Cele mai importante simptome precoce de sarcina

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 465

Cele mai importante simptome precoce de sarcina

Orice femeie care ramane insarcinata trece prin modificari hormonale majore, care duc la simptome usor de recunoscut. Totusi, depistarea unei sarcini precoce nu este chiar atat de simpla. Simptomele pot fi inselatoare si pot avea legatura si cu alte reactii ale corpului.

 

Cand apar primele semne de sarcina?

In general, primele simptome apar la 7-10 zile dupa ovulatie, insa este posibil ca acestea sa apara si mai devreme.  Daca faci un test de sarcina imediat dupa ovulatie, s-ar putea sa nu fie foarte exact. Tocmai de aceea, trebuie sa astepti sa il faci in prima zi dupa ce iti intarzie ciclul.

Desi fiecare sarcina difera, exista cateva semne pe care le dau majoritatea sarcinilor.

Care sunt cele mai intalnite simptome precoce de sarcina?

  1. Temperatura bazala ridicata. Daca esti insarcinata, Temperatura Bazala va ramane la un nivel ridicat dupa ovulatie. Daca nu, aceasta va scadea si vei avea menstruatie.
  2. Intarzierea menstruatiei. Este cel mai cunoscut simptom al sarcinii, insa de multe ori, motivul intarzierii poate sa fie altul. Stresul, o boala grava sau o operatie chirurgicala pot provoca, de asemenea, intarzierea.
  3. Greturi. Daca iti este greata pe tot parcursul zilei, exista sanse sa fii insarcinata. De regula, greturile dureaza pana in al doilea trimestru de sarcina.
  4. Sani modificati. Inca de la inceput, sanii incep sa devina foarte sensibili, sa doara, sa aiba areole mai inchise la culoare si sa prezinte vene mult mai vizibile.
  5. Mucus cervical. Un alt simptom important este excesul de mucus cervical, generat de cantitatea mare de progesteron.
  6. Oboseala. Metabolismul unei femei insarcinate trebuie sa sustina doua corpuri: atat pe al sau, cat si pe al proaspatului bebelus. Tocmai de aceea, va aparea oboseala. Ceea ce ai de facut in acest caz este cat se poate de simplu: odihneste-te!
  7. Urinare frecventa. Din cauza hormonului de sarcina hCG, se mareste cantitatea de sange din zona pelviana, ceea ce irita vezica. Acest lucru duce la scurgeri de urina si la urinari mult mai dese decat in mod normal.
  8. Crampe. Este un simptom neplacut, care poate duce la pierderea sarcinii daca prezinta si simptome precum scurgeri de sange. Tocmai de aceea, este bine sa fie imediat insotite de un consult la medic.
  9. Scurgeri de sange. O scurgere de sange nu inseamna neaparat riscuri. La 8-10 zile de la ovulatie, vor aparea scurgeri usoare de culoare roz.
  10. Constipatie. Nivelul ridicat de hormoni poate duce la o alta problema: constipatie si balonare. Din fericire, aceasta poate sa fie indepartata cu usurinta.
  11. Un miros mult mai fin. Femeile insarcinate au un miros intensificat. Vei realiza ca multe mirosuri care nu te-au deranjat incep sa te deranjeze si ca multe mirosuri pe care le-ai ignorat incep sa iti placa.
  12. Nas umflat si raceli. Este cat se poate de normal sa apara racelile, in conditiile in care sistemul imunitar este destul de slab in perioada sarcinii.
  13. Acnee. Este un alt simptom ce apare la inceputul sarcinii, din cauza unui nivel dereglat de hormoni. Aceasta problema va disparea destul de repede, insa.
  14. Pofte. Toata lumea stie ca femeile insarcinate au pofte. Nu se stie de ce, insa ceea ce este clar este ca nivelul de hormoni din sange se reflecta in saliva, iar gustul este modificat destul de puternic.
  15. Vaginul isi schimba culoarea. Nu in ultimul rand, vaginul poate sa isi schimbe culoarea datorita unui nivel crescut de circulatie a sangelui.

Aceste 15 simptome nu sunt obligatorii. Poti fi insarcinata chiar si daca nu le prezinti pe toate. Atunci cand apar mai multe insa, este bine sa fugi la medic pentru a te asigura ca presupunerile tale sunt corecte.

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.