Diversificarea la bebelușului: De ce ai nevoie când împlinește bebe 6 luni?

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 8 minute Vizualizari: 153

Diversificarea la bebelușului: De ce ai nevoie când împlinește bebe 6 luni?

Laptele matern (sau laptele formulă) este hrana prin care bebelușii, mai ales nou-născuții, își pot extrage toți nutrienții de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Cu toate acestea, odată cu împlinirea vârstei de 6 luni, medicii pediatri recomandă începerea diversificării, care constă în introducerea alimentelor solide în dieta bebelușului.

Totul trebuie să fie realizat treptat, astfel încât copilașul tău să se acomodeze în ritmul său cu noile schimbări. De asemenea, este necesar să fie analizate cu atenție toate efectele manifestate după consumarea unui aliment. Este posibil ca în cazul anumitor preparate să manifeste reacții alergice, pe care trebuie să le ții sub control și să le monitorizezi cu ajutorul medicului specialist. Citește în continuare și află care sunt produsele de care ai nevoie pentru perioada diversificării bebelușului tău.

Top 6 produse de care ai nevoie pentru diversificarea bebelușului tău 

 1. Farfurie termică

Produsul recomandat de noi este farfuria termică Rotho Baby Design: are două compartimente, iar partea de jos are un inel de cauciuc pentru a preveni alunecarea.

Am cautat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

farfurie termica

Farfuria termică este utilă pentru menținerea unei temperaturi adecvate a tuturor mâncărurilor, astfel încât să îl hrănești în ritmul său, fără să fii nevoită să te grăbești. Înainte de a realiza o astfel de achiziție, este necesar să te asiguri că produsul nu conține Bisfenol, un compus chimic periculos pentru sănătate și care se regăsește în plasticul policarbonat. De asemenea, este necesar să-și îndeplinească funcția de bază, și aceea de a menține mâncarea cât mai caldă perioade cât mai lungi de timp.

Un criteriu important pe care îl poți lua în considerare este ca farfuria termică să fie practică: să aibă spațiu special conceput de care lingurița să se sprijine, astfel încât să nu intre în contact cu alte suprafete și să rămână igienică. Unele farfurii sunt dotate și cu o bază anti-alunecare și cu margini care previn posibilele arsuri.

 1. Linguriță din silicon

Produsul recomandat de noi este lingurița din silicon Canpol babies: este flexibilă și are o zonă moale pentru hrănire, ca să nu irite gingiile bebelușului.

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

lingurita din silicon

Diversificarea, denumită și înțărcarea, este etapa în care bebelușul începe să consume și alte alimente pe lângă lapte, care de această dată sunt solide. Astfel, este importantă folosirea linguriței din silicon, pentru că este prevăzută cu o cupă din silicon flexibil și moale, care are capacitatea de a proteja atât dinții, cât și gingiile bebelușului. Asigură-te că mânerul este suficient de lung și are o formă ergonomică, astfel încât să fie ușor de folosit.

 1. Scaun de masă

Produsul recomandat de noi este scaunul de masa reglabil Amaro Aquamarine LORELLI: este înalt, ușor de transportat și depozitat, se curăță ușor. Se poate regla pe două poziții, în funcție de înălțimea dorită.

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

scaun de masa

Unul dintre produsele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din cadrul procesului de diversificare a bebelușului este chiar scaunul de masă, care trebuie să fie suficient de confortabil, astfel încât micuțul tău să iubească să stea la masă.

Este necesar ca boosterul pentru masă să fie ușor de instalat și de pliat, astfel încât să poată fi transportat fără nicio dificultate în concedii sau în diverse deplasări. De regulă, acesta se prinde de masă prin intermediul centurilor de siguranță. Cu cât are mai multe centuri de siguranță, cu atât copilașul tău se va bucura de o susținere mai mare în timp ce mănâncă. Printre caracteristicile pe care produsul ar trebui să le îndeplinească se numără și:

 • tăvița care trebuie să aibă un spațiu generos, să fie ușor de curățat și să se poată regla conform nevoilor copilașului;
 • sistemul de prindere să fie realizat în cât mai multe puncte;
 • să se poată monta pe toate scaunele de adult cu spătar;
 • să fie realizat dintr-un material nontoxic și ușor de curățat;
 • să fie prevăzut cu suport de pahar sau de biberon;
 • să fie dotat cu un spătar generos pentru sporirea nivelului de confort;
 • să existe posibilitatea reglării înălțimii;
 • să fie ușor de depozitat.
 1. Bavetă multifuncțională cu prindere pe scaunul de masă

Produsul recomandat de noi este baveta Roll&Go Tommee Tippee: este flexibilă, ușor de curățat, cu un buzunar în care pot cădea resturile de mâncare. Nu conține BPA.

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

 

baveta bebeExistă o mulțime de modele de bavetă, unele dintre ele sunt prevăzute cu sistemul de prindere de scaun, astfel încât să fie la îndemâna bebelușului. Fiecare masă trebuie să fie igienică și confortabilă. De asemenea, înainte de a cumpăra un astfel de produs, trebuie să te asiguri că baveta este realizată din materiale care au o rezistență crescută la lichide și că este ușor de curățat.

 1. Cană anticurgere cu mânere și cioc din silicon

Produsul recomandat de noi este cana cu tetina moale Philips Avent: are o supapă unică al cărei rol este să prevină scurgerile, tetina de formare este moale și rezistă la mușcături.

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

cana antiscurgere

 

Un alt produs care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din procesul de diversificare a bebelușului tău constă chiar în cana prevăzută cu un sistem anticurgere. Pentru sporirea gradului de confort, este important ca mânerele și ciocul să fie realizate din silicon. Înainte de a o cumpăra, asigură-te că îndeplinește cât mai multe din următoarele criterii:

 • compatibilitatea cu mașina de spălat vase;
 • să fie realizată din materiale calitative, nontoxice, care să nu conțină BPA;
 • să corespundă standardelor europene de calitate;
 • să poată fi spălată cu detergenți, pentru eliminarea în întregime a bacteriilor.

Se recomandă ca în cazul canei anticurgere să nu se folosească bureți abrazivi atunci când o cureți, pentru că există riscul să deterioreze siliconul cu trecerea timpului.

 1. Roboți și cântare de bucătărie

Produsul recomandat de noi este Robotul Beaba Babycook: are foarte multe funcții inteligente care te va ajuta să prepari exact cantitatea de care ai nevoie pentru bebelușul tău.

Am căutat pentru tine ofertele cele mai bune din magazinele online:

robot multifunctional

Când vine vorba de diversificarea bebelușului tău, trebuie să te asiguri că îi oferi cele mai  bune preparate, pe care să le îndrăgească din prima clipă. Cu ajutorul unui robot de bucătărie poți obține această performanță, datorită faptului că cele mai multe dintre ele sunt dotate cu funcții inteligente, cum ar fi cea în care memorează un program de gătire folosit anterior.

Asigură-te că îți poate mărunți alimentele în câteva minute, pentru a obține preparatele dorite în mod rapid. De asemenea, este important ca dispozitivul să fie dotat cu funcția de gătit la aburi, pentru a menține aromele cât mai puternice și pentru a păstra toți nutrienții. Nu trebuie să lipsească din dotările sale nici temporizatorul automat, prin intermediul căruia poți seta timpul de gătire.

În ceea ce privește cântarul de bucătărie, cel mai bine ar fi să îți îndrepți atenția către unul digital, pentru că oferă rezultate precise și pentru că, astfel, vei putea crea porții adecvate pentru copilașul tău. Asigură-te că are o suprafață care este ușor de curățat și că are o operare simplă.

Sfaturi de alegere a produselor adecvate diversificării bebelușului

Pentru că diversificarea este una dintre cele mai importante perioade din viața copilașului tău, este important să te asiguri că ai la îndemână toate ustensilele și produsele necesare. Iată care sunt criteriile de care trebuie să ții cont când faci astfel de achiziții:

 • rezistență crescută – bebelușul se află într-o perioadă în care descoperă lumea înconjurătoare și, de cele mai multe ori, face diverse năzdrăvănii: se murdărește cu mâncare, se agită în scăunel sau roade lingurița, motiv pentru care produsele trebuie să fie rezistente la șocuri, căderi și spălări multiple;
 • ușor de curățat – bătăile cu mâncare sunt frecvente în momentul diversificării, ceea ce înseamnă că o curățare facilă trebuie să fie unul dintre criteriile de selecție de care trebuie să ții cont;
 • culori vii și puternice – pentru că bebelușii sunt atrași de culori, este recomandat ca toate produsele pe care le cumperi să fie cât mai pastelate și nuanțate.

În concluzie, momentul în care micuțul tău începe să consume alimente solide este unul pe care ți-l vei aminti toată viața și pentru care trebuie să te pregătești în mod corespunzător. Lasă și tu un comentariu în care să ne povestești toată experiența diversificării și cum te-au ajutat produsele prezentate anterior în articol.

 

Sursa foto:
https://stock.adobe.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.