Bagajul pentru grădinița

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 145

Bagajul pentru grădinița

Cum ii faci corect bagajul pentru grădinița copilului tău?

Prima zi de gradinita este o provocare mare atat pentru copii, cat si pentru parinti. Daca vrei sa te asiguri ca perceptia prichindelului asupra noii vieti este una cat mai placuta, incearca sa incepi dimineata intr-o nota foarte optimista, sa te pregatesti pentru plansete si rugaminti, sa formezi un ritual de ramas bun si sa te asiguri ca bagajul pentru gradinita este bine facut.

Bagajul pentru gradinita este, de fapt, unul dintre cele mai importante elemente care pot transforma prima zi intr-una reusita.

Ce trebuie sa faci pentru ca acesta sa fie perfect?

In general, pregatirea bagajului trebuie sa inceapa cu cateva saptamani inainte de debutul anului scolar si trebuie sa il implice si pe copil. El este cel care isi va alege modelul de ghiozdan, deoarece in felul acesta isi va asuma o anumita responsabilitate.

Responsabilitatea cea mai mare insa, cade pe umerii mamei. Daca esti in pielea mamei trebuie sa faci urmatoarele lucruri:

  • Sa personalizezi toate hainele si accesoriile copilului cu initialele numelui lui. In felul acesta nu le va pierde si nu le va instraina. Inscriptionarea se poate face fie prin coaserea initialelor, fie prin inscriptionarea cu un marker permanent pe eticheta fiecarui produs.
  • Sa te asiguri ca nu doar hainele, ci si celelalte lucruri sunt etichetate. De asemenea, in rucsac trebuie sa fie o eticheta cu numele copilului, cu numarul de telefon al parintilor si un numar de telefon de la gradinita;
  • Sa pregatesti 2 randuri complete de haine de schimb, inclusiv sosete si chiloti. Acestea vor sta la gradinita si vor fi aduse acasa doar pentru a fi spalate;
  • Sa duci la gradinita toate elementele cerute de educatoare. Este posibil sa ceara lenjerie de pat curata, prosoape, periuta si pasta de dinti sau incaltaminte de interior.

Din ghiozdanel nu trebuie sa lipseasca jucaria preferata a copilului. De regula, orice copilas are un plus preferat pe care il ia peste tot. Acesta este bine sa fie prezent in ghiozdan, deoarece poate contribui cu succes la eliminarea stresului generat de plecarea mamei si este un element de confort.

Este adevarat ca multe gradinite nu permit aducerea jucariilor de acasa, insa jucaria de plus este o solutie foarte buna pentru adaptare.

Chiar daca in primele zile de gradinita pui in ghiozdan ursuletul de plus, este bine ca in timp acesta sa fie eliminat.

In primele zile trebuie sa fi intr-o continua comunicare cu educatoarele, deoarece este posibil sa iti spuna ca este nevoie de diverse alte lucruri care trebuie sa fie in bagaj.

De ce merita sa acorzi atentie bagajului pentru gradinita?

Pentru simplul fapt ca este elementul care ii poate oferi copilului toate instrumentele pentru educatie si confort si de asemenea, este elementul care il responsabilizeaza. Cu timpul, poti renunta sa ii faci tu ghiozdanelul si sa il lasi sa si-l faca singur sub supraveghere.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi rucsacelul de gradinita?

Asigura-te ca este cel pe care copilul si-l doreste, in asa fel incat sa il poarte cu placere. De asemenea, asigura-te ca nu este foarte mare, pentru a nu deveni foarte greoi si ca are o compartimentare perfecta ( un compartiment pentru haine murdare, altul pentru penar, culori, carioci, etc si altul pentru gustari, daca este cazul).

sursa foto: pixabay.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.