Grafic creştere bebeluşi

Nu sunt articole.

Un grafic creștere bebeluși este un instrument extrem de util cu ajutorul căruia vei putea să monitorizezi lunar progresele puiului tău. Întrebări precum: “Bebe este suficient dezvoltat pentru vârsta lui?”, “A luat destul în greutate?” își vor găsi răspunsurile și îți vor înlătura dubiile. Pe lângă vizita la medicul pediatru, vei putea observa de acasă dacă bebelușul este ”în grafic”, dacă lungimea și greutatea sa se încadrează în standardele apreciate de OMS.

Graficul greutate bebeluși este alcătuit diferențiat pentru fetițe și băieței, indicând pentru fiecare lună a dezvoltării celui mic valori minime și maxime. Diferența între capetele de interval este destul de semnificativă, ceea ce înseamnă că sunt luate în calcul o serie de particularități ale fiecărui bebeluș, pornind de la greutatea de la naștere, alimentație, dacă este alăptat sau hrănit cu formulă, dacă este născut la termen sau prematur, dacă primește bine sau refuză alimentația diversificată, dacă moștenirea genetică își spune cuvântul.

Consultă lunar un grafic de creștere bebeluși și nu lăsa comparațiile, comentariile sau aprecierile bunicilor, rudelor sau mămicilor din parc să te influențeze! Intuiția de mamă, medicul pediatru și acest grafic de creștere vor oferi suficiente informații pentru a putea concluziona că ai un bebeluș dezvoltat corespunzător vârstei lui.