Idei de mâncare sănătoasă

Idei de mâncare sănătoasă este un subiect care dă multe bătăi de cap părinților responsabili și preocupați de meniul copilului lor. Lipsa poftei de mâncare, refuzul unor alimente de către cei mici, tentațiile produselor fast food și ale gustările nesănătoase în cazul copiilor mai mari fac ca sarcina unui părinte în privința alimentației copilului să nu fie deloc ușoară.

Citește articolele din această subcategorie și vei afla care sunt cele mai indicate alimente, cum ar trebui să le servești, ce preparate îi încântă pe copii, precum și rețete de mâncare sănătoasă.

Cum pregătești rețete de mâncare sănătoasă pentru copilul tău?

O alimentație sănătoasă trebuie să asigure copilului produse din toate grupele alimentare, astfel încât să beneficieze de nutrienții necesari pentru o creștere și dezvoltare armonioase. Un meniu cu mâncare sănătoasă pentru copii va conține o varietate de alimente, gusturi diverse și o prezentare a farfuriei care să-l îndemne pe mofturosul tău să guste și să aprecieze ce i-ai pregătit. Iată ce nu ar trebui să lipsească din meniul copilului tău și cum ai putea să-l convingi să mănânce.

  1. Iaurtul este un superaliment ideal pentru micul dejun, gustare sau chiar desert, dacă adaugi ceva dulce în el precum miere, fructe proaspete sau fructe uscate dulci.
  2. Ouăle conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fier și omega 3. Sunt excelente pentru micul dejun. Dacă varianta de ou fiert sau omletă nu este preferată, încearcă o budincă de legume în care să folosești ouă. Este o mâncare ieftină și sănătoasă. Aspectul colorat și gustul plin de savoare îl vor convinge pe copil să încerce.
  3. Avocado este o modalitate ușoară de a introduce grăsimi sănătoase în dieta copilului. Pastele de avocado tip guacamole sau pesto sunt foarte apreciate întinse pe pâine prăjită.
  4. Cartofii dulci au un gust excelent, sunt ușor de preparat ca piureuri delicioase sau ca gustări de tip snack dacă sunt tăiați corespunzător și copți în cuptor.
  5. Laptele. Dacă nu mai consumă lapte, pe motiv că a fost obișnuit cu laptele matern sau formulă și nu îi place gustul laptelui de vacă, poți încerca variante de lapte vegetal din comerț. Cel de soia are multă proteină.
  6. Semințele și nucile. Le poți oferi drept gustări sănătoase sau ca deserturi delicioase amestecate cu pastă de fructe uscate și cacao.
  7. Cerealele integrale. Dacă nu îi plac, adaugă făină integrală sau fulgi de ovăz în deserturile preferate pregătite în casă și folosește pâine integrală la masă.
  8. Fructele de pădure. Pot fi oferite ca atare sau sub formă de smoothie.
  9. Legumele. Lasă pe o farfurie cât mai multe tipuri de legume și cât mai colorate și pune-le tăiate pe o farfurie în preajma copilului. Va fi tentat să ronțăie.

Copiii au nevoie de alimente nutritive – grăsimi sănătoase pentru creier, calciu pentru oase și toate vitaminele și mineralele pe care le oferă legumele – și multe altele. În această subcategorie găsești sfaturi pe care le poți folosi pentru a-l convinge pe cel mic să mănânce mâncare sănătoasă.