Sănătate

Sănătatea bebelușilor este prioritatea părinților, care își doresc pentru micuțul lor tot ce este mai bine. Dacă și tu vrei să știi care sunt cele mai frecvente boli de copii cu care bebelușul tău o să se confrunte, citește în continuare și află ce ai de făcut în fiecare situație.

Bolile copilăriei sunt una dintre cele mai mari temeri ale unei mame, care tot ce își dorește este ca micuțul ei să fie mereu sănătos, voios și plin de energie. Există câteva simptome care pot semnala apariția unor posibile probleme de sănătate care sunt complet normale în cazul unui copilaș. Astfel, nu ai motive să te îngrijorezi. Din fericire, ai și ocazia de a apela la casa de asigurări de sănătate cu privire la folosirea și procurarea anumitor medicamente adecvate pentru procesul de vindecare. Iată care sunt cele mai comune boli cu care copilul tău se va confrunta inevitabil!

Varicela la copii

Varicela la copii este una dintre cele mai frecvent întâlnite boli cu care copilașul se poate confrunta și își face apariția, în mod obișnuit, pe față, pe scalp, pe trunchi și, mai apoi, pe întregul corp, sub forma unor bubițe mici și roșii care provoacă mâncărimi severe. Medicii specialiști menționează că oricât de acută este senzația de mâncărime, copilul nu trebuie să se scapine, pentru a nu-i rămâne semne neplăcute pe piele. Această boală mai este cunoscută și sub denumirea populară de vărsat de vânt la copii.

Pojar la copii

Pojarul la copii sau, cunoscut și drept rujeolă, este o altă boală a copilăriei pe care cei mai mulți adulți l-au experimentat și care se manifestă mai întâi prin apariția unor pete roșii și albe la interiorul obrazului. Ulterior, copilul începe să se confrunte cu simptomele normale ale unei răceli, în care sunt curpinse febra și nasul înfundat, continuând ca pojarul să se extindă pe tot corpul. Este o boală care apare mai mult în cazul copiilor nevaccinați și are un grad foarte ridicat de contagiozitate.

Scarlatină

Apare sub forma unor bubițe pe corp care se simt la atingere ca nisipul și care provoacă mâncărimi severe, durere în gât și febră. De cele mai multe ori, se formează la nivelul gâtului, pieptului, zonei inghinale, la subraț, urmând ca apoi să se extindă pe tot corpul și să provoace durere la nivelul pielii. După ce erupția începe să se estompeze și să se vindece, este complet normal ca pielea să se cojească, așa că nu-ți face griji nici din acest punct de vedere. La fel ca pojarul și ca orice altă boală a copilăriei, este foarte contagioasă. Recomandat este să te adresezi medicului de familie, care îți va oferi un bilet de trimitere către un medic specialist din cadrul unei clinici care are încheiat contract cu CNAS (Casa de Sănătate).

Rubeolă

Inițial apare pe față, iar, mai apoi, se extinde pe tot corpul și constă într-o erupție roșiatică. Aceasta poate să dureze aproximativ două sau chiar trei zile, timp în care copilul se poate confrunta cu febră, dureri de gât și dureri severe de cap. Este contagioasă, astfel, asigură-te că te protejezi în mod corespunzător în cazul în care nu ai făcut rubeolă în copilărie.