Bebelușul la 2 luni: somn, alimentație, suplimente, activități

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 5 minute Vizualizari: 2694

Bebelușul la 2 luni: somn, alimentație, suplimente, activități

bebe 2 luni

Bebe la 2 luni începe să-și exercite din ce în ce mai mult sentimentele de curiozitate și de interes cu privire la lumea înconjurătoare, fiind mult mai energici. La 2 luni, aceștia trec printr-o nouă etapă a creșterii lor, având capacitatea de a-și ține capul de unii singuri pentru perioade scurte de timp și dezvoltă o mulțime de expresii faciale. Se bucură când văd persoane familiare sau obiecte puternic colorate, care, de multe ori, le pot stârni amuzamentul.

Dacă și bebelușul tău are două luni și vrei să te asiguri că nu ești luat prin surprindere de nicio altă schimbare care apare în viața lui, citește în continuare acest articol și află toate informațiile de care ai nevoie pentru a-l îngriji în mod corespunzător.

bebelusul la 2 luni

Somnul bebelușului la 2 luni

Deși a mai crescut, este important să te aștepți că bebelușul tău va petrece 15-16 ore dintr-o zi dormind, la fel ca la 1 lună. De asemenea, este important să știi că acesta se va trezi de multe ori pe timpul nopții, mai ales pentru că este obișnuit să mănânce o dată la 2-3 ore. Specialiștii recomandă ca, încă din primele săptămâni de viață, să începi să îi stabilești un program adecvat de somn, astfel încât să doarmă mult și pe timpul nopții.

Știm că este dificil ca programul de somn să fie respectat strict de fiecare dată, însă orice mică schimbare benefică îl va ajuta să se odihnească în mod corespunzător și să fie sănătos. De asemenea, specialiștii mai sugerează ca bebelușul să continue să doarmă pe spate, astfel încât să nu existe riscul ca acesta să se sufoce în timpul somnului.

Am pregatit pentru tine un articol despre somnul bebelusului si cum eviti problemele ce ar putea aparea.

Ce mănâncă un bebeluș de 2 luni?

Bebelușii la 2 luni trebuie să fie hrăniți ori cu lapte matern, ori cu formule de lapte. Experții spun că dacă optezi pentru laptele matern, bebelușul va simți nevoia de a se hrăni mai frecvent decât dacă folosești formule de lapte. Astfel, până când va împlini vârsta de 3 luni, copilul va avea nevoie să fie hrănit de aproximativ 6 – 8 ori pe zi. Bineînțeles, numărul poate să fie diferit, pentru că trebuie să îți hrănești bebelușul de ori de câte ori îți solicită acest lucru. În cazul formulelor de lapte, este posibil ca numărul solicitărilor de hrană să scadă la 5 – 6 ori pe zi.

În cazul în care întâmpini anumite dificultăți pe care nu știi cum să le gestionezi, poți lua legătura oricând cu medicul specialist și să îi explici care este problema.

Mesele bebelușului la 2 luni

Sugarii de două luni trebuie să aibă parte de aproximativ șase mese pe zi, ceea ce semnifică faptul că sunt hrăniți la un interval de trei ore. Astfel, dacă începi să îi hrănești la ora 06:00 dimineața, cel mai probabil va fi nevoie să respecți următorul program:

  • prima masă – 06:00;
  • a doua masă – 09:00;
  • a treia masă – 12:00;
  • a patra masă – 15:00;
  • a cincea masă – 18:00;
  • a șasea masă – 21:00.

Este în regulă, dacă nu chiar recomandat, ca bebelușul să primească o masă și în timpul nopții. De fapt, îl poți hrăni ori de câte ori are nevoie, însă este important ca între alăptări să nu treacă mai puțin de o oră sau mai mult de patru ore.

Suplimente pentru bebelușii de 2 luni

Suplimentul care este recomandat de specialiști pentru bebelușii de 2 luni este chiar vitamina D, care are un rol de-a dreptul important în ceea ce privește procesul de absorbție a calciului în organism. De asemenea, reușești să previi o mulțime de afecțiuni care pot fi de-a dreptul periculoase pentru copilul tău, mai ales cele legale de piele sau de oase. De exemplu, bebelușii care nu beneficiază de cantitatea adecvată de vitamina D în corp, riscă să se confrunte cu oase slabe, care duc, implicit, la rahitism, boli cardiovasculare, cancer sau chiar și tulburări autoimune. Astfel, asigură-te că îi oferi doza necesară de vitamina D în fiecare zi ori prin suplimente alimentare, ori prin plimbări la soare.

bebele la 2 luni

Activitățile bebelușului de 2 luni

La vârsta de 2 luni, bebelușul tău se află într-un plin proces de dezvoltare, în care începe să cunoască, să descopere tot mai mult lumea care îl înconjoară, dar și lucrurile de care este capabil. Astfel, printre multiplele activități la care să te aștepți se numără și:

  • începe să aibă diverse reacții la zâmbetul tău;
  • este capabil să își concentreze atenția pe obiectele care se află în mișcare;
  • începe să emită și alte sunete în afară de cele pe care le emite atunci când plânge;
  • în momentul în care este așezat pe burtică poate să își ridice capul la un unghi de aproximativ 45 de grade;
  • este foarte atent la sunete și când aude unul pe care nu îl cunoaște, îl caută cu privirea;
  • începe să plângă doar când are nevoie de ceva: atunci când îi este foame, când simte dureri etc.;
  • începe să aibă forță în mâini, având capacitatea de a-și deschide pumnii.

Uite și exemple video de activități:


În concluzie, bebelușii cu vârsta de 2 luni au nevoie de atenție, iubire, afecțiune pentru a se dezvolta în parametri optimi și pentru a fi sănătoși, fiind la etapa din viață în care fac multe descoperiri. Lasă și tu un comentariu în care ne spui cum ai grijă de bebelușul tău, câte luni are și care este planul alimentar pe care i-l pregătești pentru ziua de mâine. De asemenea, caută din timp o grădiniță i s-ar potrivi pentru când va mai crește.

Ti-ar putea fi de folos următoarele articole:

Sursa foto:
https://unsplash.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.