Testul de sarcina în timpul menstruației. Tot ce trebuie să știi!
Autor: Maria Ene Timp citire: 5 minute Vizualizari: 135
Autor: Maria Ene Timp citire: 5 minute Vizualizari: 135
Autor: Maria Ene Timp citire: 5 minute Vizualizari: 1934
Autor: Maria Ene Timp citire: 5 minute Vizualizari: 178
Autor: Maria Ene Timp citire: 9 minute Vizualizari: 550
Autor: Maria Ene Timp citire: 5 minute Vizualizari: 273
Autor: Maria Ene Timp citire: 5 minute Vizualizari: 59
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 2 minute Vizualizari: 1450
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 3 minute Vizualizari: 432
Un test de sarcină îţi poate confirma sau spulbera emoţiile şi incertitudinile legate de suspiciunea sau probabilitatea unei sarcini, în urma unui contact sexual. Înainte de vizita la medicul ginecolog, testul este o metodă destul de sigură de a confirma sau a infirma existenţa unei sarcini, dacă este efectuat conform instrucţiunilor din prospect şi ţinând cont de câteva recomandări de bază. Testul de sarcină funcţionează prin depistarea unui anumit hormon existent în urina femeii însărcinate şi poate avea ca rezultate următoarele posibilităţi: test de sarcină pozitiv, care semnalează existenţa unei sarcini, test negativ şi test invalid, când utilizarea necorespunzătoare sau un defect de fabricaţie nu permit înregistrarea unui rezultat concludent.
Citeşte articolele din subcategoria Test de sarcină şi află tot ce trebuie să ştii despre această modalitate pentru depistarea timpurie a unei sarcini: când se face testul de sarcină, cum funcţionează, preţul, cum citeşti un test de sarcină, ce tipuri de teste se găsesc pe piaţă, ce trebuie să faci, în funcţie de rezultatul testului. Poţi afla şi alte informaţii utile în subcategoriile Test de sarcină pozitiv şi Test de sarcină negativ.
Dacă ţi-a întârziat menstruaţia şi suspectezi că eşti însărcinată, se recomandă să te încarci cu răbdarea necesară şi să aştepţi o săptămână de la data când ar fi trebuit ca menstruaţia să se producă. Testele de sarcină negative indică în realitate absenţa hormonului sarcinii din urina femeii, iar efectuarea testului prea devreme poate surprinde organismul femeii într-un moment în care nu a secretat suficientă cantitate de gonadotropină corionică umană (HCG), astfel încât hormonul să fie descoperit în urină. Deci dacă te-ai întrebat după cât timp se face testul de sarcină, află că aceasta nu se face la mai puţin de 10-14 zile de la ultimul contact sexual neprotejat.
Dacă nu ai răbdare şi emoţiile stau în calea activităţilor tale curente, poţi face un test de sarcină la 8 zile de la concepţie, creat special pentru a depista nivelurile mici de gonadotropină. În farmacii, dar şi pe site-uri dedicate mamei şi copilului se comercializează teste de sarcină ultrasensibile. Acestea garantează rezultate în proporţie de 99% precise, dacă sunt folosite conform instrucţiunilor. Recomandarea este să foloseşti teste de sarcină cum ar fi testul Barza ultrasensibil dimineaţa şi să recoltezi proba din prima urină.
După ce te-ai asigurat că testul este în termenul de garanţie prevăzut, citeşte cu atenţie toate instrucţiunile şi lămureşte-te cum se face un test de sarcină. Unele prevăd urinarea direct pe capătul absorbant al testului, prin introducerea acestuia în jetul de urină. Altele au instrumente de colectare a urinei şi sunt prevăzute cu pipete cu ajutorul cărora se picură urina într-un spaţiu indicat. Respectă timpul de aşteptare indicat şi citeşte rezultatul conform recomandărilor.
Majoritatea testelor au două linii notate cu C şi T. O liniuţă roşie în dreptul literei C indică un rezultat negativ, două liniuţe roşii, în dreptul literelor C şi T indică un rezultat pozitiv, iar o singură liniuţă roşie la litera T îţi spune că testul este invalid şi trebuie repetat folosind un alt dispozitiv.
Există şi situaţii în care folosirea unui test de sarcină generează alte incertitudini, cum ar fi prezenţa celei de-a doua linii roşii, dar mai slabă decât prima. Vei căuta probabil pe Internet test de sarcină slab pozitiv poze şi vei afla că nu eşti singura femeie căreia i s-a întâmplat. Poate fi o eroare de folosire a testului sau o interpretare care nu respectă timpul indicat în prospect. A doua linie slab marcată poate fi datorată evaporării urinei şi ea va dispărea, lăsând loc unui rezultat negativ. În alte cazuri poate indica o cantitate mică de hormon dacă testul a fost făcut prematur. În situaţii mai rare, poate fi semnul unui avort spontan timpuriu. Comparaţia cu rezultatele căutării de poze cu teste de sarcină pozitiv îţi poate indica diferenţele între un rezultat clar şi unul dubios.
Un test de sarcină pozitiv nu îţi garantează că vei avea un copil. Următorul pas pe care trebuie să-l urmezi este vizita la medicul ginecolog, care îţi va confirma dacă eşti însărcinată, dacă sarcina este corect amplasată în uter, dacă există pericolul de avort spontan sau alte probleme.
De asemenea, un test de sarcină negativ va avea ca pas următor un nou test de sarcină efectuat la câteva zile şi drumul spre cabinetul medicului ginecolog care, pe baza unor analize, va stabili cauza întârzierii sau absenţei menstruaţiei.
Dacă te întrebi cât costă un test de sarcină, căutările atât fizice, cât şi online (test sarcină preţ) vor avea rezultate diferite în funcţie de firma producătoare şi de sensibilitatea testului. Testul de sarcină, cunoscut adesea şi ca test de sarcină Barza, are un preţ accesibil, situat în jurul valorii de 10 lei. Unele modele pot ajunge şi la 30 de lei. Există şi teste de ovulaţie pe care le poţi efectua pentru a vedea momentul cel mai potrivit pentru a rămâne însărcinată. Testul de ovulaţie se efectuează în mod similar testului de sarcină.
Ambele tipuri de teste sunt accesibile pentru buzunarul tău şi destul de precise în rezultate. Drumul până la farmacie îţi poate oferi lămuriri atunci când te macină întrebarea Sunt sau nu sunt însărcinată? şi vrei un răspuns rapid, obţinut în intimitatea locuinţei tale.