Grafic creştere copii

Nu sunt articole.

Un grafic creștere copii este un instrument util pentru părinții care vor să verifice dacă fetița sau băiețelul, adolescentul sau adolescenta a crescut corespunzător potrivit standardelor de înălțime și greutate specifice fiecărei vârste. Graficul de creștere oferă o tablou al ritmului de creștere a unui copil sau adolescent.

Un grafic de creștere pentru copii și adolescenți înregistrează înălțimea și greutatea copilului, cu diferențe legate de sex, între băieți și fete. Unele grafice de creștere includ și indicele de masă corporală, este un raport între înălțime și greutate care oferă informații despre sănătatea copilului, despre deficiențe în alimentație, tulburări metabolice sau pericol de obezitate. Valorile indicelui de masă corporală trebuie întotdeauna raportate la vârstă. Medicul pediatru este în măsură să se pronunțe asupra dezvoltării în parametri normali a copilului.

Graficul de creștere pentru fete este diferit de graficul de creștere pentru băieți. Chiar dacă fac parte din același tablou sau diagramă, valorile corespunzătoare vârstei pentru fiecare dintre cele două sexe sunt diferite.

Provocările alimentare ale perioadei în care trăim, tentațiile culinare existente la orice pas, imprimă o tendință de îngrășare prematură copiilor, încă de la vârste fragede. Dacă suspectezi că cel mic se află în categoria de risc de supraponderalitate, verifică graficele greutate copii și vezi ce rezultat îți indică acestea. Nu este niciodată prea târziu să faci schimbări în alimentația puiului tău, pentru a evita probleme de sănătate.

Nu lăsa comparațiile cu ceilalți colegi de școală să te tulbure. Întreabă întotdeauna medicul pediatru despre sănătatea copilului și consultă un grafic creștere copil ori de câte ori ai vreun dubiu că puiul tău nu a crescut suficient sau este prea slab ori, dimpotrivă, are tendințe de îngrășare în diferite etape de creștere. Ține cont de variațiile sezoniere ale greutății corporale, de felul în care mănâncă și de transformările din adolescență. Consultă întotdeauna medicul atunci când ai un motiv de îngrijorare privind starea de sănătate a copilului tău.