Haine copii

Despre haine copii poți vorbi oricât de-a lungul tuturor etapelor de creștere ale celor mici. Astăzi oferta de hăinuțe dedicată lor este foarte variată și împacă și cele mai exigente gusturi în materie de modă și toate criteriile de calitate, funcționalitate și confort. Pentru haine fetițe vei dori probabil ca fiica ta să arate ca o prințesă și să se simtă în același timp bine, să aibă libertate în mișcări, iar materialele să fie prietenoase cu pielea. Pentru haine băieți, accentul va cădea pe rezistență, confort, cu o notă jucăușă dată de un imprimeu vesel, cu un personaj preferat din desene animate și filme pentru copii.

Fiecare vârstă vine cu provocări noi în materie de haine, copii cresc într-un ritm alert și, de regulă, garderoba trebuie înlocuită în fiecare sezon. De aceea, achiziția de haine pentru copii are alocat un buget însemnat în cheltuielile unei familii. Îți pot fi de folos sfaturi de la prieteni, de la rude, din articolele din această subcategorie, despre cum să găsești cele mai convenabile soluții prin care să poți îmbina optim calitatea și prețul redus, să ai în același timp satisfacția unor articole de îmbrăcăminte care arată bine, sunt croite bine și se simt bine pe pielea celor mici și să poți economisi cumpărând haine ieftine.

Cum alegi haine de copii?

Cele două perioade principale pentru cumpărăturile de haine pentru copii sunt primăvara și toamna, la începutul sezonului cald, respectiv al sezonului rece. Pentru că cei mici au ritmuri de creștere diferită, este bine să verifici înainte de a pleca prin magazine, care sunt articolele vestimentare de care cel mic are nevoie și să îți faci o listă. Să faci ordine în dulapul copilului, sortând hainele de sezon de cele de care nu mai are nevoie, hainele care i-au rămas mici de cele pe care încă le poate purta, este cea mai bună idee. Iată câteva sfaturi, pe care le vom detalia în alte articole, pe care le poți avea în vedere atunci când mergi să cumperi haine pentru copilul tău.

Rezumă-te la necesarul de haine copii de pe listă!

Tentația este mare să cumperi mult și să cedezi inspitelor ivite la tot pasul prin magazine. Nu tot ce strălucește este aur și nu tot ce îți încântă privirea este de folos puiului tău. Gândește-te cât de repede crește și cât de puțin ajunge să poarte o haină! Nu vrei să încarci dulapul cu toate culorile și imprimeurile posibile, cu haine prea elegante, pe care nu le va folosi decât o dată sau de două ori. Cea mai mare tentație este în acest sens la rochii fete, unde te poți lăsa ușor furată de peisaj ca mamă, imaginându-ți mica prințesă îmbrăcată în tot felul de costumații. Este adevărat că arată adorabil în ele, dar subiectul rochii ocazie fetițe ar trebui să te preocupe doar dacă circumstanțele o impun, dacă fetița chiar are nevoie pentru un eveniment în familie ori în viața preșcolară sau școlară.

Întreabă-te întotdeauna unde va purta copilul hainele pe care dorești să i le cumperi!

Dacă răspunsul este “Nu știu“ sau “Poate va avea nevoie de ele”, este clar că i le cumperi doar pentru că îți place designul sau strict pentru poze. Dacă nu ai în vedere o ocazie specială, care să rămână imortalizată în fotografii deosebite, abține-te de la achiziție. Copilul tău are câteva locuri în care merge frecvent: la grădiniță/școală, în parc la joacă, la rude, prieteni sau bunici, în vacanță.

Pentru că o parte importantă a vieții sale se desfășoară în interiorul locuinței, ai grijă să-i asiguri haine confortabile de stat prin casă, durabile, din materiale naturale de calitate, în culori care să nu evidențieze petele. Oprește-te la pijamale copii de calitate, din bumbac moale, potrivite sezonului și temperaturii din camera copilului. Oricât te-ar tenta modelele pufoase, în care cel mic să arate la propriu ca un pui uriaș, gândește-te la confortul său prima dată. Ca părinte ești întotdeauna atent la nevoile celui mic, dar atunci când vrei să faci un cadou unui copil, mai ales dacă nu ai proprii copii, poți greși alegând lucruri foarte frumoase, dar nefuncționale, care vor sfârși în sacul cu haine de donat.

Pentru joacă, cele mai des folosite la copiii mici, preșcolari și școlari de vârstă mică sunt articolele rezistente, care nu se murdăresc ușor, din materiale cu imprimeuri vesele, colorate. Ar fi bine să te orientezi către o salopetă copii, cu un design haios, cu elemente reglabile, pe care să o poți combina cu tricouri din bumbac și care să poată fi ușor desfăcută la nasturi în caz de urgențe fiziologice.

Alege confortul și funcționalitatea în detrimentul aspectului estetic când cumperi haine ieftine!

Raionul de haine copii al magazinelor îți fură ochii cu tot felul de culori vesele, imprimeuri și texturi, cu personaje îndrăgite de copii, prințese, zâne și supereroi. Vei sfârși prin a adăuga în coșul de cumpărături multe articole care îți par minunate pentru îngerașul sau năzdrăvanul tău, dacă nu analizezi cu atenție particularitățile hainelor. Alege țesături de calitate, texturi prietenoase cu pielea, croieli și materiale care permit libertatea de mișcare a copilului. De asemenea, acolo unde nu se impune uniforma școlară, asigură-te că puiul tău își petrece timpul îmbrăcat în haine confortabile și că acestea nu îi creează neplăceri în timpul orelor de curs sau la orele de educație fizică. Citește cu atenție etichetele produselor pentru compoziția fibrelor și instrucțiuni de întreținere!

Implică-ți copilul în alegerea hainelor pe care le va purta!

Mergeți împreună la cumpărături și împlică-l pe copilul tău în achiziția de haine de sezon. Cere-i părerea, întreabă-l ce îi place, dă-i de ales între două sau trei articole vestimentare și le va purta cu mai mare plăcere știind că a avut și el un cuvânt de spus la cumpărarea lor! Pregătește-te însă de presiuni și cereri suplimentare de haine. Ca să eviți acest lucru, explică-i înainte de a merge la magazin ce aveți de cumpărat. Dacă mergeți pentru maieuri copii sau pentru cămăși copii, dă-i de ales între două sau trei modele și încercați să nu vă abateți de la listă.

Cu cât copilul este mai mare de vârstă, cu atât propriile gusturi vor conta în alegerea hainelor sale. Un adolescent va fi mult mai greu de convins să aleagă hainele care plac părinților și pe care aceștia le consideră potrivite rebelului familiei. Nu respinge din start opțiunile sale, încearcă să găsești ceva care să te mulțumească și pe tine și să îi placă și lui!

Cum alegi mărimile hainelor de copii

Ține cont de faptul că vârsta înscrisă pe etichete nu corespunde întodeauna cu mărimea pe care o poartă puiul tău. Probarea hainelor sau stabilirea măsurilor după haine care îi vin bine copilului sunt recomandate în acest caz. Nu vrei nici haine prea mari, dar nici articole care să nu-l încapă sau să-l strângă, ci articole care să arate bine pe corpul său și în care să se simtă confortabil.

Un preț ridicat nu înseamnă neapărat calitate și confort! Poți găsi haine ieftine și de calitate dacă te orientezi puțin în multitudinea de magazine din oraș sau dintr-un centru comercial.

Spală întotdeauna hainele noi ale copilului înainte să le poarte și înlătură etichetele care l-ar putea deranja!