Balansoare pentru copii în funcție de preferințele tale

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 5 minute Vizualizari: 39

Balansoare pentru copii în funcție de preferințele tale

Copiii de toate vârstele se află într-un plin proces de dezvoltare, perioadă în care au nevoie să le fie stimulate creativitatea, puterea de concentrare, echilibrul, coordonarea și orientarea în spațiu. Din fericire, există o mulțime de jucării care contribuie activ și eficient în procesul lor de dezvoltare, cum se întâmplă și în cazul balansoarelor, care sunt disponibile în magazine într-o gamă largă de categorii. Dacă și tu te numeri printre părinții care își doresc să le cumpere copilașului lor un astfel de balansoar, trebuie să ții cont de multe criterii de selecție: de brand, vârstă, preț, material, disponibilitate pentru interior/exterior, formă, numărul de copii care îl utilizează în același timp etc.

Cei mici sunt atrași în mod clar de balansoare, datorită faptului că le oferă doza de distracție de care au nevoie și îi ajută să descopere și mai mult din mediul înconjurător. De asemenea, dacă jucăria aleasă poate să fie folosită de un număr mai mare de copii, aceștia au șansa de a face cunoștință cu tot ce semnifică munca în echipă. Citește în continuare și află ce trebuie să iei în considerare atunci când achiziționezi un balansoar pentru copilașul tău.

Balansoare pentru copii de 1-3 ani

După ce copiii împlinesc vârsta de un an, încep să se bucure tot mai mult de lumea înconjurătoare și să o descopere tot mai mult, fiind în mod evident atrași de balansoare. Cele concepute pentru copiii care au vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani trebuie să fie capabile să îi susțină în mod adecvat, astfel încât să nu existe riscul ca cei mici să se accidenteze. Criteriile de care trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de alegere sunt:

  • nivelul de confort – este esențial ca jucăria să fie realizată din materiale calitative și confortabile, astfel încât copilașul să se bucure de o experiență de-a dreptul plăcută, pe care să îi fie drag să o repete;
  • nivelul de siguranță – majoritatea balansoarelor sunt dotate cu diverse centuri de siguranță care se prind  în trei sau chiar în cinci puncte. Înainte ca bebelușul tău să înceapă să folosească o astfel de jucărie, mai ales dacă este afară, este recomandat să îi prinzi adecvat centurile de siguranță, pentru a nu exista riscul ca acesta să se accidenteze. De asemenea, există și balansoare care sunt dotate cu scaune cu spătar, pentru a oferi un plus de confort, dar și de stabilitate;
  • dimensiunea aleasă – trebuie să acorzi importanță și dimensiunii balansoarului pentru copilași, astfel încât să poată fi depozitat cu ușurintă și, mai ales, să se potrivească pentru vârsta sau greutatea copilului tău. De asemenea, asigură-te că produsul este portabil, pentru a nu-ți fi dificil să îl muți dintr-un loc în altul.

Pentru a te asigura că achiziționezi produse adecvate pentru copilul tău din toate punctele de vedere, poți accesa balansoare pentru copii de 1-3 ani, unde vei găsi o gamă generoasă de variante accesibile și calitative.

Balansoare pentru copii de 4-7 ani

După vârsta de 4 ani, copiii încep să-și dezvolte tot mai mult abilitățile de a încerca lucruri noi și își doresc să experimenteze diverse activități: să alerge, să sară, să se dea în balansoare. De fapt, balansoarul devine încetul cu încetul una dintre jucăriile lor preferate. Vestea bună este că îl pot folosi fără nicio problemă, în siguranță.

Când copilul tău împlinește vârsta de 6 ani, începe să se bucure și mai mult de experiența pe care i-o oferă leagănul și începe să stăpânească din ce în de mai mult modul său de folosire, fără să îți mai faci griji că s-ar putea lovi. Dacă și tu îți dorești să achiziționezi un balansoar pentru copilul tău care se încadrează în această grupă de vârstă, fii sigur că nu vei da greș. Pentru a te asigura că optezi pentru produse adecvate, poți accesa balansoare pentru copii de 4-7 ani, unde vei descoperi o gamă generoasă de balansoare rezistente la prețuri avantajoase.

3 sfaturi pe care să le iei în considerare când alegi un balansoar pentru copii 

  1. Stabilitate

Este esențial ca balansoarul pentru copii, indiferent de vârstă, să fie stabil și să aibă un centru de greutate cât mai aproape de sol, evitându-se astfel riscul ca bebelușul sau copilul să se răstoarne în momentul în care se agită. Pentru a crește nivelul de stabilitate, este necesară folosirea centurilor de siguranță, mai ales pentru bebelușii care sunt mai activi, dar și pentru cei somnoroși.

  1. Materialul

Există o gamă largă de materiale disponibile pentru balansoarele folosite de copii. Printre acestea se numără și:

  • lemnul – datorită faptului că au un aspect plăcut și sunt rezistente, balansoarele realizate din lemn fac parte din alegerile de top ale părinților, reușind să se integreze în orice tip de decor;
  • materiale textile – pe lângă faptul că au un preț accesibil, balansoarele din materiale textile sunt ușor de  întreținut. Dotate, de regulă, cu o structură metalică, se dovedesc a fi durabile;
  • ratan sintetic – în ceea ce privește balansoarele de grădină, ratanul sintetic este un material adecvat, rezistent în fața razelor ultraviolete și în fața umezelii.
  1. Accesoriile disponibile

Este bine ca balansoarele să fie dotate cu diverse jucărioare potrivite pentru copilașii de orice vârstă, astfel încât să le distragă atenția și să îi calmeze în momentele agitate. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că toate jucăriile sunt fixate în mod corespunzător și nu conțin piese periculoase. De asemenea, balansoarele moderne pot deține și sisteme cu vibrații, cântece, lumini, funcții de legănare, viteze de legănare.

Prin urmare, atunci când alegi un balansoar pentru copilul tău, trebuie să te asiguri că îi cumperi unul stabil, realizat din materiale de înaltă calitate, cu accesorii distractive, pe care le va îndrăgi încă din prima clipă.

 

Sursa foto:
https://stock.adobe.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.