Mobilă copii

Nu sunt articole.

Mobila copiilor este un subiect care te va preocupa din momentul în care cel mic a crescut suficient de mult pentru a te convinge sa renunți la obiectele de mobilier de bebeluș. Vei dori tot ce este mai drăgălaș pentru copilul tău, totodată având permanent în minte considerente legate de funcționalitate, confort și siguranță.

Camera copilului este spațiul în care se joacă și, în același timp, locul în care se odihnește, deci vei căuta să-i asiguri tot ce este necesar pentru aceste activități. Citește articolele din această subcategorie și descoperă sugestii pentru amenajarea camerei copilului cu mobilierul adecvat fiecărei vârste.

Ce trebuie să ai în vedere când alegi mobila din cemera copiilor?

Atunci când alegi mobila pentru camera copilului, trebuie să te asiguri că îi oferi acestuia toate obiectele de mobilier de care are nevoie. Fiind în același timp și camera de joacă, și dormitor, dar și camera de studiu, mai târziu, aceasta trebuie dotată corespunzător tuturor funcționalităților sale.

Asigură-te totodată că spațiul îți permite toate acele obiecte pe care vrei să le achiziționezi și mai rămâne și loc pentru activitățile preferate ale celui mic. Un spațiu aerisit, fără mobilier înghesuit, este luminos și îl ajută să se dezvolte, să poată să se miște în voie, să se joace, să se concentreze asupra studiului și să poată să-și facă ordine în lucruri ușor.

Mobilierul pentru camera copilului trebuie îndeplinească unele condiții de bază astfel încât să fie satisfăcător și pentru tine și să îi placă celui mic. Alege piese de mobilier din materiale ușoare și totodată rezistente, care să poată fi ușor debarasate atunci când crește și să reziste activităților și jocurilor sale. Mobila potrivită pentru un dormitor copii trebuie să țină cont și de vârstă. Optează întotdeauna pentru piese care îi asigură un confort sporit și pe care le poți folosi câțiva ani de acum înainte.

Un mobilier dormitor copil va avea un pat corespunzător vârstei, cu elemente de protecție dacă vârsta celui mic o impune. De asemenea, un dulap pentru copil îi va fi de folos pentru depozitarea hainelor, pentru jucării sau alte obiecte personale ale puiului tău.

În funcție de vârstă, alege o măsuță pentru copii colorată, rezistentă și cu suficient spațiu pentru nevoile sale de joc de rol, de scris și desenat. Scăunelele aferente îi vor fi de ajutor atunci când are invitați de vârste apropiate sau pentru prietenii săi de jucărie.

Dacă este trecut de vârsta preșcolară, te vei orienta, bineînțeles, către un birou. Un astfel de obiect nu pune probleme de regulă când este vorba despre un băiețel, însă un birou pentru fetițe va fi în același timp și un loc în care își va alinia instrumentele cochetăriei feminine, farduri de jucărie sau produse cosmetice adevărate, la vârsta adolescenței.

Designul mobilei pentru copii trebuie să fie vesel, potrivit vârstei, atât din punct de vedere al siguranței și confortului, cât și din punct de vedere estetic. Din această perspectivă, mersul la cumpărături împreună cu cel mic poate fi de folos dacă vrei să ai un copil mulțumit de aspectul camerei sale.