Test de sarcina pozitiv

Testul de sarcină este special conceput pentru identificarea prezenţei unui anumit hormon în urină, care poartă denumirea de gonadotropină corionică umană (HCG). Hormonul acesta începe să fie prezent în sângele şi în urina femeii la aproximativ şase – zece zile după ce ovulul care a fost fecundat s-a ataşat de peretele uterului.

Dacă în ultima vreme te-ai confruntat cu câteva semnale specifice (greţuri, vărsături, schimbări de temperament, menstruaţie întârziată) şi bănuieşti că eşti însărcinată, poţi efectua un test de sarcină. În cazul în care nivelul hormonului menţionat anterior este mai mic cu 5,0 mIU/ml, ţi se va indica un test de sarcină negativ. Dacă nivelul de HCG prezent în corp este mai mare decât 35 mIU/ml, ţi se va indica un test de sarcină pozitiv.

Rezultatul poate să fie obţinut în doar câteva minute de la efectuarea sa şi te poţi confrunta ori cu un test pozitiv de sarcină, ori cu un test de sarcină negativ. De asemenea, există şi posibilitatea obţinerii unui rezultat invalid, în cazul în care nu a fost efectuat în condiţiile indicate sau nu a fost corect funcţional. Mai poţi efectua nişte teste de sânge, pentru obţinerea unui răspuns sigur. Acestea se realizează doar în cabinetul mediculul.

Când este indicat să faci testul de sarcină?

Înainte de utilizare, este necesar să citeşti prospectul, pentru a te asigura că respecţi toţi paşii esenţiali pentru obţinerea unui rezultat adecvat. Potrivit specialiştilor, este indicat ca testul să fie efectuat la aproape o săptămână de la întârzierea menstruaţiei. În urma analizei, poţi să te confrunţi cu un test de sarcină pozitiv Barza (unul dintre cele mai răspândite tipuri folosite), situaţie în care hormonii HCG se află în urină. Testul de sarcină negativ, pe de altă parte, poate semnifica absenţa hormonului HCG din urină sau efectuarea prea timpurie a testului.

Bineînţeles, mai este important de menţionat şi faptul că rezultatul poate să fie influenţat şi de momentul din zi în care testul este efectuat. Conform medicilor ginecologi, testul trebuie să fie realizat dimineaţa, cu prima urină din acea zi. Acela este singurul moment în care hormonul HCG are un nivel foarte ridicat de concentraţie.

Dacă te confrunţi cu un test de sarcină negativ la 5 săptămâni pe care l-ai efectuat de mai multe ori fără să-şi schimbe rezultatul, trebuie să te asiguri că iei legătura cu medicul ginecolog pentru a vedea dacă totul decurge în regulă. Aceste teste de sarcină negative obţin un astfel de rezultat pentru că nu reuşesc să identifice hormonul HCG în urină.

Cum să foloseşti corect un test de sarcină?

După ce te-ai asigurat că ai citit toate instrucţiunile din cadrul prospectului, poţi începe liniştită procedura. Cu toate acestea, există patru paşi care sunt de-a dreptul importanţi:

  • verifică atent data de expirare a testului, pentru că poate să influenţeze rezultatul;
  • efectuează testul dimineaţa, cu prima urină din zi;
  • aplică urina conform indicaţiilor din prospect;
  • respectă timpul de aşteptare indicat în cadrul prospectului.

Cum să interpretezi rezultatul testului de sarcină?

Există o mulţime de femei care se întreabă cum arată un test de sarcină pozitiv. Din acest motiv, citeşte în continuare şi află cum îţi poţi interpreta corect rezultatul obţinut.

Cele două liniuţe roşii în dreptul literelor C şi T indică testul de sarcină pozitiv, însemnând că hormonul HCG a fost identificat la nivelul urinei. În cazul în care apare doar o liniuţă în dreptul literei C, înseamnă că te confrunţi cu un test de sarcină negativ. Există şi posibilitatea ca liniuţa să apară în dreptul literei T, ceea ce înseamnă că s-a obţinut un rezultat invalid şi trebuie să fie repetat. Dacă nu eşti convinsă, caută pe internet poze cu test de sarcină pozitiv, pentru a te asigura că ai apreciat corect rezultatul.

De asemenea, există şi posibilitatea confruntării cu rezultatul de test de sarcină fals pozitiv, în care există şanse suficient de mari să fii însărcinată. Cu toate acestea, îţi dai seama că te afli într-o astfel de situaţie dacă obţii un test de sarcină pozitiv cu a doua linie neclară; este recomandat să repeţi analiza peste două zile.

Dacă ai nelămuriri, poţi să foloseşti motoarele de căutare pentru a căuta „test de sarcina slab pozitiv poze”, în care vei vedea exact cum arată un astfel de rezultat. Pentru cei care au simţul umorului, există şi posibilitatea achiziţionării unui test de sarcină pozitiv pentru farsă, care poate imita fidel aspectul unui test de sarcină normal.

Există şi femei care vor să efectueze un test în ceea ce priveşte ovulaţia. Cele care obţin un test de ovulaţie pozitiv, înseamnă că se află într-o perioadă fertilă şi că au cele mai mari şanse să rămână însărcinate. Rezultatul obţinut este rapid, fiind nevoie de aproximativ 10 secunde, în funcţie şi de tipul de test utilizat.

Prin urmare, este esenţial ca testul de sarcină să fie efectuat într-un moment potrivit al zilei şi după aproximativ 10 zile de la întârzirea ciclului menstrual, pentru a se putea obţine un rezultat precis.