Cand este bine sa faci testul de sarcina?

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 668

Cand este bine sa faci testul de sarcina?

Utilizarea unui test de sarcina este din ce in ce mai intalnita, in principiu datorita faptului ca este foarte simpla. In farmacii exista din ce in ce mai multe variante de teste cu acuratete ce depaseste 97%, astfel incat orice femeie care simte ca a ramas insarcinata sa poata sa se asigure de asta.

Pentru a putea fi concludent insa, testul de sarcina trebuie sa se faca doar in anumite conditii. Pentru a putea obtine rezultate cat mai bune de la el, trebuie sa stii cand trebuie sa il faci, cum trebuie sa il faci si care este modul in care iti ofera raspunsul.

Testele de sarcina fac un singur lucru: masoara nivelul de HCG din sange

Un prim lucru pe care trebuie sa il stie orice femeie este faptul ca toate testele de sarcina fac acelasi lucru: masoara nivelul hormonului HCG din sange. Nu este valabil doar la testele de urina, gasite in farmacii, ci si la testele de sange.

HCG- gonadotropina corionica umana, se gaseste in organismul femeii doar in momentul in care ramane insarcinata si poate sa fie identificat la 10-14 zile de la conceptie. Faptul ca este prezent doar in perioada sarcinii este datorat faptului ca este produs de catre celulele care formeaza placenta.

Pentru a fi insarcinata, o femeie trebuie sa aiba o valoare a acestui hormon mai mare de 35 mlU/ml. In cazul in care este mai mica de 5 mlU/ml, cu siguranta nu exista nicio sarcina.

Cand trebuie sa fie facut testul de sarcina?

Daca vrei o acuratete cat mai mare este bine sa astepti 14 zile de la conceptie si macar 3-4 zile de la data la care ti-a intarziat ciclul menstrual. Hormonul HCG isi dubleaza valoarea cu fiecare zi ce trece, motiv pentru care cu cat astepti mai mult, cu atat rezultatele vor fi mai relevante.

Testul de sarcina trebuie sa fie facut la primele ore ale diminetii si trebuie sa respecte toate regulile inscrise pe prospect. In general, trebuie sa se colecteze urina intr-un recipient si sa se inmoaie testul in aceasta. Modalitatea poate sa difere, insa, in functie de producator.

De asemenea, poate sa difere si modul in care se ofera rezultatul. Unele teste afiseaza doua liniute roz pentru rezultate pozitive, altele isi schimba culoarea, in timp ce altele sunt electronice si ofera un raspuns scris.

Daca ai facut un test de sarcina si ai indoieli in ceea ce priveste rezultatele oferite, un test de sange poate sa iti inlature orice tip de indoiala. Daca in cazul unui test de urina se masoara nivelul de HCG din urina, existand sansele ca hormonul sa nu fia juns inca acolo, in cazul unui test de sange acuratetea este foarte mare, deoarece se masoara nivelul din sange.

Sfaturi utile pentru utilizarea testului de sarcina

  1. Foloseste testul la minim 14 zile dupa contactul sexual, daca vrei sa te asiguri ca rezultatul este corect!
  2. Cumpara-ti mai multe teste de sarcina, in asa fel incat sa repeti testul in cazul in care gresesti modul de utilizare!
  3. Documenteaza-te inainte de a achizitiona un test! Exista mai multi producatori si testele pot fi mai precise sau mai putin precise. Partea buna este ca majoritatea au o acuratete de peste 97%, insa exista si variante cu acuratete de peste 99%.
  4. Daca testul este pozitiv, mergi la medic pentru investigatii mai amanuntite!

Un cometariu la articolul "Cand este bine sa faci testul de sarcina?"

  1. Buna ziua ! Am avut un contact pe 25 ianuarie,iar pe data de 6 martie am facut hcg in sange cu un rezultat negativ.Este valabil razultatul. Va multumesc.

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.