Calculator data nasterii

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 996

Calculator data nasterii

Calculator data nasterii

Introdu in spatiile alaturate data de inceput a ultimei tale menstruatii si durata medie a ciclului tau menstrual

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

Durata ciclului de stabileste calculand numarul de zile dintre data de inceput a unui ciclu menstrual si data de inceput al urmatorului ciclu. Durata normala a unui ciclu este de 28 de zile, dar acesta poate varia normal intre 21 si 35 de zile.

Orice femeie care a ramas insarcinata incepe o noua perioada a vietii, in care necunoscutele sunt extrem de multe iar emotiile extrem de mari. Tocmai din acest motiv, inca din cele mai vechi timpuri s-au cautat solutii prin care sa se afle date despre viitorul bebelus:

  • Cand se va naste?
  • Ce sex va avea?
  • Cate kilograme va avea?
  • Va fi sanatos sau nu?

La toate aceste intrebari poate sa raspunda medicul ginecolog, care are la dispozitie aparatura necesara pentru teste complexe. La unele poti sa raspunzi si tu, utilizand un simplu calculator de sarcina pe care il gasesti online. Cea mai importanta intrebare la care poti sa raspunzi este cea legata de data nasterii.

Cum poti afla data nasterii copilului?

Atata vreme cat stii data ultimei menstruatii si durata uzuala a unui ciclu menstrual, un calculator de sarcina online iti poate oferi informatiile legate despre data nasterii cu o acuratete destul de mare. Evident, pot aparea erori, insa de cele mai multe ori sunt mici.

Te poti baza 100% pe un calculator de sarcina?

Multe femei se bazeaza foarte mult pe informatiile oferite de calculatorul de sarcina, care poate sa ofere date precum perioada in care trebuie sa se faca prima ecografie, perioada in care se incheie primul si al doilea trimestru de sarcina sau perioada in care se poate afla sexul copilului.

Te poti baza pe aceste informatii, insa nu 100%. Daca nu ai avut un ciclu menstrual exact sau daca apar complicatii in timpul sarcinii, informatiile pot fi irelevante.

Totusi, calculatorul de sarcina are o multime de avantaje, oferind o doza de liniste viitoarei mamici.

Ce trebuie sa faci dupa ce ai folosit un calculator de sarcina?

Este bine sa stii ca este doar un instrument de baza, pe care il poti folosi in primele zile dupa ce ai ramas insarcinata. Cel mai important este sa mergi la un medic ginecolog pentru teste complexe. Aici vei face teste de sange si ecografii care iti vor spune mult mai multe detalii despre modul in care evolueaza sarcina, data exacta in care urmeaza sa aiba loc nasterea sau alte detalii importante.

Este bine, asadar, sa folosesti un calculator de sarcina respectiv un calculator data nasterii, pentru a afla datele aproximative la care trebuie sa fii atenta, insa este foarte important sa mergi frecvent la doctor pentru a tine sub control evolutia sarcini.

 

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/gray-laptop-computer-showing-calculator-application-with-codes-907487/

 

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.