Alimentatia prescolarului. Ce trebuie sa manance prichindeii?
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 3 minute Vizualizari: 289
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 3 minute Vizualizari: 289
Un tabel pentru diversificare este un instrument util pentru părinţii care adoptă în alimentaţia bebeluşului lor o schemă de alimentaţie potrivită fiecărei vârste şi etape de creştere. Aşa cum probabil ai auzit, ai citit sau ai constatat pe propria piele, diversificarea nu este un proces uşor şi vei dori să ai la îndemână toate instrumentele necesare astfel încât să poţi trece cu bine peste provocările fiecărei zile în materie de alimentaţia bebeluşului. În mare parte unitare, tabelele de diversificare ţin cont de alimentele potrivite şi alimentele nerecomandate bebeluşilor la o anumită vârstă.
Pentru că bebeluşii sunt diferiţi însă, încercăm să îţi oferim mai multe abordări. Una dintre acestea este tabelul de diversificare Flaveur care presupune o schemă de alimentaţie prin care se introduc treptat alimentele noi, astfel încât să obişnuieşti progresiv sistemul digestiv al bebeluşului cu noile ingrediente. Abordarea aceasta blândă evită tulburările digestive şi facilitează acceptarea noilor alimente de către bebe.
Numărul de mese diversificate creşte, de asemenea, de la o singură masă solidă sau semilichidă la 7 luni, la două mese la 8 luni şi la trei mese de acest tip la 9 luni. Acestea vor deveni treptat mesele principale ale bebeluşului şi vor conţine alte alimente decât laptele. Consultarea unui tabel Flaveur îţi va aduce un plus de organizare necesar vieţii cu bebeluşul tău.
Voi dori de la bun început să verifici tabelul de diversificare la 6 luni pe zile, astfel încât să te asiguri zilnic că ai făcut aprovizionarea cu ingredientele necesare meniului zilnic al bebeluşului. Informaţiile conţinute pe site, respectiv în subcategoria Tabel diversificare sunt în concordanţă cu recomandările OMS în materie de diversificare. De asemenea, vei putea accesa şi un tabel de diversificare OMS.
Dacă bebeluşul nu este alăptat şi este hrănit cu formulă, medicul pediatru îţi poate recomanda începerea mai devreme a diversificării. În acest sens, îţi poate fi de folos subiectul diversificarea la 5 luni tabel.
Iniţial, tabelul diversificării, pentru vârsta de 5-6 luni a bebeluşului, conţine puţine rubrici şi câteva grupe de alimente pe care le vei folosi la început în alimentaţia bebeluşului tău. De la cele patru grupe ale debutului în aventura diversificării, fructe, legume, lactate şi cereale, tu şi bebeluşul tău veţi ajunge să bifaţi toate grupele de alimente până la împlinirea vârstei de 1 an. Tabelele de pe site pot fi consultate oricând cu uşurinţă şi recomandate tuturor mămicilor de bebeluşi, care vor trece inevitabil prin procesul diversificării alimentaţiei bebeluşului. De asemenea, îţi oferim posibilitatea printării oricăruia dintre tabelele de pe site, pentru a-ţi uşura consultarea lor.
Urmărind diversificarea pas cu pas pe site, vei reuşi să faci faţă cu brio acestei perioade plină de încercări, în care blândeţea, calmul şi răbdarea îţi vor asigura un proces al diversificării cât mai lin atât pentru tine, cât şi pentru bebeluşul tău. Consultarea tabelului diversificării îţi oferă un instrument util în aplicarea principiilor alimentare recomandate în alimentaţia bebeluşului, precum şi posibilitatea unei mai bune organizări în ceea ce priveşte meniul celui mic şi asigurarea disponibilităţii alimentelor necesare în orice moment.