Bebe pe luni

Bebe la 1 lună

Două dintre cele mai importante și repetate activități pe care bebelușul la 1 lună le desfășoară sunt dormitul și hrănitul.

Bebe la 2 luni

Bebele la 2 luni începe să-și dezvolte setul de reacții atunci când cineva interacționează cu el, zâmbind sau plângând. De asemenea, mai este important de menționat și faptul că un bebe la 2 luni are un nivel foarte ridicat de curiozitate față de tot ce se întâmplă în jurul său.

Bebe la 3 luni

Bebelușul la 3 luni începe să se obișnuiască deja cu un anumit program de mâncare și de somn. De asemenea, un bebe la 3 luni începe să-și poată menține capul cu un nivel mai ridicat de fermitate, însă nu pentru o perioadă îndelungată. În ceea ce privește somnul, bebele la 3 luni începe să fie din ce în ce mai activ în timpul zilei, ceea ce îl ajută să adoarmă noaptea imediat.

Bebe la 4 luni

Un bebe la 4 luni începe să-și descopere tot mai mult propriul corp, fiind fascinat mai ales de mânuțe. De asemenea, bebelușul la 4 luni se bucură de o dezvoltare cognitivă semnificativă.

Bebe la 5 luni

Bebelușul la 5 luni trece printr-o mulțime de schimbări, descoperind că poate emite o mulțime de sunete cu ajutorul limbii și buzelor. Un bebe la 5 luni cântărește în medie 7,5 kg (băieții) și 6,9 kg (fetițele).

Bebe la 6 luni

Bebelușul la 6 luni este din ce în ce mai entuziasmat de culorile, jucăriile și oamenii din jurul său. Bineînțeles, un bebe la 6 luni se află la vârsta potrivită pentru începerea diversificării.

Bebe la 7 luni

Bebelușul la 7 luni începe să meargă de-a bușilea și să exploreze. Tot bebele la 7 luni iubește să stea în poziție de șezut.

Bebe la 8 luni

Un bebe la 8 luni descoperă abilitatea de a-și îndoi genunchii și adoră să sară.

Bebe la 9 luni

Un bebe la 9 luni își dezvoltă capacitatea de a se cățăra.

Bebe la 10 luni

Bebele la 10 luni începe să devină din ce în ce mai independent, dorindu-și să desfășoare cât mai multe activități de unul singur.

Bebe la 11 luni

Un bebe la 11 luni este din ce în ce mai egoist, refuzând să-și împartă jucăriile.

Bebe la 12 luni

Bebelușul la 12 ani (un anișor) se află într-unul dintre cele mai importante momentele din viața sa, exprimându-și tot mai mult sentimentul de independență.