Calculator sarcina

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 1 minut Vizualizari: 31173

Calculator sarcina

Calculator data nasterii

Introdu in spatiile alaturate data de inceput a ultimei tale menstruatii si durata medie a ciclului tau menstrual

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

Calculatorul de sarcina, instrumentul perfect pentru orice mamica

Calculatorul de sarcina este un instrument folosit de mamici din intreaga lume. Prezent peste tot pe internet si in aplicatii mobile, acest calculator poate sa fie destul de exact, bazandu-se pe cateva informatii de baza cum ar fi data ultimei menstruatii si durata unui ciclu menstrual.

Ce trebuie sa stii despre calculatorul de sarcina?

Evident, toate informatiile pe care ti le ofera calculatorul le poti afla si de la un ginecolog, de cele mai multe ori mult mai exact. Daca esti foarte curioasa insa, calculatorul de sarcina iti poate oferi rapid informatiile de care ai nevoie.

Exista cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre un astfel de calculator:

1. Este un instrument excelent pentru monitorizarea sarcinii. In functie de rezultatele pe care le ofera, medicul obstetrician-ginecolog va sti cand sa realizeze testele si analizele necesare si va declansa travaliul atunci cand este depasit termenul nasterii.

2. Ofera o serie de informatii utile. Poate oferi informatii legate de data cand trebuie sa fie facuta prima ecografie, de perioada in care se incheie trimestrele sarcinii sau de perioada in care se poate afla sexul copilului.

3. Poate sa fie folosit gratuit online. Calculatoarele de sarcina pot fi folosite gratuit online, pe site-uri de profil, precum KID.ro. De asemenea, exista aplicatii smartphone cu asemenea calculatoare, in asa fel incat sa ai mereu la indemana informatiile importante de care ai nevoie.

4. Se foloseste usor. Utilizarea unui calculator de sarcina se face foarte usor. Ai nevoie doar de doua date importante: data ultimei menstruatii si durata normala a unui ciclu menstrual. Daca ciclul menstrual nu este unul regulat, atunci calculatorul de sarcina s-ar putea sa nu fie foarte exact.

5. Nu este tot timpul exact. Asa cum am amintit, calculatorul de sarcina nu este tot timpul 100% exact. Femeile care au ciclu neregulat nu primesc cele mai bune raspunsuri, insa pot sa calculeze o data aproximativa. O varianta prin care se pot afla date mai precise referitoare la sarcina este cu ajutorul medicului ginecolog, care are la dispozitie mult mai multe instrumente pentru a face calculele. Nici macar medicul nu poate fi 100% sigur de data la care urmeaza sa aiba loc nasterea, in conditiile in care pe parcursul sarcinii pot aparea tot felul de probleme si necunoscute.

sursa foto: https://unsplash.com/photos/IE8KfewAp-w

 

6 comentarii la articolul "Calculator sarcina"

  1. Buna ziua, daca pe data de 29-9-2021 am avut menstruația socotind 28 de zile, cand treb sa-mi vină urmatorulul ciclu menstrual?

  2. Bună ziua am o întrebare am avut ciclu pe 16 februarie și pe 18 am avut s neprotejat îs însărcinată am zile când ma doare capul spatele s crampe abdominale???

  3. Bună ziua pe 12 august am avut menstruație luna asta deloc,am făcut 2 teste unul pozitiv celalalt negativ mă poți ajuta sa vad dacă sunt însărcinată

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.