Sarcina pe luni

Există o mulţime de femei care se întreabă „câte luni de sarcină am”, fiindu-le dificil să preconizeze momentul în care o să nască. Din fericire, există un calculator de sarcină pe săptămâni şi luni care poate să organizeze în mod corespunzător etapele de dezvoltare a fătului, dar şi schimbările care au loc în corpul viitoarei mămici. Dacă şi tu te afli într-o astfel de situaţie, rămâi în continuare pentru a te informa adecvat cu privire la sarcina pe săptămâni şi luni sau la sarcina pe trimestre.

Prima lună de sarcină

Femeile care îşi doresc să facă un calcul de sarcină pe săptămâni şi luni care să fie corect, îşi pot îndrepta atenţia către un calculator de sarcină pe luni şi săptămâni, care indică exact în ce perioadă se află. Prima lună de sarcină este redată de primele patru săptămâni, în care mămica se confruntă cu o mulţime de simptome: oboseală severă, dureri de spate, înţepături sub stomac, ameţeli, senzaţii de vomă, secretarea unei cantităţi mai mari de mucus cervical decât este normal.

A doua lună de sarcină

Există multe persoane care spun că la 2 luni de sarcină se cunoaşte burta, trecând deja opt săptămâni de la momentul conceperii fătului. În această perioadă se efectuează teste de screening cu ajutorul aparatelor de ecografie, pentru verificarea sănătăţii embrionului şi pentru detectarea diverselor anomalii, cum ar fi sindromul Down, în cazul în care există.

A treia lună de sarcină

Sarcina de 3 luni este un moment care trebuie să fie sărbătorit de mămică şi constă în împlinirea a 13 săptămâni. Vestea bună este că odată ce se împlinesc 13 săptămâni, riscul de avort spontan scade considerabil. Specialiştii spun că la 3 luni de sarcină se vede burta din ce în ce mai clar.

Pentru confirmare, poţi căuta pe internet poze cu gravide în 3 luni. Femeile care vor să ştie cât înseamnă 16 săptămâni în luni, pot consulta un calculator cu lunile de sarcină. Conform specialiştilor, 16 săptămâni semnifică 3 luni şi 4 săptămâni.

De asemenea, dacă vrei să ştii la câte luni afli sexul copilului, cel mai bine te adresezi medicului specialist, însă, de regulă, se află la aproximativ 14 săptămâni.

A patra lună de sarcină

Cele care se întreabă cât înseamnă 17 săptămâni în luni, vor vedea că tocmai au ajuns la o sarcină de 4 luni. Acesta este momentul în care mămica experimentează un disconfort, pentru că burta se află într-un proces continuu de expansiune. Pentru a vedea cum arată burta la patru luni, poţi căuta pe internet „burta 4 luni sarcina poze.”

A cincea lună de sarcină

22 de săptămâni în luni se caracterizează printr-o sarcină de 5 luni în cadrul căreia vergeturile încep să apară, picioarele se umflă, iar pielea se pătează.

A şasea lună de sarcină

24 de săptămâni în luni figurează ca cinci luni şi trei săptămâni, fiind o perioadă care se apropie cu paşi repezi de luna a şasea, în care se recomandă vaccinarea femeii însărcinate.

A şaptea lună de sarcină

Cele care vor să afle cât înseamnă 30 de săptămâni în luni, trebuie să ştie că se apropie imediat de luna a 7-a de sarcină, în care corpul gravidei se pregăteşte treptat de momentul naşterii.

A opta lună de sarcină

A 8-a lună de sarcină începe la 35 de săptămâni în care vizitele la medic încep să devină din ce în ce mai frecvente şi în care trebuie să fie anunţat dacă se observă schimbări mari.

A noua lună de sarcină

A 9-a lună de sarcină începe cu săptămâna a 39-a, existând oricând posibilitatea de a naşte.