se dezvoltă.
Un alt aspect important de care trebuie să se țină cont în procesul de creștere a copilului constă chiar în alegerea unei perechi de încălțăminte adecvată în funcție de sezon. Bineînțeles, trebuie să respecți și câteva criterii de alegere a unor astfel de produse, pentru a nu exista riscul să i se deformeze mersul.
Pentru sezonul rece, poți cumpăra ghete de copii și se recomandă să nu fie prea înalte, pentru a nu fi restrictive pentru picioruș. Descoperă o gamă largă de ghete de fetițe și ghete de băieți, realizate din materiale de înaltă calitate. În sezonul cald, îți poți îndrepta atenția cu încredere către sandale de copii, șlapi, adidași, care să fie cât mai confortabili și care să-i permită micuțului să se miște în voie.
Pentru sezonul cu vremea potrivită, dar totuși schimbătoare, cum sunt primăvara și toamna, se poate opta pentru adidași de copii pentru băieți, adidași pentru fete sau chiar pantofi pentru copii. Cu toate acestea, nu neglija nici încălțămintea de casă și cumpără papuci de casă pentru copii care să le ofere un confort termic ridicat, mai ales dacă ai gresie în multe camere.
În ceea ce privește achiziționarea unor haine pentru copii ieftine, trebuie să iei neapărat în considerare reducerile și ofertele aplicate în magazine. Ai oportunitatea de a găsi o mulțime de variante avantajoase și din punctul de vedere al prețului, dar și al calității.
Astfel, la pantofii de fetițe cumpărați poți cumpăra rochii de fete și ai obținut un outfit fără un efort prea mare, dar care este de efect pentru sezonul cald. De asemenea, dacă ai băiețel, poți opta pentru un outfit format din pantalonași trei sferturi, tricou și sandale de băieți, care creează o apariție de-a dreptul plăcută. Pentru sezonul rece, îndreaptă-ți atenția către geaca de copii alături de care să adaugi pe lista de cumpărături și cizmele de zăpadă pentru copii. Pentru anotimpurile intermediare, cum ar fi primăvara sau toamna, se pot cumpăra ghetuțe adidas sau cizme pentru copii care să nu fie neapărat îmblănite, pentru a nu exista riscul de supraîncălzire.
Specialiștii recomandă cizmele de cauciuc pentru copii, pentru că au un nivel ridicat de rezistență la umezeală. Astfel, dacă, de exemplu, mergi la țară cu copilul tău după ce tocmai a plouat, cizmele de cauciuc se dovedesc a fi varianta cea mai bună de luat în considerare. Cu toate acestea, fetele încep să pună preț pe aspect tot mai mult cu cât înaintează în vârstă, motiv pentru care va trebui să te orientezi către cizme pentru fete și către hainele de fetițe.
Înainte de cumpărarea unor haine pentru copil, asigură-te că citești cu atenție tabelul de mărimi pentru haine de copii, astfel încât să optezi pentru articole vestimentare adecvate. Se recomandă să cumperi cu o mărime sau două mai mari, mai ales când vine vorba de gecile pentru copii, în speranța că vor fi bune și la anul. De asemenea, cumpără și haine de casă (pijamale pentru copii) alături de care să adaugi papuci pentru copii, în care micuții să se simtă confortabil.