Cum se organizează optim petrecerea de botez?

Autor: Maria Ene Publicat: Timp citire: 5 minute Vizualizari: 31

Cum se organizează optim petrecerea de botez?

Momentul în care părinții își dau seama că timpul trece pe nesimțite este chiar atunci când organizează botezul. Conform tradiției, trebuie să se aștepte aproximativ 40 de zile de la naștere până la ritual, zile pe care nici nu le vei simți. Nici nu știi când ajungi cu micuțul acasă de la spital și, câteva momente mai târziu, ești în fața bisericii, iar în jurul tău se află nașii și ceilalți invitați pregătiți de cel mai important eveniment din viața copilașului tău. 

Informează-te atent cu privire la botez, semnificația sa, tradițiile desfășurate și citește în continuare pentru a afla tot ce trebuie să știi despre petrecerea de după ceremonie. Aranjamentele, decorațiunile, baloanele și culorile pot fi alegeri suficient de sufocante. Din acest motiv, ți-am pregătit un ghid care te poate ajuta să își responsabilizezi și organizezi mult mai eficient sarcinile.

Asigură-te că planifici petrecerea din timp 

La fel ca la orice eveniment important la care se adună un număr generos de invitați, este foarte important ca planificarea petrecerii sa se realizeze cu ceva timp în urmă, pentru a nu fi omis niciun detaliu și pentru ca totul să fie cât mai bine organizat. Cel mai probabil, ai mai avut același sentiment copleșitor când a venit vorba de planificarea nunții și a petrecerii de după ceremonia religioasă. 

Cu toate că nu atinge neapărat complexitatea nunții, și pentru botez este bine să te pregătești atent cu privire la alegerea unui restaurant adecvat și a unei tematici atractive. De asemenea, organizarea listei de invitați este iarăși importantă pentru a ști exact care este capacitatea necesară a restaurantului, dar și pentru a ști câte meniuri să pregătești. În plus, amintește-ți să anunți invitații în timp util despre petrecere, pentru ca aceștia să-și poată elibera agenda în ziua cu pricina.  

Ai și posibilitatea de a opta pentru un meniu personalizat. Partea cea mai bună la o astfel de variantă este că fiecare meniu poate să fie adaptat în funcție de preferințele invitaților, astfel încât să fie mulțumiți în întregime de preparate. Nu trebuie să fie omise nici muzica, pentru crearea unei atmosfere cât mai plăcute, distractive, nici pachetul foto-video pentru imortalizarea tuturor momentelor importante alături de cei dragi.

Tematica evenimentului

În contextul actual, există o mulțime de tematici disponibile, puse la dispoziție de restaurante și care se potrivesc de minune pentru petrecerile de botez. Ai totală libertate de a alege ce decorațiuni îți încântă ochiul. În ceea ce privește alegerea baloanelor, este recomandat să le alegi pe cele în folie, pentru că au un aspect foarte plăcut, elegant, rafinat, dar și pentru că rezistă mult mai bine. 

Din fericire, există o mulțime de baloane în formă de simboluri, cum ar fi: bebeluși, biberoane, cărucioare, inimioare, steluțe etc., dar și în formă de cifre sau litere. Poți lua în considerare culorile clasice, adică roz pentru fetiță și albastru pentru băiețel. De asemenea, amintește-ți să decorezi și intrarea localului, pentru a crea o impresie plăcută pentru fiecare invitat.

Prăjiturele și dulciuri

 

De la un eveniment atât de important care este centrat pe micuțul tău nu trebuie să lipsească sub nicio formă prăjiturelele și dulciurile. Astfel, poți lua în considerare un candy bar care să se potrivească de minune tematicii alese. De asemenea, poți lua în considerare și o cabină foto, pentru ca invitații să se bucure de mărturii personalizate și să se creeze o atmosferă de-a dreptul armonioasă. 

Invitații virtuale

Dacă timpul nu îți este chiar cel mai bun prieten și vrei să se răspândească rapid invitațiile la botez și, implicit, data la care acesta are loc, dar și petrecerea, poți lua în considerare invitațiile virtuale, care pot fi realizate foarte simplu prin intermediul diverselor aplicații de editare. Astfel, timpul de trimitere este redus considerabil, iar invitații vor aprecia că ai optat pentru o metodă atât de ingenioasă de a-i invita la eveniment. În plus, poți să îți pui creativitatea la încercare și să stabilești propriul design pe care ți-l dorești pentru invitație.

Transportul

De regulă, cei mai mulți dintre invitați se află în alt oraș față de cel în care vrei să organizezi petrecerea, ceea ce înseamnă că va trebui să asiguri transportul pentru cei care nu se pot deplasa pe cont propriu. Fiind un eveniment foarte important, există șanse mari ca petrecerea să se întindă până la ore târzii, ceea ce înseamnă că mijloacele de transport în comun nu vor mai fi disponibile. 

De asemenea, trebuie să asiguri și cazarea în cazul în care este necesar, ceea ce înseamnă că trebuie să optezi pentru un hotel apropiat atât de biserica unde se desfășoară botezul, cât și de restaurantul în care are loc petrecerea. 

Accesorii care nu trebuie să lipsească de la petrecere

Pentru crearea unei atmosfere de care toți invitații să își aducă aminte cu drag contează foarte mult fiecare element de detaliu, printre care se numără și următoarele accesorii:

  • aranjamente florale impecabile;
  • decorațiuni cu balonașe potrivite pentru tematica aleasă;
  • cărdulețe cu numele invitaților amplasate în dreptul locului pe care aceștia urmează să se așeze;
  • gheață carbonică;
  • decorațiuni cu personaje din desene animate;
  • ursitoare, potrivite pentru cei mici, care organizează activități captivante cu aceștia și care completează armonios tematica petrecerii. De pildă, dacă ai optat pentru o tematică de prinți sau prințese, ursitoarele se pot costuma în zâne.

Cel mai probabil, la finalul evenimentului, sentimentul de copleșire va fi cel care predomină, însă, privește partea bună. În câteva luni, după ce fotograful și videograful termină de sortat, editat fotografiile, respectiv videoclipurile, vei primi unele dintre cele mai importante amintiri pe care le vei purta cu tine tot restul vieții. Acestea sunt dovezile de o valoare sentimentală incomensurabilă pe care copilașul le va aprecia tot mai mult odată cu trecerea timpului.

Organizarea petrecerii de botez presupune, de cele mai multe ori, un număr infinit de sarcini, însă, la final, îți vei da seama că a meritat fiecare moment pe care l-ai petrecut stabilind detalii despre botez și petrecere. Ia fiecare sarcină pas cu pas și din timp, iar tot stresul, care, la început, pare extrem de sufocant, se va diminua treptat.

 

Surse foto:
unsplash.com
pixabay.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.