Alimentaţia gravidei

Alimentaţia gravidei este unul dintre aspectele cele mai importante din cadrul sarcinii, de care viitoarea mămică trebuie să ţină cont, astfel încât să se bucure de o sarcină sănătoasă, lipsită de evenimente nefericite, care îi pot pune viaţa în pericol atât a ei, cât şi a copilului.

Dieta gravidei trebuie să includă nutrienţi esenţiali, care se găsesc, mai ales, în fructe şi legume, gustări sănătoase, lactate cu un conţinut scăzut de grăsime, proteine extrase din carne de pui, vită sau curcan şi carbohidraţi, care oferă energia necesară corpului. Iată ce ar trebui să includă o alimentaţie pentru gravide în trimestrul 1 de sarcină:

  • peşte – bogat în zinc, fier, acizi graşi Omega-3 şi proteine, peştele nu trebuie să lipsească sub nicio formă din rutina alimentară a femeii gravide;
  • fructe – având un conţinut ridicat de vitamine, mai ales vitamina C, fructele pot fi consumate crude, ca atare, dar şi sub formă de suc;
  • legume – pentru a echilibra nivelul de vitamine şi minerale în corp, este esenţial să adaugi în alimentaţia ta, mai ales dacă eşti gravidă, legume cât mai puternic colorate;
  • lactate – cantităţi mari de calciu pot fi regăsite şi în lapte, fiind recomandat să se consume în fiecare zi: o cană de lapte, 100g brânză de casă, 200g iaurt.