Bebelușul la 1 lună: somn, alimentație, suplimente, activități

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 5 minute Vizualizari: 3203

Bebelușul la 1 lună: somn, alimentație, suplimente, activități

bebele la 1 luna

Bebe la 1 luna – Toți părinții își doresc să afle tot ce presupune procesul de creștere și dezvoltare a bebelușului lor, pentru a ști la ce să se aștepte încă de la primele momente de viață ale acestuia. Este adevărat că fiecare etapă din viața sa vine la pachet cu o mulțime de schimbări de care trebuie să se țină cont și care trebuie să fie respectate.

Dacă și tu îți dorești să te informezi în mod corespunzător cu privire la bebelușul tău și ce trebuie să iei în considerare atunci când acesta are o lună, citește în continuare articolul de mai jos și ține cont de fiecare aspect important din cadrul unei dezvoltări armonioase.

bebelusul la 1 luna

Somnul bebelușului la 1 lună

Când bebelușul tău are 1 lună de viață, trebuie să te aștepți că va petrece mult din timpul său dormind, aproximativ 15-16 ore pe zi. Astfel, nu te îngrijora, nu este nimic in neregulă, ci, din contră, chiar are nevoie să petreacă atât de mult timp dormind pentru a se odihni în mod corespunzător. Este adevărat că programul de somn este unul haotic și greu de gestionat, însă este recomandat să încerci să îi organizezi timpul pentru dormit, astfel încât să îi creezi o rutină adecvată. După aceea, bebelușului îi va fi mult mai ușor să distingă ciclul nocturn de cel diurn, adormind seara și fiind activ, cât de mult se poate, ziua.

Citeste articolul pe care l-am pregatit pentru tine, legat de somnul bebelusului si cum eviti problemele ce pot aparea!

Ce mănâncă un bebeluș de 1 lună?

Încă din primele momente de viață, bebelușul este hrănit cu lapte matern sau cu lapte formula, însă, ceea ce diferă de la o lună la alta este chiar frecvența. De exemplu, la vârsta de 1 lună, bebelușul trebuie să fie hrănit de aproximativ 12 ori pe zi, însemnând că fiecare masă pe care o are se află la un interval de 2 – 3 ore. În cazul în care bebelușul este hrănit cu lapte praf, numărul meselor scade la aproximativ 6 – 8 într-o zi. Bineînțeles, numărul de mese nu trebuie să fie respectat cu strictețe, de fiecare dată când bebelușului tău i se face foame, îl poți hrăni cu încredere.

Mesele bebelușului la 1 lună

La fel cum s-a menționat și la punctul anterior, frecvența cu care bebelușul de 1 lună este hrănit este stabilită, în mare parte, de el, în funcție de senzația de foame pe care o poate resimți din oră în oră. Acest lucru se întâmplă, pentru că laptele matern este ușor de digerat. De asemenea, există și posibilitatea ca bebelușul să fie mai somnoros în primele săptămâni sau chiar în prima lună. În cazul în care nu se trezește singur, va trebui să o faci chiar tu, pentru a-l hrăni la maximum 3 ore. La polul opus, există și bebeluși care par să nu se sature deloc.

Este important să știi că plânsul nu este un indicator al faptului că bebelușului îi este foame. Cea mai sigură metodă prin care îți poti da seama este dacă începe să caute sânul cu gurița pentru a se hrăni.

Suplimente pentru bebelusi de 1 lună

La vârsta de 1 lună, medicii specialiști recomandă Vitamina D ca suplimente alimentare pentru asigurarea organismului bebelușului cu toate proprietățile necesare și adecvate dezvoltării. Vitamina D este benefică în procesul de formare a oaselor și a dinților, îndemnând corpul să absoarbă cât mai eficient calciul. Cea mai bună modalitate de a-i asigura bebelușului tău vitamina D necesară este să îl expui la razele solare în momentele adecvate din zi. De exemplu, dacă este vară, momentele în care poți expune bebelușul la soare sunt ori dimineața, până în ora 10:00, ori seara, după ora 18:00.

bebele la 1 luna

Activitățile bebelușului de 1 lună

Deși ar părea greu de crezut, bebelușii care au 1 lună desfășoară câteva activități specifice vârstei lor, care indică faptul că sunt complet sănătoși. Printre acestea se numără și:

  • ridicarea ușoară a capului în momentul în care stau așezați pe burtică;
  • capacitatea de a întoarce capul atât într-o parte, cât și în cealaltă în momentul în care stau în poziție de culcat în pătuț;
  • au reacție atât pentru sunete, cât și pentru lumina puternică, tinzând să clipească de mai multe ori atunci când se simt deranjați de aceasta;
  • se uită insistent la fețele oamenilor din jur și atenția le este imediat distrasă în momentul în care se uită la obiecte puternic colorate;
  • au capacitatea de a urmări obiectele care se află în mișcare la o distanță de 45 cm;
  • se potolesc din plâns sau din agitație în momentul în care aud voci familiare, care le oferă sentimentul de siguranță.

Uite și exemple video de activități:

Bebelușii care au vârsta de 1 lună se află în etapa din viață în care descoperă cu pași mici lumea înconjurătoare și au nevoie de atenta supraveghere a părinților lor. Lasă și tu un comentariu în care să ne spui ce face copilul tău acum, ce plan alimentar i-ai stabilit pentru mâine și cum i-ai organizat programul de somn. De asemenea, spune-ne și nouă către ce fel de grădiniță te-ai orientat pentru micuțul tău și încurajează-i și pe ceilalți părinți să caute una din timp.

Ti-ar putea fi de folos următoarele articole:

Sursa foto:
https://unsplash.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.