Săptămâna 3 de Sarcină

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 1721

Săptămâna 3 de Sarcină

Săptămâna 3 de sarcină vine cu ceva schimbări ce e destul de probabil să le observi. Există probabilitatea ca unele să treacă neobservate. Evident, încă e destul de dificil să-ți dai seama că ai rămas însărcinată, dar asta nu înseamnă că semnele nu încep să apară.

Cât de mare este bebelușul tău

Sarcina 3 saptamani

Nu prea mare! De fapt, e atât de mic încât ți-ar trebui un microscop destul de performant pentru a-l observa (evident, dacă această opțiune ar fi posibilă – și nu e). Dar, dacă ar fi să vorbim de dimensiuni, atunci viitorul tău bebeluș are 0,15 mm (vezi cum evolueaza in categoria – sarcina pe saptamani).

Ce se întâmplă în corpul tău

saptamana 3 de sarcina

Când ești în a treia săptămână de sarcină, e posibil ca simptomele de sarcină să nu-și facă încă apariția. Asta pentru că simptomele de sarcină sunt rezultatul hormonilor de sarcină, iar aceștia nu sunt încă la un nivel ridicat în corpul tău. Totuși, câteva semne își pot face apariția, iar acestea vor continua în săptămânile care urmează.

  • hemoragie sau sângerare vaginală – unele femei pot observa o scurgere ce seamănă cu cea menstruală, doar că timpul este oarecum decalat. Dacă sângerarea este însoțită și de dureri, este important să iei legătura cu un medic imediat pentru că este posibil să ai un avort spontan sau o sarcină ectopică.
  • grețuri și vărsături deși popular sunt numite grețuri matinale, nu ar trebui să fii surprinsă dacă aceste grețuri au loc pe parcursul întregii zile. Pe măsură ce hormonul hCG se dezvoltă, stările de grețuri și vărsături vor fi tot mai dese.
  • schimbări la nivelul sânilor – sânii au tendința să devină mai sensibili, chiar mai sensibili decât în perioada menstruală.
  • urinare frecventă – dacă ai rămas însărcinată, cel mai probabil vei simți nevoia să mergi mai des la toaletă.

Cum se dezvoltă bebelușul tău

sarcina pe saptamani poze

În această săptămână, începe să se adune în jurul embrionului, lichidul amniotic. Acest lichid îți va adăposti și proteja bebelușul. Fătul este deja format din mai multe celule și este într-o continuă creștere.

Recomandări/sfaturi

Dacă îți dorești să rămâi însărcinată, recomandarea noastră este să iei acid folic sau vitamine prenatale ce conțin acid folic. Renunță la băuturi alcoolice, țigări, la un regim alimentar dezechilibrat și la cafea! Preferabil ar fi să renunți și la sucurile carbogazoase și să începi să consumi sucuri naturale.

Dacă vrei să realizezi un test de sarcină obișnuit, e posibil ca acesta să nu dea rezultatul scontat încă.  De obicei, aceste teste funcționează la parametri optimi abia după ce observi că menstruația întârzie.

Sfaturi pentru tată

Intrucât atât tu cât și partenera ta ați putea avea îndoieli sau temeri legate de sarcina în dezvoltare, fie planificată sau nu, acum este momentul oportun să discutați despre acest subiect. Fiți deschiși și atingeți toate subiectele pe care le doriți, deoarece o nouă viață urmează să apară în familia voastră.

Urmăriți mai jos evoluția fătului între săptămânile de sarcină 1 si 9

Surse foto:
https://www.babycenter.com
https://unsplash.com
https://pixabay.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.