Cum ajută un aparat de aerosoli în răgușeli și laringite

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 5 minute Vizualizari: 739

Cum ajută un aparat de aerosoli în răgușeli și laringite

Răcelile și infecțiile respiratorii la copii sunt o constantă în perioada de creștere, atunci când imunitatea celui mic este în formare și, cu toate acestea, constituie de fiecare dată un motiv de îngrijorare pentru părinți. Atât în sezonul rece, cât și în cel cald, răgușeala este o problemă care poate apărea pe neașteptate. Cel mai adesea are drept cauză laringita acută, o inflamație a mucoasei laringiene provocată în general de un virus. Ca părinte, după diagnosticarea afecțiunii la medicul pediatru și stabilirea tratamentului aferent, vrei să asiguri tot confortul copilului tău și să îl ajuți să treacă mai ușor peste simptome. Cum cei mici nu sunt capabili de repaos vocal și vor tot timpul să spună ceva, un aparat de aerosoli îți poate fi de mare ajutor în tratarea răgușelii și a tusei. Dacă nu ai încă un astfel de aparat în casă sau dacă utilizarea celui vechi a devenit nesatisfăcătoare, citește rândurile de mai jos pentru ca afla care sunt criteriile după care trebuie să alegi un aparat de aerosoli.

Cum alegi un aparat de aerosoli performant?

Când te hotărăști să achiziționezi un aparat de aerosoli, produs atât de necesar într-o familie cu copii, ai în vedere câteva caracteristici de bază: să fie ușor de folosit, să poată fi utilizat în siguranță pentru tratamentul celui mic, să nu fie prea zgomotos, să își facă treaba eficient, adică ședința de nebulizare să nu dureze mult și, în același timp, vaporii de substanță să ajungă pe căile respiratorii, să aibă măști adaptate atât copiilor, cât și adulților și, bineînțeles, să aibă un preț accesibil.

Aparat de aerosoli Laica NE3001 Mini cu compresor

aparat de aerosoli laica compresor

Ușor de folosit la domiciliu, aparatul este eficient în tratarea bronșitelor, sinuzitelor, laringitelor, răcelilor sau alergiilor. Acesta transformă medicamentele din formă lichidă în vapori ușor de inhalat atât de către copii, cât și de către adulți, fiind dotat cu două tipuri de măști, potrivite fiecărei categorii. Particulele inspirate în mască sunt extrem de fine, iar ședința de nebulizare durează puțin.

Laica NE2003 este un aparat care poate fi utilizat în siguranță, întrucât respectă toate standardele  Directivei 93/42/EEC pentru dispozitive medicale. Se conectează la priză. Prețul accesibil vine la pachet cu o garanție de 2 ani de la data achiziționării.

cea mai ieftina

Aparatul de aerosoli Chicco cu piston

aparat aerosoli chicco

În materie de produse pentru copii, brandul italian Chicco, cu peste 60 de ani de experiență în realizarea de produse pentru îngrijirea celor mici, nu mai are nevoie de prezentare în rândul părinților. Chicco Aerosol cu piston nebulizează rapid și eficient toate tipurile de substanțe recomandate de medici în tratarea inflamațiilor căilor respiratorii.

Dotat cu un sistem de tip Sidestream, aparatul accelerează procesul de nebulizare, reducând timpul alocat procedurii, ceea îl face mult mai ușor de aplicat în cazul copiilor. Aparatul Chicco Aerosol dispune și de un suport pentru recipientul de medicamente și de un mâner pentru transport, accesorii utile în utilizarea produsului pentru cei mici.

cea mai ieftina

Aparat aerosoli Beurer IH40 cu ultrasunete

Aparat aerosoli Beurer

Conceput cu tehnologie ultrasonică, aparatul este potrivit pentru tratarea infecțiilor căilor respiratorii superioare și inferioare, a simptomelor precum răgușeală, nas înfundat, tuse, dureri de gât etc. Difuzează o cantitate mare de particule respirabile într-un timp redus de inhalare. Este silențios și are compartimentul de pulverizare iluminat în albastru, ceea ce îi conferă atractivitate pentru cei mici.

Accesoriile bine construite (piesă bucală, mască pentru adulți, mască pentru copii, adaptor) îl fac ușor de folosit atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Puterea de pulverizare depășește 0,4 ml de substanță pe minut. Se poate folosi de la 0 luni în sus.

cea mai ieftina

Aparatul de aerosoli FLAEM 4NEB

aparat aerosoli flaem evomagEste un nebulizator profesional cu compresor, 4 moduri de nebulizare și posibilitate de reglare a particulelor, putând fi folosit atât la domiciliu, cât și în cabinetele și sălile de tratament ale clinicilor medicale. Cu peste 50 de ani de experiență în producția de dispozitive medicale, brandul Flaem a creat o metodă inovatoare brevetată pentru tratamentele cu aerosoli.

Caracteristica specială a dispozitivului de nebulizare este posibilitatea de a redimensiona particulele de aerosoli în 4 moduri, în funcție de indicațiile medicului, de natura substanței care se difuzează și de zona afectată de infecția respiratorie. Aparatul este dotat cu două măști, una pentru copii, alta pentru adulți și o piesă bucală cu supapă, pentru administrarea concentrată pe gât, bronhii și plămâni. FLAEM 4NEB are un preț accesibil.

cea mai ieftina

De ce să cumperi un aparat de aerosoli?

Principalul avantaj al terapiei cu aerosoli în tratamentul infecțiilor respiratorii este acela că aparatul poate transforma medicamentele în aerosoli care pătrund direct în căile respiratorii atacate de infecție. Aerosolii sunt prezenți în suspensia de particule solide sau picături de lichid care intră în căile respiratorii pe gură și nas și iau contact direct cu laringele, faringele, traheea și ajung în cele din urmă în plămâni, acționând astfel mult mai rapid și mai direct. Dacă cel mic este răgușit, îi poți ameliora rapid starea cu ajutorul aerosolilor, ajutându-l astfel să își recapete vocea, să scape mai ușor de tusea lătrătoare atât de supărătoare specifică laringitei și să respire bine pentru a se putea odihni și a grăbi procesul de vindecare.

Opțiunile sunt numeroase în ceea ce privește achiziția unui aparat de aerosoli. Decizia de cumpărare trebuie să țină cont de eficiența dispozitivului, de ușurința utilizării, mai ales în cazul administrării procedurii asupra copiilor, ceea ce duce la alegerea unui aparat sigur, silențios, cu timp redus pentru inhalare și difuzare rapidă a substanței, și posibilitatea de a fi transportat ușor.

Înainte de a opta pentru această formă de tratament al răgușelii sau altor afecțiuni respiratorii ale copilului, trebuie să știi că administrarea oricărui medicament sau terapie se face numai sub îndrumarea medicului.

 

Sursa foto: https://pixabay.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.