Sarcina pe trimestre

Sarcina pe trimestre este o modalitate de împărţire a perioadelor sau stagiilor de dezvoltare ale unei sarcini, având fiecare caracteristici diferite. În funcţie de perioada de sarcină în care te afli acum, te vei simţi diferit şi vei avea nevoi diferite, pe măsură ce viitorul bebeluş trece din faza de embrion în cea de făt şi se dezvoltă corespunzător fiecărei etape. Cele trei trimestre de sarcină trebuie monitorizate de un medic ginecolog. Acesta va fi în măsură să observe toate schimbările atât în evoluţia copilului în viaţa intrauterină, cât şi starea de sănătate a mamei. Medicul va indica şi analizele şi examinările de care este nevoie pentru a măsura şi monitoriza evoluţia sarcinii.

Articolele din această subcategorie îţi vor fi de folos pentru a înţelege şi a gestiona mai uşor starea specială prin care treci şi schimbările la care trebuie să te aştepţi de-a lungul celor nouă luni de sarcină. Citeşte textele şi află care sunt investigaţiile specifice fiecărui trimestru de sarcină, în ce constau ele, care este momentul optim în care ar trebui să le faci şi ce indicii asupra stării de sănătate a fătului îţi pot oferi.

Trimestrul 1 de sarcină este o perioadă dificilă pentru organismul mamei, când pot apărea o serie de simptome neplăcute ale sarcinii. Este momentul pentru analize de sânge şi, mai târziu, pentru o morfologie fetală de trimestrul 1.

Trimestrul 2 de sarcină vine cu o uşurare de simptomelor de greaţă, vărsături şi oboseală. În această perioadă se realizează investigaţia de morfologie fetală de trimestrul 2.

Trimestrul 3 de sarcină aduce cu el multe transformări în organismul mamei şi multe emoţii. Se apropie naşterea, însă până atunci vei dori să beneficiezi de o morfologie fetală de trimestrul 3.

Monitorizarea atentă a sarcinii pe parcursul celor trei trimestre de către medicul ginecolog şi buna comunicare dintre gravidă şi medic asigură premisele unei evoluţii optime a sarcinii şi ale unei naşteri în cele mai bune condiţii.