Meniu bebe de 9 luni: mic dejun, gustare, prânz, cină
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 7 minute Vizualizari: 40184
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 7 minute Vizualizari: 40184
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 6 minute Vizualizari: 19972
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 5 minute Vizualizari: 42475
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 4 minute Vizualizari: 33561
Autor: Laurian Sandru Timp citire: 7 minute Vizualizari: 30000
Meniurile bebeluşului vor deveni preocuparea ta multă vreme începând cu vârsta debutului diversificării. Potrivit recomandărilor medicilor pediatri, diversificarea ar trebui să înceapă de la vârsta de 6 luni a bebeluşului. Dacă până acum ţi se părea greu să alcătuieşti un meniu bogat şi variat pentru familia ta, lucrurile se complică pentru că va trebui să ai în vedere meniuri distincte, cel puţin până la vârsta de 2 ani.
La început este uşor, întrucât alimentaţia bebeluşului nu presupune multe mese solide şi prea multă varietate. Nici meniurile de bebe la 7 luni şi meniurile de bebe la 8 luni nu îţi vor da mari bătăi de cap. Indiferent de vârsta celui mic, urmăreşte subcategoria Meniuri şi vei avea idei de meniu săptămânal atunci când inspiraţia nu te ajută.
De la vârsta de 9 luni în sus, bebeluşul primeşte suficiente alimente noi astfel încât vei avea nevoie în fiecare zi de idei noi pentru a-i alcătui mesele. Subcategoria Meniuri este astfel construită pentru a-ţi fi de ajutor în fiecare etapă a diversificării şi pentru a te ajuta să respecţi un plan alimentar sănătos pentru bebeluşul tău.
Vei observa că meniurile se îmbogăţesc progresiv pe măsură ce adaugi noi alimente în diversificarea bebeluşului. Programul şi conţinutul meselor este structurat pe zilele săptămânii, ţinând cont de recomandările generale ale pediatrilor legate de numărul de zile în care cel mic ar trebui să consume carne sau ouă, alimente care nu se oferă bebeluşului în fiecare zi.
Alternanţa meselor, precum şi împărţirea alimentelor pe zilele săptămânii este astfel alcătuită încât să poată suplini nevoile nutriţionale specifice fiecărei vârste şi etape de creştere. Recomandările sunt orientative, meniul bebeluşului tău va fi construit şi în funcţie de preferinţele lui sau alimentele pe care le refuză, precum şi în funcţie de indicaţiile speciale ale medicului pediatru.
Meniurile de bebe la 9 luni vor fi, bineînţeles, diferite de meniurile de bebe la 10 luni, care vor conţine alimente mai multe şi preparate mai complexe. Cu siguranţă vei şti ce să îi dai puiului tău la mesele principale cu ajutorul unui meniu de bebe la 11 luni.
Vârsta de 1 an a copilului tău nu te va surprinde în materie de alimentaţie, dacă vei consulta propunerile noastre pentru meniuri copii 1 an. La această vârstă, cel mic va putea să consume o mare parte dintre alimentele care sunt recomandate şi în dieta unui adult care se bazează pe principii sănătoase în alegerea hranei. La 1 an, complexitatea preparatelor creşte şi consistenţa devine solidă. Totodată, te poţi afla în situaţia de a nu mai avea idei asupra mâncării potrivite celui mic, care a devenit mofturos, acceptă din ce în ce mai greu hrana de bebe, iar trecerea la o alimentaţie asemănătoare celei a adulţilor sau fraţilor mai mari te sperie.
Subcategoria Meniuri este recomandată tuturor părinţilor care vor să ofere bebeluşilor o alimentaţie sănătoasă şi un program de diversificare care să le suplinească toate nevoile nutriţionale. Meniurile repartizate pe mese şi zilele săptămânii le vor fi de mare ajutor.