Top 10 jucării pentru bebeluși de 0-3 luni

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 10 minute Vizualizari: 517

Top 10 jucării pentru bebeluși de 0-3 luni

În fiecare etapă din viața copilașului tău își face apariția o jucărie de care se atașează și care îl ajută să se dezvolte în parametri optimi din toate punctele de vedere. Din acest motiv, este important să te informezi corespunzător cu privire la jucăriile pe care i le cumperi, astfel încât să fie adecvate vârstei. Potrivit specialiștilor, jucăriile nu sunt deloc inofensive așa cum ar părea, tocmai de aceea este esențial să optezi pentru opțiuni potrivite etapei de dezvoltare în care micuțul tău se află.

Dacă și copilașul tău are între 0 și 3 luni, citește în continuare și află care sunt jucăriile pe care le poți lua în considerare pentru o dezvoltare corespunzătoare din punct de vedere cognitiv, emoțional și fizic.

Jucării adecvate pentru bebe la 0-3 luni 

 1. Carusel muzical

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

jucarii bebelusi carusel muzical

Caruselul muzical este o jucărie modernă, care contribuie semnificativ la crearea unei atmosfere plăcute, oferindu-i copilașului tău sentimente de siguranță, încredere și liniște. În ceea ce privește caracteristicile și beneficiile pe care le oferă, există și variante 3 în 1 dotate cu proiecții colorate în mișcare localizate chiar pe panoul jucăriei. Acest tip de carusel are capacitatea și de a proiecta imagini pe tavan, devenind mult mai interesant pentru copilaș, captându-i imediat atenția.

Unele carusele oferă posibilitatea  de a fi amplasate pe noptieră cu ajutorul proiectorului detașabil, ceea ce ajută la transformarea imediată a caruselului într-un panou special conceput pentru pătuț. De asemenea, unele jucării au comutatorul de temporizare adecvat pentru părinți în ceea ce privește selectarea ciclului de muzică (15, 30 sau 45 de minute). Pentru crearea unei atmosfere liniștite, alege un carusel cu muzică clasică (Beethoven și Mozart) sau sunete din natură. Sistemul de prindere ar trebui să fie versatil și modular, pentru a se potrivi cu orice tip de pătuț.

 

 1. Centru de activități

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

jucarii bebe centru activitati

Centrul muzical de joacă este destinat pentru desfășurarea multiplelor activități prin terapia cromatică. Conform specialiștilor, terapia cromatică ajută la dezvoltarea adecvată a bebelușilor, care este esențială mai ales la vârsta de 0-3 luni. Printre caracteristicile și beneficiile pe care jucăria trebuie să le îndeplinească se numără funcțiile care ajută la susținerea unei atmosfere antrenante. Alege un centru muzical cu o saltea electronică rotundă în care să fie integrate diverse melodii și proiecții colorate distractive, care să-i ofere copilașului tău momente de-a dreptul captivante.

Pachetul ar trebui să conțină și o pernuță adecvată pentru jocul „pe burtică”, câteva zornăitori, pandantive,  salteluță, un dispozitiv detașabil în care să fie incluse luminițele și melodiile, arcade. Pentru o eficiență ridicată, este necesar ca atât lumina de veghe, cât și proiectorul să se detașeze, astfel încât să poată fi amplasate în orice loc al camerei, de exemplu, pe noptieră, contribuind la un somn odihnitor. În cadrul jucăriei trebuie să fie integrate melodii liniștitoare, cum ar fi muzica clasică.

Centrul muzical de activități trebuie să cuprindă diverse moduri de joacă, cum ar fi: modul de relaxare (redat de melodii clasice și de un joc liniștit de lumini), modul de distracție (redat de o îmbinare a culorilor calde cu cele reci și de muzica adecvată) și modul antrenant (redat de muzica energică și un joc vioi de lumini).

 

 1. Jucărie muzicală

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

jucarie bebe patut

Jucăria muzicală trebuie să fie realizată dintr-un material plăcut la atingere, catifelat, pentru a fi îndrăgită din prima clipă de bebeluș. În componența pachetului trebuie să se regăsească alte jucărioare distractive adecvate pentru bebelușii de 0-3 luni. De asemenea, este nevoie ca legăturile să fie sigure, astfel încât jucăria să poată fi atașată de pătuț, fără să existe riscul de alunecare.

 

 1. Jucărie arcadă și lampă de veghe

Am găsit pentru tine jucării arcadă și lampă de veghe în magazinul online Chicco.ro. Vezi aici oferta!

jucării pentru bebeluși

Există jucării care îndeplinesc un rol dublu: de a-l distra pe cel mic, dar și de a servi pe post de lampă de veghe, care poate să contribuie semnificativ la crearea unei atmosfere rupte din povești, plăcute și relaxante pentru bebelușul tău. Înainte de a face o astfel de achiziție, asigură-te că jucăria este adecvată categoriei de vârstă în care copilașul tău se integrează. De asemenea, este necesar ca aceasta să fie prevăzută cu un ciclu automat de funcționare, care să favorizeze un somn liniștit și odihnitor.

 

 1. Jucărie cu proiecție

Am găsit pentru tine jucării arcadă și lampă de veghe în magazinul online Chicco.ro. Vezi aici oferta!

bebelus jucarie

Există o mulțime de variante de jucării cu proiecție, unele chiar 2 în 1, care să fie potrivite pentru bebelușii de 0-3 luni. De exemplu, cele care funcționează ca lampă muzicală. În timp ce pot proiecta diverse imagini plăcute pe suprafața pereților, acestea au capacitatea și de a porni un ciclu muzical. Un aspect de care trebuie să ții cont constă atunci când realizezi o astfel de achiziție a jucăriei constă în sistemul de prindere de pătuț, astfel încât să fie cât mai aproape de copilaș. De asemenea, trebuie să cuprindă diverse tipuri de proiecții, care să îl distreze pe micuț: proiecție special concepută pentru timpul nopții, proiecție delicată și lumină de veghe.

Pe lângă toate criteriile amintite anterior, s-ar dovedi a fi de un real ajutor și funcția de detașare a jucăriei de pluș, astfel încât copilașul tău să aibă posibilitatea de a dormi cu ea dacă dorește. Volumul cântecelor trebuie să fie reglabil în funcție de preferințe. De asemenea, în cazul în care cârligul de prindere este inclus în pachet, ai opțiunea de a atașa jucăria de pătuț cu ușurință.

 

 1. Jucărie pentru cărucior

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

bebe jucarie

Unele jucării din pluș pentru copilași sunt concepute pentru a fi atașate de bara căruciorului. Asigură-te că au materialul moale, plăcut la atingere, dar și legături care să fie strânse bine, pentru ca jucăria să nu alunece sub nicio formă.

 

 1. Jucării care permit înregistrarea vocii

Am găsit pentru tine jucării arcadă și lampă de veghe în magazinul online Chicco.ro. Vezi aici oferta!
jucarii bebelusi 3 luni

Jucăriile concepute pentru bebelușii cu vârsta de 0-3 luni trebuie să fie realizate dintr-un material catifelat și delicat. Asigură-te că au întrebuințări multiple, pentru crearea unei atmosfere relaxante și potrivite de dormit. De exemplu, poți opta pentru lămpile de veghe care permit înregistrarea vocii și în componența cărora sunt integrate cântece liniștitoare.

Din punctul de vedere al caracteristicilor și beneficiilor pe care acestea trebuie să le îndeplinească se numără și:

 • funcția de înregistrare a vocii, utilă pentru bebeluș, care poate să asculte oricând vocea mamei;
 • senzor special conceput pentru detectarea sunetelor, care poate să activeze vocea mamei în momentul în care bebelușul începe să plângă;
 • activarea automată a schimbului de culori;
 • ciclu de funcționare în care să fie incluse diverse efecte auditive: sunete de natură, de calmare, dar și cele așa-zise „albe” (cele din viața intrauterină).

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont este curățarea jucăriei. Astfel, asigură-te că poate să fie spălată fără nicio problema la mașina de spălat rufe, iar că materialele folosite pentru confecționarea jucăriei sunt de înaltă calitate, rezistând fără nicio problemă la spălările multiple.

 

 1. Jucărie zornăitoare din pluș

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

jucarie patut bebe

Jucăriile zornăitoare din pluș pot fi concepute în diverse forme, care să fie îndrăgite imediat de bebeluș. Trebuie să fie realizate din materiale rezistente, plăcute la atingere, iar culorile pastelate trebuie să fie alese cu grijă, pentru a-i atrage atenția micuțului tău. Pot fi utile atunci când copilașul adoarme, având capacitatea de a-l calma și liniști chiar dacă mămica lui nu este lângă el.

În cazul bebelușilor nou-născuți, jucăria poate să aibă mirosul plăcut al mamei, astfel încât să se obțină efectul de calmare mult mai rapid și sigur. În ceea ce privește caracteristicile și beneficiile produsului, este necesar să iei în considerare mânerul ergonomic care să fie adecvat pentru mânuțele bebelușului, fiind ușor de prins. Astfel, îți va dezvolta simțul tactil, iar zornăitul este conceput atât pentru distragerea atenției, cât și pentru dezvoltarea simțului auditiv. Asigură-te că se poate spăla la mașină fără nicio problemă, fără ca materialele să fie deteriorate, menținându-și aspectul plăcut.

 

 1. Primul ursuleț

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

jucarii patut bebe

Jucăria din pluș sub formă de ursuleț ar trebui să fie special concepută pentru bebelușii de 0-3 luni, îndeplinind funcția de a-l liniști pe micuț în momentele agitate, dar și de a-l adormi, datorită sentimentului de siguranță pe care i-l poate inspira. Este utilă mai ales în momentele în care mămica nu este aproape de bebeluș sau nu este alături de el atunci când vine ora de culcare. Printre beneficiile pe care trebuie să le ofere se remarcă și posibilitatea de a fi spălată la mașină fără să sufere modificări.

 

 

 1. Jucării fosforescente

Am găsit pentru tine jucării arcadă și lampă de veghe în magazinul online Nichiduta.ro. Vezi aici oferta!
jucarii patut bebelusi

Jucăria special concepută pentru pătuț se numără printre cele mai potrivite cadouri atunci când vine vorba de nou-născuți. Printre caracteristicile și beneficiile pe care trebuie să le îndeplinească se numără și efectul de calmare a bebelușului în momentele agitate, dar mai ales pe timpul nopții, pentru a se bucura de un somn odihnitor.

 

Pentru că cele mai multe jucării de pătuț au în componența lor biluțe, acestea pot fi folosite și ca zornăitoare, sporind nivelul de distracție. Asigură-te că legăturile sunt sigure, astfel încât jucăria să fie atașată fără nicio problemă de pătuț.

 

Sfaturi de alegere a jucăriilor pentru bebelușii de 0-3 luni

Înainte de a face orice fel de achiziție în ceea ce privește jucăriile bebelușilor, este important să ții cont de vârstă și de stadiul de dezvoltare în care micuțul tău se află. Principalele sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când cumperi jucării sunt prezentate în cele ce urmează:

 • verifică grupa de vârstă indicată pe etichetă;
 • greutatea – se recomandă alegerea unor jucării cu o greutate redusă, pentru ca acestea să nu fie dificil de manevrat de către copilaș;
 • culorile – în grupa de 0-3 luni sunt indicate jucăriile care sunt puternic colorate, pentru că pot capta imediat atenția bebelușului;
 • materiale calitative – orientează-te către materiale plăcute la atingere și calitative, care nu suferă deteriorări chiar și după mai multe spălări.

În concluzie, ține cont de informațiile menționate în rândurile de mai sus pentru alegerea unor jucării sigure și adecvate vârstei bebelușului. Lasă și tu un comentariu în care să ne spui pentru care variantă ai optat din cele prezentate mai sus și de ce, astfel încât să ajuți și alți părinți care se află în situația ta.

 

Sursa foto:
https://stock.adobe.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.