Somnul bebelușului: cum eviți problemele?

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 6 minute Vizualizari: 949

Somnul bebelușului: cum eviți problemele?

Somnul bebelușului reprezintă intervalul de timp în care acesta își reface energia pe care a consumat-o în timpul zilei și în care trebuie să se odihnească adecvat pentru o dezvoltare armonioasă. De asemenea, în sens restrâns, în timpul somnului, creierul se află în plin proces de creștere, sistematizând toate informațiile și consolidând toată experiența pe care a dobândit-o. Din acest motiv, este important ca durata de somn recomandată de medicii specialiști să fie respectată, mai ales în cazul copilașilor.

Pe lângă toate acestea, hormonul de creștere, somatotropina, se eliberează în corp în timp ce micuțul tău doarme, favorizând o creștere armonioasă în greutate și lungime. Citește în continuare și află care sunt dispozitivele care te pot ajuta să îi asiguri copilului tău mediul potrivit pentru somn si pentru a se odihni.

Top 5 produse pentru somnul bebelușului care elimină problemele 

 

 1. Dispozitiv sunete albe

Am gasit pentru tine dispozitive pentru sunet alb pe magazinul online Nichiduta.ro. Vezi aici oferta! 

somnul bebelusului sunete albeDispozitivul special conceput pentru emiterea sunetelor albe intră în categoria celor mai îndrăgite jucării, care favorizează apariția unui somn liniștit și odihnitor. Astfel, în cazul în care copilașul tău se confruntă cu diverse tulburări de somn, poți folosi cu încredere un astfel de dispozitiv, care creează o atmosferă liniștită. Sunetele emise sunt asemănătoare cu cele din universul sonor al mediului intrauterin, ceea ce înseamnă că micuțul tău va reuși să adoarmă aproape instant.

În ceea ce privește caracteristicile și beneficiile pe care trebuie să le obții, asigură-te că jucăria poate să emită zgomot alb, zgomot roz, melodii liniștitoare. De asemenea, nu trebuie să se depășească volumul de 55 dB, fiind utilă și folosirea unui ciclu de funcționare. Astfel bebelusul tau va avea parte de un somn linistit si odihnitor atat de util in cresterea lui armonioasa si sanatoasa.

 1. Leagăn electric cu telecomandă

Am cautat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

somnul bebelusului leagan

Există o mulțime de leagăne electrice care pot fi controlate prin intermediul telecomenzii și care sunt special concepute pentru nou-născuți. Asigură-te că achiziționezi un produs care să contribuie la redarea unei stări de confort, dar și la redarea atmosferei potrivite de somn. Din punctul de vedere al beneficiilor pe care bebelușul tău trebuie să le obțină, se remarcă și șezutul ergonomic, dar și capacitatea leagănului de a se roti la 360 de grade, astfel încât să îți poți supraveghea micuțul indiferent de locul în care te afli.

Pachetul leagănului trebuie să conțină o pernă moale, dar și un suport pentru cap, pentru asigurarea unei posturi adecvate. De asemenea, trebuie să fie prevăzut cu o centură de siguranță, a cărei sistem de prindere să se poată realiza în cât mai multe puncte. Sunt importante și vitezele de legănare, iar husa trebuie să fie confecționată din materiale de înaltă calitate și ușor de curățat.

 

 1. Dispozitiv cu vibrații pentru calmare

Am gasit pentru tine un dispozitiv cu vibratii pe magazinul online Chicco.ro. Vezi aici oferta!

Dispozitivul cu vibrații pentru calmare are rolul de a-l ajuta pe copilașul tău să se bucure de un somn liniștit și odihnitor. Acesta trebuie să îndeplinească o serie generoasă de beneficii, printre care se numără și cele menționate mai jos:

 • să poată fi prins de orice pătuț;
 • să aibă un ciclu generos de funcționare, timp în care bebelușul poate să adoarmă;
 • să fie echipat cu trepte de viteză;
 • să calmeze colicii prin vibrațiile care produc un efect de liniște generală în corp.
 1. Păturică de nou-născut

Am cautat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

Păturica special concepută pentru nou-născuți trebuie să sporească nivelul de confort și să redea o atmosferă potrivită pentru somn. De asemenea, cele mai multe dintre acestea pot fi utilizate și ca păturici pentru cărucior sau chiar ca salteluțe pentru joacă, datorită faptului că sunt realizate din materiale de înaltă calitate. Iată care sunt beneficiile de care trebuie să ai parte:

 • trebuie să poată fi fixată fără nicio problemă cu benzi;
 • trebuie să fie realizată din bumbac 100%;
 • trebuie să facă față cu brio multiplelor spălări și să nu se decoloreze în timp;
 • trebuie să se curețe cu ușurință;
 • trebuie să asigure un echilibru termic la nivelul corpului.

Asigură-te că se poate curăța la mașina de spălat rufe, fără ca materialul să se degradeze.

 

 1. Sistem de monitorizare audio/video pentru bebe

Am cautat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

Sistemul de monitorizare audio/video este un dispozitiv care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din locuința ta pentru a te asigura că îți supraveghezi adecvat bebelușul in timpul somnului chiar dacă nu te afli în aceeași cameră cu el. Este necesar ca procedura de comunicare să se realizeze wireless, fără să existe riscul de a se produce interferențe. Printre caracteristicile și beneficiile pe care dispozitivul trebuie să le îndeplinească se numără și:

 • rază generoasă de acoperire;
 • existența a două unități (una pentru copil, iar alta pentru părinți);
 • conexiunea trebuie să fie sigură și eficientă de fiecare dată;
 • bateriile trebuie să fie reîncărcabile;
 • este necesar să se activeze atunci când detectează vocea sau cel mai mic sunet produs de bebeluș.

 

Sfaturi pe care să le respecți când alegi produsele pentru somnul bebelușului

Pentru a te asigura că alegi de fiecare dată un produs avantajos, care să te ajute să obții rezultate satisfăcătoare, trebuie să ții cont de câteva criterii care îți pot de un real folos. Printre acestea se numără și:

 • durabilitate – fie este este vorba de materiale textile sau produse electronice, trebuie să te asiguri că alegi o variantă durabilă pe care o poți folosi cu încredere. De exemplu, în ceea ce privește materialele textile, ia în considerare întotdeauna bumbacul. În ceea ce privește aparatele electronice, ține cont de durata de viață a bateriilor și de nivelul atins de eficiență;
 • adecvat pentru vârsta copilului tău – înainte de a cumpăra orice fel de produs pentru bebeluș, ai grijă ca acela să fie special conceput pentru categoria de vârstă în care se află;
 • versatilitate – cu cât produsul este mai versatil, cu atât este mai util. De exemplu, păturica de bebeluși poate să fie utilizată și pentru dormit, dar și ca salteluță pentru joacă, datorită faptului că este umplută cu poliester.

Somnul bebelușului are un rol important în ceea ce privește procesul său de dezvoltare, fiind momentul în care hormonul creșterii se eliberează în corp. Lasă și cu un comentariu dacă ai cumpărat produsele de mai sus și spune-ne dacă au reușit să elimine tulburările de somn cu care bebelușul tău s-a confruntat. Ajută și alți părinți care se află în situația ta și nu știu cum să o gestioneze eficient.

 

Sursa foto:
https://stock.adobe.com

Etichete populare: somnul bebelusului

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.