Haine bebeluşi

Alegerea hainelor bebelușului tău este o activitate foarte importantă, pentru că trebuie să optezi pentru produse de înaltă calitate, astfel încât să nu existe riscul ca micuțul să se irite în timp ce le poartă sau chiar să dezvolte alergii. Din acest motiv, specialiștii în pediatrie recomandă tuturor părinților să-și îndrepte atenția către hăinuțele de bebeluși realizate 100% din bumbac sau chiar din bumbac organic.

Este normal ca numărul generos de informații să te copleșească în momentul în care trebuie să cumperi pentru prima dată articole vestimentare pentru copilașul tău, însă, cu cât îți organizezi sarcinile mai bine, cu atât vei reuși să găsești produse care să îndeplinească toate criteriile de confort și calitate.

Alege corect! Mărimi haine bebeluși

Primul criteriu de care trebuie să ții cont este chiar alegerea mărimii hainelor pentru bebeluși, astfel încât micuțul să se simtă cât mai confortabil și să nu-i fie afectat sub nicio formă procesul de creștere. De exemplu, dacă încălțămintea nu este nouă și a mai fost purtată, există riscul ca piciorușul micuțului tău să se deformeze.

De asemenea, dacă pe etichetă scrie „haine nou născuți”, cel mai probabil se face referire la vârsta curprinsă între 0 și 3 luni. S-ar putea să te tenteze să cumperi hăinuțe pentru nou născuți, însă trebuie să știi că aceștia cresc foarte repede, fiind nevoie să achiziționezi din nou hăinuțe de mărimi mai mari.

Nou născuții au aproximativ 3,6 kg, în funcție bineînțeles de fizionomia corpului lor, însă, există și posibilitatea ca bebelușul să aibă mai multe kilograme la naștere, ceea ce înseamnă că hainele special concepute pentru aceștia să nu fie tocmai adecvate. Din acest motiv, atunci când te afli la magazin, asigură-te că achiziționezi hăinuțe de mărimi potrivite pentru 5.5 – 6 kg. De asemenea, un alt sfat de care trebuie să ții cont este că nu trebuie să cumperi produse vestimentare în cantități mari, pentru că, aflându-se la o vârstă la care copilașii cresc extrem de repede, nu ar fi tocmai rentabil să rămâi cu multe hainuțe pentru nou născuți.

În cazul în care nu știi care este mărimea potrivită, achiziționează întotdeauna mărimi mai mari decât mai mici, pentru a-i fi de folos copilului atunci când va mai crește. Conform specialiștilor, nu este nimic greșit să cumperi haine pentru bebeluși mai mari decât trebuie atunci când e vorba de copiii care au sub un anișor. Bineînțeles, nu trebuie nici să exagerezi, însă, de exemplu, atunci când cumperi treninguri de bebe, poți alege o mărime mai mare cu încredere, fiind o variantă foarte confortabilă. Cel mai important este, în schimb, să nu cumperi haine prea strâmte.

Ai grija la materialele alese pentru haine de nou-născuți

Indiferent că ești în căutarea unor haine pentru bebeluși băieți sau haine pentru bebeluși fete, asigură-te că optezi pentru materiale moi, care lasă pielea să respire și care le asigură un nivel ridicat de confort. Pentru că au o piele extrem de fină, se recomandă doar articolele vestimentare realizate din bumbac 100% sau bumbac organic. De asemenea, sunt permise și alte materiale textile moi, atât timp cât sunt naturale și nu le irită pielea micuților. Până la ora actuală, bumbacul este considerat a fi cea mai bună variantă. Pentru că are un raport calitate preț excelent, ai ocazia de a achiziționa haine de bebeluși ieftine.

 Un alt aspect de care trebuie să ții cont este eticheta. De cele mai multe ori, hainele care au instrucțiunile scrise direct pe material pot fi iritante pentru pielea sensibilă a micuțului. Astfel, ai grijă să achiziționezi doar haine cu etichetă, pe care o poți tăia cu ușurință. De asemenea, acordă atenție și modului de închidere a articolelor vestimentare, să nu fie dificil și incomod. De exemplu, optează pentru un compleu de bebe care să nu aibă nasturii ca sistem de închidere, pentru că pot fi suficient de incomozi și enervanți, mai ales când bebelușul tău este plin de energie.

Unele branduri specializate în articolele vestimentare pentru bebeluși au optat pentru capse magnetice, care se dovedesc a fi o metodă facilă de închidere a hăinuțelor chiar și atunci când ai un bebeluș care este mereu agitat. Un alt sfat de care să ții cont constă chiar în alegerea hainelor cu un gât foarte larg.

Alege body-uri confortabile și alte hăinuțe pentru nou-născuți

Una dintre piesele vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba bebeșului tău este chiar body-ul. Asigură-te că s-au folosit capse în zona dintre piciorușe, pentru ca scutecul să fie ușor de înlocuit atunci când este nevoie. Cu toate acestea, ai grijă ca celelate haine să se poată desface la gât, pentru a fi scoase pe la picioare. De exemplu, atunci când scutecul va da pe afară, nimeni nu o să-și dorească să scoată articolul vestimentar respectiv pe la cap.

Îmbogățește garderoba copilașului tău cu multe costumașe

Costumașele de bebeluși se folosesc în diverse contexte și cu diferite ocazii, cum ar fi la botez, pentru o sesiune foto, pentru anumite evenimente formale etc. În plus, gândește-te că vei organiza o mulțime de ședințe foto pentru a-ți imortaliza bebelușul în multe dintre etapele sale de dezvoltare și pentru a te bucura de cât mai multe amintiri frumoase alături de acesta.

Cumpără haine în funcție de sexul copilașului

Învață-l încă de mic să-și însușească sexul și cumpără-i hăinuțe potrivite atât pentru vârsta lui, cât și pentru genul din care face parte, pentru a-i fi cât mai ușor să se identifice cu o fetiță sau cu un băiețel. Astfel, nu ezita să-i umpli garderoba fiicei tale cu rochițe de bebe în culori cât mai diverse și cu modele cât mai interesante, pe care să le poarte cu drag și în care să se simtă cât mai confortabil.

Orientează-ți atenția și către hainele de bebe pentru băieți, care sunt disponibile într-o gamă largă de variante și culori pe care cei mici le vor îndrăgi din prima clipă. Nu te limita doar la câteva nuanțe banale, ci optează pentru nuanțe cât mai variate, care să reprezinte o adevărată încântare pentru cel mic. Există studii care dovedesc faptul că hainele puternic colorate sunt imediat îndrăgite de micuți, făcându-le o deosebită plăcere să le poarte.

7 sfaturi universal valabile de care să ții cont când achiziționezi hăinuțe pentru bebelușul tău

  1. Ia în considerare reducerile sau ofertele

Dacă produsele pe care vrei să le cumperi sunt confecționate 100% din bumbac, nu este nevoie să le cumperi la preț întreg, ci poți profita atunci când se fac reduceri la magazinele preferate și cu siguranță vei găsi ceva care să fie pe placul tău. În plus, copiilor nu le pasă cu ce sunt îmbrăcați. Își doresc doar să se simtă confortabil. De la vârsta de 4-5 anișori încep să li se formeze și gusturile în materie de îmbrăcăminte.

  1. Nu achiziționa cantități mari de haine

Dat fiind faptul că bebelușii sunt într-o continuă creștere, ține cont de un sfat valoros care o să-ți fie de un real folos: cumpără doar cât este nevoie. Ține în mod regulat evidența hăinuțelor și asigură-te că are strictul necesar și doar atât. Nu este nevoie să cheltuiești sume mari de bani pentru achiziționarea multor haine de care nici nu va avea nevoie. De asemenea, nu este recomandat să cumperi haine în avans pentru sezonul următor, pentru că nu ai de unde să știi dacă i se vor potrivi.

  1. Pleacă la cumpărături împreună cu bebelușul

În cazul în care nu ai certitudinea că îi cumperi hăinuțe potrivite copilașului tău, cel mai bine este să mergi la cumpărături împreună cu el. Aceasta este cea mai bună metodă prin care te poți asigura că îi vei cumpăra mărimea potrivită.

  1. Optează pentru culori cât mai vii

Hăinuțele bebelușilor pe care le achiziționezi trebuie să aibă cât mai multe culori vii, astfel încât cel mic să le îmbrace cu drag. Nu opta pentru nuanțe banale, pentru că nu îi stârnesc acestuia interesul deloc.

  1. Lista de hăinuțe

Ca la orice fel de cumpărături, asigură-te că îți stabilești din timp o listă cu toate articolele vestimentare pe care îți dorești să le cumperi și încearcă să te limitezi la ea, pentru a nu risca să plătești în plus pe lucruri de care nici tu, nici copilașul tău nu aveați nevoie. Bineînțeles, poți să încalci lista doar dacă ți-ai amintit că trebuie să cumperi un obiect de maximă necesitate pe care ai uitat să-l adaugi la lista de cumpărături.

  1. Alege capsele în loc de nasturi

Când ai un copilaș care debordează energie și care este mai tot timpul agitat, o pereche de nasturi îți pot da serioase bătăi de cap. Astfel, înlocuiește-i cu capsele, care se dovedesc a fi o metodă de închidere a hăinuțelor de copilași mult mai bună, eficientă și rapidă decât nasturii.

  1. Nu neglija sub nicio formă calitatea materialelor

Calitatea materialelor este definitorie pentru hăinuțele bebelușilor, pentru ca aceștia să se simtă cât mai confortabil și pentru a nu exista niciun risc de experimentare a iritațiilor la nivelul pielii. Totodată, hainele realizate din materiale naturale, rezistente, vor face față cu brio multiplelor spălări de care este neapărată nevoie atunci când copilașul este micuț și face tot felul de năzdrăvănii.