Încălţăminte bebeluşi

Încălțămintea bebelușilor trebuie să fie aleasă cu mare atenție și trebuie să corespundă mărimii piciorului copilașului, astfel încât să nu existe riscul să i se deformeze, să îl doară sau chiar să își facă răni. În timp ce stă în casă, se poate opta, bineînțeles pentru o pereche de botoșei de bebe, pentru că îi oferă un grad ridicat de confort. De asemenea, se recomandă purtarea lor în primele luni de viață chiar și afară, pentru că va fi transportat de cele mai multe ori cu ajutorul căruciorului. Abia după ce acesta începe să meargă se poate lua în considerare achiziționarea unor adidași de bebeluși, care să aibă o talpă moale și care să ajute la formarea unui mers corect.

Există și o anumită categorie de încălțăminte pentru bebeluși pe care trebuie să o eviți, cu toate că multe variante sunt de-a dreptul interesante. Trebuie să iei în considerare, mai înainte de toate, calitatea produsului și forma. Astfel, ține cont de următoarele criterii:

  • pantofii de bebeluși nu trebuie să aibă talpă alunecoasă, pentru a nu-i fi dificil micuțului tău să se deplaseze și pentru a învăța să meargă corect;
  • ghetele de bebeluși nu trebuie să fie lungi, până la glezne, pentru că ar putea fi suficient de restrictive, împiedicând circulația sângelui să funcționeze în parametri optimi;
  • încălțămintea de bebeluși pentru primii pași nu trebuie să poată fi îndoiți, pentru că nu oferă suficient de mult suport piciorului.

Ții cont de mărimile încălțămintei bebelușilor?

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să îl iei în considerare este alegerea mărimii încălțămintei bebelușilor care să se potrivească pentru piciorușul lor. Din acest motiv, este recomandat să folosești un dispozitiv adecvat de măsurare precisă. De asemenea, trebuie să repeți procedura o dată la aproximativ trei luni sau chiar și mai repede, în cazul în care papucii bebelușilor ar da semne că sunt prea mici. Îți poți da seama de acest lucru mai ales când micuțul nu îi mai vrea sau când are picioarele înroșite după ce i-a purtat.

Încălțămintea de bebe pentru primii pași trebuie să aibă o structură susținătoare și solidă, astfel încât  să nu existe riscul ca se degradează atunci când merge pe o suprafață periculoasă cu așchii sau drum denivelat. O variantă către care ai putea să îți îndrepți atenția sunt chiar adidașii de bebeluși. Când sosește sezonul estival, iar temperaturile ating cote maxime, nu te limita doar la adidași, ci poți opta pentru sandale de bebeluși fetițe. Din fericire, există și opțiunea de sandale de bebeluși băieți, care îi permite piciorului să respire.

Cizmele de bebeluși sunt o variantă adecvată pentru anotimpul rece, chiar dacă micuțul tinde să nu meargă prea mult. Este important să fie îmbrăcat și cu hăinuțe de bebeluși adecvate în funcție de anotimp, pentru a nu-i fi prea rece sau prea cald.

Astfel, pentru primii pași ai bebelușului tău, asigură-te că ții cont de variantele și criteriile prezentate în rândurile de mai sus, pentru a-l ajuta pe micuț să meargă corect.