Fertilizare şi concepţie

Nu sunt articole.

Concepţia şi fertilizarea sunt subiecte de interes maxim pentru orice cuplu care îşi doreşte să aducă pe lume un copil. Dorinţa tinerilor de a-şi planifica viaţa şi de a asigura tot confortul şi mijloacele de întreţinere a unui copil, precum şi ritmul vieţii cotidiene, stresul, posibilele afecţiuni de care suferă unul sau ambii membri ai cuplului fac ca fenomenul concepţiei să nu se mai realizeze cu aceeaşi uşurinţă ca în vremea bunicilor şi părinţilor noştri. Aşadar, fie că doar ţi-ai propus să ai un copil, fie că încercările de până acum nu au fost încununate de succes, este necesar să te informezi asupra problemelor care pot apărea referitor la concepţie. Citeşte articolele din subcategoria Fertilizare şi concepţie şi află tot ce trebuie să ştii despre problemele care pot apărea în viaţa unui cuplu atunci când îşi planifică o sarcină şi ce soluţii există pentru rezolvarea lor.

Probleme de fertilitate şi metode de rezolvare

Cu excepţia situaţiilor fericite în care cuplul se hotărăşte să conceapă un copil şi sarcina apare la momentul aşteptat, există numeroase cazuri de infertilitate, în care încercările cuplurilor de a avea un copil rămân fără succes. În situaţiile în care concepţia nu se produce în mod natural, se poate pune diagnosticul de infertilitate de cuplu dacă după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate sarcina întârzie să apară. Dacă te confrunţi cu această situaţie, trebuie să te adresezi unui medic care îţi va indica investigaţiile necesare pentru determinarea cauzelor infertilităţii, precum şi soluţiile de rezolvare a problemei.

În cazul în care tratamentul medicamentos, hormonal, dieta sau suplimentele recomandate nu dau roade, ţi se vor recomanda proceduri de fertilizare cu ajutorul cărora visul de a avea un copil poate deveni realitate. Atunci când vârsta mamei este sub 40 de ani, trompele uterine sunt permeabile, concentraţia şi motilitatea spermatozoizilor sunt bune, se poate opta pentru inseminare intrauterină, în care sperma prelucrată este introdusă direct în uter, iar fertilizarea se produce fiziologic. Există un număr maxim de trei încercări care se pot realiza cu această procedură.

Dacă eforturile de inseminare intrauterină nu sunt încununate de o sarcină viabilă, medicul va recomanda cuplului fertilizarea in vitro, o metodă dezvoltată pentru a trata infertilitatea sau pentru a evita transmiterea de la părinţi la copil a unor boli genetice grave. Procedura numită prescurtat FIV constă în fertilizarea artificială, în laborator, a ovocitelor cu spermatozoizi, ambele elemente putând fi prelevate de la membrii cuplului sau de la donatori. Se dezvoltă un număr de embrioni dintre care unul sau mai mulţi vor fi transferaţi în uter, de unde se poate dezvolta sarcina. Procedura de fertilizare in vitro ca preţ este mai costisitoare decât inseminarea intrauterină, dar ea creşte şansele de a avea un copil la categoriile de cupluri care nu sunt eligibile pentru inseminare. Costurile procedurii pot varia între 10.500 şi 12.000 lei , la acestea adăugându-se uneori câteva costuri mai mici pentru serviciile medicale asociate.

O informare corectă asigură cuplurilor care suferă de infertilitate, şanse crescute de a avea un copil.