Nume de copii

Nu sunt articole.

Numele de copii sunt printre principalele subiecte de discuţie ale viitorilor părinţi. De multe ori, părerile nu coincid şi mama sau tatăl îşi vede dorinţa spulberată de poziţia partenerului. În această subcategorie vei găsi sugestii care să vă împace pe amândoi, grupate în două subcategorii, în funcţie de sexul copilului: nume de fete şi nume de băieţi. Află ce nume noi, la modă pun astăzi părinţii bebeluşilor şi ce nume vechi, uitate vin puternic din urmă cu farmecul unor semnificaţii pe care ţi le-ai dori pentru cel mic sau cea mică.

Vei afla că numele nu este doar un cuvânt şi o formă sonoră, ci este încărcat cu semnificaţii, are un istoric, o etimologie, provine dintr-o anumită limbă vorbită pe pământ şi înseamnă ceva în acea limbă. Se spune că numele ales poate influenţa destinul unei persoane. Vei dori ca fiul sau fiica ta să poarte un nume puternic, care să-i imprime anumite calităţi şi care să-i reflecte personalitatea. Mulţi părinţi doresc ca cel mic să beneficieze de protecţia unui sfânt. În ultimele două decade s-a constat preferinţa părinţilor pentru nume din Biblie pentru băieţi, cum ar fi Iosif, David, Matei şi Luca. De asemenea, tendinţele arată şi un interes către nume de băieţi ortodoxe precum Andrei, Tudor, Petru, dar şi Arsenie. Verifică lista cu nume de băieţi şi sigur vei găsi cel puţin 10 nume la care te vei opri şi pe care le vei discuta cu partenerul. Din numele de băieţi cu A, atrag atenţia Antal, Ares, Aramis, dar şi uitatele Anton şi Aurel. Mergând pe cursul alfabetului, la nume de băieţi cu M îţi pot reţine gândurile Macarie, Moise sau Mihnea, pe care le poţi adăuga într-o propriu top nume băieţi. Din numele de băieţi cu S, ştiai că Sabin înseamnă optimist, iar Tudor, din numele de băieţi cu T, se tălmăceşte ca legiuitor sau conducător? Un nume ca Victor are o sonoritate solemnă, precum şi o semnificaţie pe măsură, uşor de descifrat.

Părinţii vor ca numele de fetiţe să le aducă acestora calităţi de prinţese, frumuseţe şi curaj. Numele de fete cu R sunt considerate la modă şi duc cu gândul la personaje memorabile din Vechiul Testament precum Rahela şi Rebeca, la domniţe – Roxana, Ruxandra, dar şi la celebra cântăreaţă Rihanna. Alegere de nume pentru fetiţe poate fi mai uşoară dacă apelezi la articolele din această subcategorie referitoare la nume de fete şi băieţi care pot să impresioneze prin forţă şi sonoritate. Ştiai că numele de fete cu G sunt mai rare, dar sunt încărcate de forţă şi semnificaţii?

Pe cât de fascinantă, pe atât poate fi de dificilă alegerea. Consultă lista, opreşte-te la câteva nume care îţi plac atât ţie, cât şi partenerului şi apoi ia în consideraţie alte aspecte, legate de familie, de luna naşterii, de împrejurările în care a fost conceput bebeluşul şi vei găsi numele perfect, pe care copilul tău îl va purta toată viaţa şi care îi va da puteri speciale şi îi va influenţa într-un mod pozitiv destinul!