Calendarul chinezesc în sarcină. Află dacă vei avea băiat sau fată

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 3 minute Vizualizari: 13092

Calendarul chinezesc în sarcină. Află dacă vei avea băiat sau fată

Ești pe cale să devii părinte și nu știi încă dacă familia se va mări cu un băiat sau cu o fetiță? Cei din jurul tău fac speculații privind sexul copilului în funcție de starea fizică a mamei, de propria lor dorință sau intuiție, mergând până la alimentele pe care le-a consumat înainte de concepție. E prea devreme pentru un ecograf performant care să îți răspundă la întrebări și totuși emoțiile își spun cuvântul și ai vrea să știi mai repede, să te poți gândi la un nume potrivit și să începi să visezi cum va arăta camera celui mic. Calendarul chinezesc în sarcină îți poate prezice sexul bebelușului în funcție de vârsta mamei la momentul concepției și luna în care s-a produs acest eveniment în viața cuplului. Află cum poți știi dacă trebuie să cumperi haine și accesorii roz sau bleu, parcurgând articolul de mai jos.

Cu o vechime de peste 700 de ani, calendarul chinezesc a fost folosit inițial de către familiile regale care erau interesate de sexul copilului din perspectiva succesiunii la tron. Doar urmașii de sex masculin din casele regale puteau accede la scaunul monarhic și de aici interesul pentru perioada optimă din viața unei femei când aceasta putea concepe un băiat.

Cum funcționează calendarul chinezesc în sarcină?

În primul rând trebuie să știi că harta chinezească a concepției unui copil este o metodă ne-științifică de calcul, destul de misterioasă în privința modului în care a fost elaborată, dar cu o acuratețe de peste 66 %. Șansele de a afla dacă ai băiat sau fetiță sunt destul de mari dacă ne gândim că sexul copilului poate fi determinat la ecograf începând cu vârsta de 14 săptămâni de sarcină și nici atunci nu există o certitudine.

Dacă vei căuta calendarul chinezesc băiat sau fată, vei descoperi un tabel cu două coordonate, pe orizontală aflându-se, pe rând, una dintre lunile anului, în care a avut loc concepția, și pe verticală, vârsta mamei, începând cu 18 ani până la 40 sau 45 de ani. La intersecțiile dintre coordonate se poate afla o căsuță roz, corespunzătoare unei fetițe, sau o căsuță albastră, corespunzătoare unui băiețel. Din motive de diferență între calendarul european și cel chinezesc, se recomandă femeilor născute între 21 februarie și 31 decembrie (inclusiv la aceste date), să adauge un an în plus la vârsta pe care o au în buletin.

Spre exemplu, o femeie cu vârsta de 31 de ani care concepe un copil în luna iulie, are șanse mari să nască un băiețel, iar o femeie de 42 de ani care dorește o fetiță, are șanse să o nască dacă o concepe în lunile februarie, martie, septembrie și noiembrie.

Îți prezentăm un model de calendar chinezesc pentru sarcină:

calendar chinezesc baiat sau fata

Poți avea încredere în predicțiile calendarului chinezesc în sarcină?

Cea mai sigură metodă este, desigur, să aștepți ca sarcina să evolueze, iar bebelușul din pântece să aibă cel puțin 14 săptămâni pentru ca evoluția lui să poată fi monitorizată cu un ecograf performant, iar medicul să poată spună ce sex are copilul, în cazul în care poziția fătului îi permite.

Dacă nu ai răbdare până atunci și te macină emoția și curiozitatea pentru tine, familia ta sau o viitoare mamă din anturajul tău, poți încerca să te distrezi accesând calendarul chinezesc și să afli dacă bebelușul e băiat sau fată.

Se spune că harta determinării sexului copilului a fost inventată de un om de știință chinez în urmă cu aproximativ 700 de ani, în dinastia Ching, și scrisă inițial în limba Manchu. Calendarul a fost găsit secole mai târziu îngropat într-un mormânt. Și-a găsit drumul în mâinile britanicilor prin 1900, a fost tradus, ulterior fiind tipărit în Austria și apoi de către un savant chinez care l-a imprimat în Taiwan. Calendarul apare și azi în „Almanahul fermierului chinez” în fiecare an. Acuratețea rezultatelor se învârte în jurul a 66%, deci în două treimi din cazuri.

Chiar dacă nu este o metodă precisă de a determina sexul viitorului copil, calendarul chinezesc îți asigură o doză garantată de amuzament, fie că vrei să prezici ceva, fie că ai deja copii și vrei să îi verifici precizia. Spune-ne într-un comentariu cum a funcționat pentru tine calculul și dacă ai aflat sexul adevărat al copilului!

 

Sursa foto:
https://stock.adobe.com

Etichete populare: calendarul chinezesc sarcina

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.