Brandurile de teste de sarcină pe care le poți cumpăra din România

Autor: Maria Ene Publicat: Timp citire: 9 minute Vizualizari: 506

Brandurile de teste de sarcină pe care le poți cumpăra din România

Fie că te străduiești să ai un copil de ceva vreme, fie că evenimentul te poate lua pe nepregătite, incertitudinea este uneori generatoare de stres și anxietate. Nimeni nu dispune de un ginecolog 24 de ore din 24 sau nu dorește să fie examinată intravaginal la orice suspiciune, de aceea, un ajutor de neprețuit în viața oricărei femei de vârstă fertilă este testul de sarcină. Evoluția tehnologiei medicale nu a lăsat neinfluențat acest domeniu al dispozitivelor menite să înregistreze prezența hormonului HCG (gonadotropina corionică umană) în urina femeii însărcinate și, prin urmare, există astăzi o mare varietate de teste de sarcină, unele mai ușor de folosit decât altele, care pot fi administrate în diferite momente și care pot garanta o acuratețe de peste 99 % în depistarea timpurie a stării de graviditate. 

Citește acest articol pentru a afla care sunt cele mai răspândite branduri de teste de sarcină pe care le poți cumpăra în România, ce avantaje ai din utilizarea fiecăruia, la ce preț le poți achiziționa și ce părere au, în general, femeile despre eficiența lor.

Barza

Puține femei din România nu au auzit de testul de sarcină Barza. Cu siguranță l-a folosit și mama ta și poate chiar și bunica atunci când le-a întârziat menstruația și au dorit să scape de incertitudine. În funcție de preferințe și de momentul în care efectuezi testul, brandul Barza dispune azi de mai multe tipuri de teste de sarcină. Poți folosi testul clasic sau testul ultrasensibil, dacă vrei să obții un rezultat cu 5 zile mai devreme de data la care ar fi recomandat să faci testul. De asemenea, există pachete cu un singur test și cutii cu mai multe teste, pentru a putea fi utilizate în zilele următoare dacă suspiciunea sarcinii persistă și primul test a înregistrat un rezultat negativ. Barza produce în prezent și teste pentru ovulație, pentru fertilitate la bărbați și teste pentru determinarea săptămânii de sarcină.

Un test de sarcină Barza se folosește ușor, potrivit instrucțiunilor din prospect. Rezultatele cele mai bune se obțin la colectarea primei urine de dimineață, întrucât aceasta este cea mai concentrată și, prin urmare, și prezența HCG poate fi depistată mai ușor. Testul Barza poate îmbrăca ambele forme, cea de stilou, care trebuie introdus vertical în recipientul cu urină și cea de casetă, care trebuie așezată orizontal, pe o suprafață plană, după ce se picură urina în spațiul indicat, cu ajutorul unei pipete. După 3 minute de emoții va apărea și rezultatul, două liniuțe colorate indicând o sarcină, o singură liniuță indicând absența acesteia.

Utilizatoarele testului sunt mulțumite de acest brand, despre care spun că este simplu și ușor de folosit și că are o acuratețe mare, oferind rezultate concludente și conforme cu realitatea, la fiecare utilizare. Și în privința testului ultrasensibil de la Barza recenziile consumatorilor relevă că dispozitivul funcționează eficient, potrivit promisiunilor producătorului.

Prețul produselor comercializate de brandul Barza este accesibil și variază între 9 lei, cele tip casetă și 20 de lei, pentru testul tip stilou.

Sure Check

Sure Check este un brand autorizat comercializat atât în farmacii, cât și pe marile platforme de vânzări online. Dispozitivele sunt produse de o firmă din Elveția care are reprezentanță și în țara noastră. Se poate spune că testele înregistrează acea precizie de ceas pentru care sunt renumiți elvețienii, acuratețea promisă de producător fiind de 99 % din prima zi a întârzierii ciclului. Și brandul Sure Check dispune atât de teste de sarcină, cât și de teste de fertilitate, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Nici acest test de sarcină nu îți va pune probleme la utilizare. Varianta tip casetă presupune urinarea într-un recipient curat și uscat, apoi picurarea cu ajutorul casetei, a urinei în punctul indicat în prospect. Un avantaj considerabil ai putea avea dacă nu mai ai răbdare să ajungi acasă și vrei să folosești un test de sarcină la serviciu, într-o vizită sau în toaleta unui restaurant sau mall și îți este incomod sau poate imposibil să obții un recipient în care ai putea să urinezi. Pentru aceste cazuri îți stă la dispoziție varianta streamer a testului de sarcină, în care se poate urina direct pe băț, timp de 3 până la 5 secunde, până întregul vârf este impregnat. Rezultatul testului va apărea după 3 minute de așteptare, cu cele două variante: două liniuțe pentru pozitiv și o singură liniuță pentru negativ.

Recenziile clientelor acestui brand spun ca testele de sarcina Sure Check sunt foarte bune și le recomandă pentru eficiență și acuratețe, pentru rezultatele care s-au verificat ulterior fie prin vizita la medic, fie prin declanșarea menstruației, în funcție de caz.

Prețul pentru un test de sarcină Sure Check este de 16 lei pentru varianta casetă și de 34 de lei pentru dispozitivul tip streamer, care nu mai necesită colectarea prealabilă a urinei.

Minut

Minut este un brand autohton care comercializează teste de sarcină produse de către o societate comerciala cu capital privat integral romanesc. Sub sloganul „Intim numai pentru tine” poți găsi teste Minut atât pentru depistarea sarcinii, cât și pentru determinarea momentului ovulației. Producătorii au ținut cont de exigențele diverse ale femeilor și au creat trei tipuri de dispozitive de testare la domiciliu: teste de sarcină tip casetă, teste tip bandă și teste tip stilou. Promisiunea de acuratețe este de 99,9 %, deci o siguranță aproape absolută.

Modul de folosire a testelor de sarcină Minut diferă în funcție de forma dispozitivului. Testul tip casetă necesită colectarea prealabilă a urinei într-un recipient curat, apoi picurarea lichidului în compartimentul de test, cu ajutorul unei pipete incluse în pachet. Testul tip bandă se introduce în vasul în care a fost colectată urina, pentru 15-20 de secunde, apoi se așază pe o suprafață plană. La testul tip stilou se poate urina direct pe vârful dispozitivului, după îndepărtarea capacului. Timpul de așteptare pentru rezultat este de 5 minute. Atenție! Testul nu trebuie interpretat mai târziu de 10 minute, întrucât marcajul te poate induce în eroare și poți vedea un rezultat fals. Citirea se face clasic, pe baza prezenței uneia sau a ambelor liniuțe, pentru inexistența sau existența unei sarcini.

Femeile care au folosit testele de sarcină Minut spun că sunt produse bune, simplu de utilizat și cu rezultate corecte. De asemenea, un alt avantaj pe care îl remarcă este faptul că testul este disponibil în mai multe forme.

Prețul testelor de sarcină de la Minut este avantajos, pornind de la 6 lei pentru dispozitivul tip casetă și ajungând la 13 lei pentru testul tip stilou.

Viola

Viola este încă un brand cunoscut sub care se comercializează teste de sarcină produse de o firmă germană. Testele de sarcină de la Viola sunt concepute de producători pentru a fi cu un pas înaintea testelor de la firmele concurente, întrucât prevăd obținerea unui rezultat concludent la doar 8 zile de la momentul concepției. Brandul Viola mai produce și teste pentru determinarea săptămânii de sarcină.

Există un singur tip de dispozitiv la testele de sarcină. Acesta se poate folosi în două moduri: urinând timp de 3 secunde pe capătul testului sau prin introducerea vârfului testului în urina colectată în prealabil, pentru 3 secunde. Testul va fi așezat pe o suprafață plană și citit după exact 5 minute. Cele două liniuțe prezente vor semnala prezența HCG în urină, deci faptul că ești însărcinată, iar o singură liniuță va marca absența hormonului sarcinii în urină, ceea ce nu înseamnă neapărat că nu ești însărcinată. Dacă rezultatul este negativ, testul trebuie refăcut după două sau trei zile, dar vestea bună este că nu mai trebuie să cumperi un test nou, întrucât pachetul Viola test de sarcină include 2 bucăți.

Părerile utilizatoarelor acestui brand sunt împărțite. Pentru unele femei, testul a funcționat cu acuratețe din a opta zi de la ovulație. După alte opinii, este un test cu rezultate concludente și conforme cu realitatea, la fiecare utilizare. Sunt și persoane care afirmă că este scump și destul de dificil de citit, iar rezultatele nu sunt întotdeauna corecte.

Prețul pentru pachetul Viola pentru depistarea precoce a unei sarcini este de 35 de lei, în care sunt incluse, așa cum am precizat, două teste de sarcină.

Clear Blue

Clear Blue este brandul sub care se regăsesc pe piața din România produse de o companie elvețiană cu peste 30 de ani de experiență în domeniul produselor pentru depistarea unei sarcini la domiciliu. De la primul test de sarcină cel mai ușor de folosit, creat în 1985, care presupunea urinarea direct pe bățul de test, compania și-a îmbunătățit permanent performanțele ajungând în 1996 la primul test cu rezultat în doar 1 minut, apoi în 2012 la primul test de sarcină digital din lume cu smart countdown până la obținerea rezultatului, iar în 2014 la obținerea cu 6 zile mai devreme decât testele clasice. Firma produce atât teste pentru depistarea sarcinii, cât și teste pentru determinarea săptămânii de sarcină.

Testele se folosesc ușor, urinând pe vârful dispozitivului timp de 5 secunde și așteptând 1-3 minute pentru înregistrarea rezultatelor. La aceste teste citirea se face diferit, nemaiexistând cele două liniuțe în funcție de care se interpretează rezultatul, ci doar două zone diferit, marcate cu plus + si minus -, colorarea uneia dintre ele indicând prezența hormonului de sarcină.

Părerile consumatoarelor acestor tipuri de teste indică un grad ridicat de satisfacție pentru rezultatele corecte, pentru maniera facilă de utilizare și de citire a dispozitivului. Un dezavantaj amintit al produsului este prețul ridicat.

Prețul pentru testul de sarcină Clear Blue este de 90 de lei pentru 2 bucăți.

Nu trebuie să te sperii dacă ai cumpărat un test de sarcină și nu are scris pe cutie unul dintre brandurile de mai sus. Pe piața din România se mai pot întâlni și alte nume sub care sunt comercializate testele de sarcină, cum ar fi Clear & Simple, Laboquick, PicSolution, Predictor, Intime, precum și alte branduri ale unor producători care dețin și marile lanțuri de farmacii. Trebuie să fii atentă să îl achiziționezi de la comercianți autorizați, cel mai bine din farmacii, să fie în termenul de garanție de pe cutie și să fie sigilat.

unsplash.com
pixabay.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.