Cum sa-ti alegi un After School

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 83

Cum sa-ti alegi un After School

 

Alegerea unui After School (scoala dupa scoala) este un obicei din ce in ce mai intalnit in randul parintilor, ce au un program incarcat sau care vor sa le ofere micutilor lor  posibilitati noi de dezvoltare personala, intelectuala sau chiar noi pasiuni.

In functie de conditiile oferite si de oras preturile unui astfel de program after school variaza intre 300 si 1500 lei. De exemplu, in Bucuresti un parinte trebuie sa plateasca lunar in medie intre 700 si 1000 lei.

Pentru a veni in ajutorul parintilor, unele scoli de stat ofera posibilitatea copiilor de a ramane dupa sfarsitul orelor, pentru a-si face temele si pentru a lua masa de pranz, acestea avand un tarif destul de mic, undeva intre 300 si 400 lei.

 

Iata cateva criterii pe care noi le-am considerat importante si pe care va recomandam sa le aveti in vedere cand alegeti un astfel de program de After School.

 

1. Vorbeste cu ceilalti parinti din cercul tau de prieteni !

Nu alege primul after school pe care l-ai vazut in drumul tau spre serviciu sau pentru ca ai vazut o masina inscriptionata cu tot felul de citate sau personaje haioase din desene animate. Afla unde isi duc ceilalti parinti copiii si care au fost motivele pentru care au ales institutia respectiva.

2. Mergi in vizita !

Intereseaza-te despre echipa care lucreaza acolo, specializarile si competentele celor care vor avea grija de copilul tau. Este important sa i se ofere copilului ajutor la teme si sa fie indrumat corespunzator in gasirea raspunsurilor cat mai corecte la problemele pe care acesta le are precum şi alte activităti de învatare şi dezvoltare.
Analizeaza organizarea claselor, curatenia si dotarile institutiei.
Opteaza pentru un after school cu un spatiu mare si aerisit dar si luminat corespunzator.

3. Alege un after school in functie de pasiunile copilului !

La fiecare after school se regasesc asa numitele ativitati recreative sau activitati optionale. Unele after school-uri pun accent pe practicarea unui sport precum tenisul, inotul, dansul sportiv sau karate-le, cateva pe activitati educative precum programarea pe calculator, iar altele pun accent pe latura artistica a copilului, acesta putand de exemplu, sa-si dezvolte talentul la pictura sau practicarea unui instrument muzical.

4. Asigura transport !

Intereseaza-te daca ofera transport pentru a lua copilul in siguranta de la scoala dupa terminarea orelor si pentru a-l aduce seara acasa dupa sfarsitul programului de after school.

5. Limbi straine !

Daca iti doresti pentru copilul tau sa invete o limba straina noua sau sa-si perfectioneze cunostintele dobandite deja, atunci cauta sa gasesti un after school unde exista cadre didactice specializate in predarea unei limbi straine de care tu esti interesat.
De exemplu, in anumite after school-uri poti opta intre mai multe limbi straine cum ar fi: Engleza, Germana, Spaniola, Franceza.

 

Copilul tau urmeaza un astfel de program after school? Cum ai ales after school-ul respectiv si ce ai luat in considerare cand ai facut alegerea? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Etichete populare: afterschoolprogram afterschool

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.