Top 8 electronice folositoare pentru camere de bebe

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 8 minute Vizualizari: 248

Top 8 electronice folositoare pentru camere de bebe

Bebelușii se află în cea mai fragilă perioadă din viața lor, fiind supuși unor riscuri multiple care le pot pune viața în pericol. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că dotezi camera copilașului tău cu toate produsele și aparatele electronice necesare, astfel încât să se dezvolte în condiții sigure.

Dacă nu știi care sunt dispozitivele necesare care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din camera bebelușului tău, citește în continuare și informează-te în mod corespunzător.

Aparate electronice de care ai nevoie pentru bebelușul tău

 1. Camera de supraveghere bebe

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

camera supraveghere bebePentru a te asigura că micuțul tău este în siguranță, nu trebuie să omiți sub nicio formă camera de supraveghere, prin care îi poți monitoriza fiecare mișcare și care îți poate oferi imagini live. Pe lângă faptul că dispozitivul își îndeplinește funcția de bază, sistemul de monitorizare format din camera de supraveghere poate să îndeplinească și alte caracteristici:

 • poți să vorbești cu bebelușul tău – cele mai multe sisteme de monitorizare sunt prevăzute cu funcția de a transmite sunete fie de la o distanță de 50 m, fie de trei km, în funcție de dotare;
 • poți să îi redai cântecele sale favorite – datorită sistemului inteligent, vei avea posibilitatea de a porni melodiile favorite ale copilașului tău atunci când plânge, pentru a se liniști și a-și aminti că este în siguranță;
 • anunță momentul în care bebelușul se trezește sau chiar adoarme;
 • poate să fie utilizat de la distanță prin intermediul telefonului mobil.
 1. Pompă de sân electrică

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

pompa de san electrica

Pompa de sân este un dispozitiv care nu trebuie să lipsească din casa ta atunci când te afli în perioada de alăptare. Prin intermediul său, laptele este extras în condiții optime, ca mai apoi să fie consumat de bebeluș. Partea bună este că hrănirea sa poate să fie realizată chiar de tată sau de persoana care are grijă de el atunci când nu ești acasă sau te odihnești.

De regulă, pompa de sân poate să extragă aproximativ 750 și 1000 de ml de lapte în 24 de ore. Specialiștii recomandă ca laptele să fie depozitat în frigider sau chiar la congelator, pentru a se menține proaspăt. În ceea ce privește pompa electrică de sân, trebuie să se acorde atenție în ceea ce privește puterea de sucțiune, care este cuprinsă, de cele mai multe ori, între 150 și 250 mmHg.

Trebuie să iei în considerare și nivelul de zgomot. Cu cât este mai puternic, cu atât extragerea se realizează mai rapid. Cu toate acestea, medicii pediatri încurajează folosirea unei viteze reduse sau medii, pentru ca alăptarea să fie stimulată natural.

 1. Balansoar electric pentru bebe

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

balansoar bebeBalansoarul electric cuprinde o mulțime de funcții suplimentare care pot fi de un real ajutor pe termen lung. Deși costul de achiziție este mai ridicat decât al balasoarului clasic, beneficiile obținute de cel electric sunt multiple. Contribuie semnificativ la redarea unui somn odihnitor, imitând precis legănatul mamei. Produsul poate să susțină aproximativ 3 kg, ceea ce înseamnă că este potrivit pentru nou-născuți și bebeluși.

Balansoarele pot fi alimentate fie la priză, fie prin baterii, în funcție de modelul pe care îl preferi, fiind prevăzute cu trepte de ajustare a vitezei de legănare. Este recomandat ca înainte de somnul copilașului  să optezi pentru o legănare lentă, iar când este treaz, pentru una mai alertă, antrenantă.

 1. Sterilizator biberoane

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

sterilizator biberoaneUnul dintre motivele pentru care trebuie să cumperi un sterilizator de biberoane este redat chiar de sănătatea bebelușului. Până când micuțul tău o să împlinească vârsta de un anișor, folosirea sterilizatorului este de-a dreptul obligatorie pentru toate ustensilele care îi ating mâncarea. De asemenea, un astfel de dispozitiv te poate ajuta semnificativ în economisirea timpului, pentru că nu va mai trebui să iei fiecare bucată în parte pentru a o curăța și steriliza. Din contră, aparatul poate să sterilizeze toate ustensilele în același timp.

Este și ușor de transportat, ceea ce înseamnă că îl poți lua cu tine în concedii. Potrivit specialiștilor, cea mai sigură metodă este să achiziționezi un sterilizator electric, pentru că este dotat cu multe funcții și pentru că poate să fie folosit și pentru alte obiecte, nu numai pentru biberoane.

 1. Aparat cu sunete albe pentru bebeluși

Am gasit pentru tine dispozitive pentru sunet alb pe magazinul online Nichiduta.ro. Vezi aici oferta! 

somnul bebelusului sunete albe

Aparatele care emit așa-numitele „white sounds” (sunete albe) sunt de nelipsit din camera bebelușului tău, pentru că îl ajută să adoarmă mult mai ușor atât ziua, cât și noaptea. Există și situații în care micuții nu se simt confortabil auzind acest zgomot, însă, de cele mai multe ori, efectul obținut de aparatele care emit sunete albe este cel dorit.

Sunetele albe sunt considerate a fi de psihoterapeuți zgomotele pe care fătul le auzea în mediul intrauterin și care sunt asemănătoare cu cele produse de natură (adierea vântului printre frunze, sunetul mării). De asemenea, și aparatele electrocasnice, cum ar fi periuța electrică de dinți, hota sau aeroterma sunt asemănătoare cu sunetele albe. Pentru a te asigura că obții sunetul perfect, achiziționează un aparat special conceput să elimine astfel de zgomote. Cele mai multe dintre acestea sunt dotate cu diverse tipuri de sunete liniștitoare, cronometru care poate fi setat la 15, 30 și 60 de minute, posibilitatea de a regla volumul și bateria care poate fi reîncărcată.

 1. Purificator de aer

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

purificator aer

Purificatorul de aer este un alt aparat electronic care nu trebuie să lipsească din camera bebelușului tău, pentru că este responsabil de o calitate ridicată a aerului, ceea ce ajută semnificativ la un somn mult mai odihnitor. De asemenea, este recunoscut pentru capacitatea sa de a preveni apariția astmului, distrugând alergenii din aer.

Este esențial să deții un astfel de dispozitiv și atunci când ai animale de companie, pentru că acestea favorizează apariția prafului și a alergenilor aerieni, care, odată inhalați de copilaș, îi pot afecta căile respiratorii.

 1. Dezumidificator

Am gasit pentru tine dispozitive pentru sunet alb pe magazinul online EvoMag.ro. Vezi aici oferta! 

dezumidificatorDezumidificatorul pentru bebeluși are câteva specificații care sunt ușor diferite de cel folosit exclusiv de adulți, printre care se numără:

 • folosirea apei distilate – apa normală poate să provoace dispersarea în aer a particulelor minerale care pot să provoace iritații la nivelul plămânilor bebelușilor;
 • evitarea uleiurilor aromate – există studii care confirmă faptul că uleiurile aromate pot provoca iritații la nivelul sistemului respirator al copilașului, mai ales dacă suferă de astm;
 • utilizarea higrometrului – monitorizează în permanență umiditatea din aer.

Potrivit medicilor pediatri, nivelul de umiditate dintr-o cameră, mai ales din cea în care se află copilașul, trebuie să fie cuprins între 60% Rh.

 1. Cântar electronic de bebeluși

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

cantar bebeCântărirea regulată a bebelușului este un demers important, pentru a monitoriza atent dezvoltarea micuțului tău. Este important ca dispozitivul să aibă o formă ergonomică, un display cu afișaj generos și să fie fabricat în conformitate cu standardele europene. De asemenea, este importantă și capacitatea de greutate pe care o poate susține, dar și funcțiile care avertizează atunci când se depăsește un anumit număr de kilograme.

Ponturi de alegere a aparatelor electronice pentru camere de bebe

Pentru că îți dorești să îi oferi copilașului tău cele mai bune condiții în care să se dezvolte, este important să ții cont de câteva aparate electronice a căror lipsă ar face mai mult rău decât bine. Iată ce trebuie să iei în considerare când achiziționezi astfel de dispozitive:

 • vârsta copilașului – asigură-te că dispozitivele pe care le cumperi sunt adecvate pentru vârsta bebelușului tău și că folosirea lor este complet sigură;
 • nivelul de calitate – nu neglija niciodată nivelul de calitate a unui produs dacă îți dorești să obții performanțe;
 • asigură-te că ai citit cu atenție toată lista cu specificații și că acestea sunt potrivite pentru așteptările pe care le ai de la produs;
 • nivelul de siguranță – unul dintre cele mai importante aspecte este redat chiar de siguranța de utilizare a produsului.

Astfel, aparatele electronice menționate anterior în articol nu trebuie să lipsească sub nicio formă din camera bebelușului tău, dacă vrei să se dezvolte într-un mediu sigur și controlat. Lasă și tu un comentariu în care să ne povestești experiența ta cu unul dintre produsele amintite mai sus și ajută și alți părinți care se află în situația ta.

 

Sursa foto:
https://stock.adobe.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.