Corpul femeii insarcinate in prima saptamana de sarcina. Ce se intampla cu el?

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 4486

Corpul femeii insarcinate in prima saptamana de sarcina. Ce se intampla cu el?

Majoritatea femeilor considera oprirea menstruatiei drept prim semn al unei sarcini. Semnele si simptomele, insa, pot sa apara si inainte de oprirea menstruatiei. Acestea sunt foarte subtile si pot fi percepute doar de femeile care sunt extrem de atente la modul in care corpul lor comunica.

Care sunt, asadar, semnele care apar imediat dupa fecundatie?

  1. O secretie vaginala cu firicele de sange. In urma fecundarii ovulului, apar mici firicele de sange denumite „sangerare de implantare„. Acestea sunt prezente imediat dupa contactul sexual sau la 2, 3 zile dupa acesta si sunt un semn important al sarcinii.
  2. Dureri abdominale. Imediat dupa ce ovulul este fecundat poate sa apara un disconfort in zona pelviana. Multe femei il confunda cu durerea menstruala, insa acesta este cauzat de cresterea fluxului sanguin si de faptul ca hormonii intra in actiune pentru a-i oferi embrionului protectie. De asemenea, disconfortul este cauzat si de o modificare a corpului pentru a se adapta la cresterea uterului.
  3. Sani mariti. Cu siguranta, marirea sanilor si cresterea sensibilitatii in aceasta zona reprezinta simptome foarte importante. Acestea pot aparea oricand la inceputul sarcinii, inclusiv in primele 7 zile dupa fecundare. Printre semnele date de sani se numara si o areola mai inchisa la culoare sau disconfort la simpla atingere a sutienului.
  4. Crampe si dureri. O sarcina nu este extrem de placuta din punct de vedere al modului in care te simti. Inca din prima saptamana poate sa dea dureri de mijloc si crampe, generate de contractarea uterului pentru a elimina ovulul nefecundat de luna trecuta. Durerile de mijloc nu sunt, de fapt, localizate la spate si vin tot de la uter.
  5. Dispozitie aflata intr-o continua schimbare. Femeile proaspat insarcinate sunt foarte dificile, schimbandu-si frecvent starea de spirit. Daca iti vine sa razi, dupa care iti vine sa plangi fara un motiv real, sunt sanse sa fii insarcinata. De asemenea, esti foarte irascibila la orice zic si fac cei din jurul tau.
  6. Balonare. Este un simptom adesea intalnit si in timpul ciclului menstrual, motiv pentru care majoritatea femeilor il ignora. La cele insarcinate insa, cauzele sunt diferite si sunt datorate de schimbarile hormonale.
  7. Migrene. Primele zile de sarcina pot veni cu dureri de cap. Acestea sunt cauzate tot de modificarile hormonale si trec dupa o perioada. La fel ca si alte simptome, durerile de cap sunt trecute cu vederea pentru simplul fapt ca sunt prezente si la menstruatie sau in alte situatii.

Uneori, femeile mai pot experimenta si greturi in prima saptamana de sarcina, insa nu este un simptom 100% real. Pentru cele care isi doresc cu ardoare sa ramana insarcinate, greturile ar putea fi rezultatul autosugestiei.

De asemenea, poate aparea o stare de oboseala si nevoia de a urina foarte des, simptome care apar si ceva mai tarziu in sarcina, in trimestrul al 3lea.

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.