Aerul condiționat – cum îl alegi. Temperatura camerei potrivită pentru copii

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 7 minute Vizualizari: 31

Aerul condiționat – cum îl alegi. Temperatura camerei potrivită pentru copii

Fiecare părinte își dorește o ambianță perfectă în casă pentru copilul său. Având în vedere că bebelușii, dar și copiii mai măricei nu înțeleg pericolul, de foarte multe ori, misiunea părinților este aceea de a lua cât mai multe măsuri de precauție pentru a-i feri de accidente.

Dacă majoritatea este tentată să acopere colțurile mobilei, să fixeze sertarele și să cumpere prize speciale în acest scop, la fel de importantă este și siguranța mediului ambiant. Un aer curat si la o temperatură adecvată nu doar că asigură o atmosferă propice pentru odihna de calitate, dar previne și accidentele fatale ce se întâmplă în somn, cum ar fi sindromul morții subite a sugarului. Medicii pediatri recomandă ca, în cazul bebelușilor, temperatura camerei în timpul somnului să fie cuprinsă între 20 și 22,2 grade Celsius.

Află din acest articol cum să oferi familiei tale șansa la un aer curat, proaspăt și sănătos!

Aparate de aer condiționat de un real folos pentru a seta temperatura camerei pentru bebeluși

Am analizat mai multe aparate de aer condiționat ce se pretează în spații mici (camera bebelușului, de exemplu) și spații medii (cum ar fi cele de grădiniță cu camere pentru copii spațioase) și am ajuns la concluzia că acestea de mai jos merită toată atenția, datorită avantajelor și raportului calitate-preț:

Aparate de aer condiționat portabile

Aer conditionat portabil Trotec PAC 2610 E, Clima 3 in 1, Putere racire 2,6 kW, Capacitate racire 9000 BTU

aer conditionat portabil trotec

Un singur aparat, 3 funcționalități importante: răcire, ventilare, dezumidificare. Aparatul de aer condiționat Trotec este foarte compact și din acest motiv își găsește locul rapid în orice spațiu, chiar și în cele mai înguste zone. Are puterea să răcească încăperi de până la 85 m³, iar datorită roților de transport îl poți muta oriunde ai nevoie de el.

Panoul de deservire al acestui aparat este unul cu taste cu membrană, fiind ușor de întreținut. Acesta se află pe partea de sus a aparatului, dar controlul aparatului poate fi făcut și prin intermediul telecomenzii cu infraroșu incluse. Echipamentul are 3 trepte de suflare, precum și o suflantă automată. Numeroasele sale funcții, printre care se numără funcția sleep și funcția timer, precum și prețul accesibil îl fac să fie un aparat deosebit de avantajos.

În plus, aparatul monobloc este ușor de manevrat, de demontat, dar și de curățat, fiind o alegere bună pe timpul verii, când temperaturile urcă vertiginos în termometre. Spre deosebire de alte aparate de aer condiționat portabile pe care le-am analizat, acesta este și mai silențios.

cea mai ieftina

Aparate de aer condiționat cu funcție WiFi

Aer condiționat 9000 BTU

Aparat de aer conditionat GOLDSENSE  Defender GLSB09DF, 9000 BTU, Control Wifi Ready

  aer conditionat wifi 9000 btu goldsense

Acest aparat de aer condiționat atinge temperatura dorită în mai puțin de 30 de secunde, fiind foarte util în zilele toride de vară, când trebuie creată repede în casă temperatura propice pentru copii.

Aparatul funcționează prin tehnologia WiFi, astfel că îl poți controla fără probleme de la distanță. Utilizând aplicația de pe smartphone, poți seta modul de funcționare, temperatura, dar și alte funcții menite să-ți asigure climatul dorit. Spre exemplu, dacă ești la o plimbare în parc cu copiii și vrei ca atunci când ajungeți acasă să găsiți răcoarea de care aveți atâta nevoie, trebuie să faci o simplă setare din telefon.

Produsul este perfect în camera copiilor, dispune și de o funcție de sterilizare și curățare, prin intermediul căreia bacteriile și mucegaiurile se reduc cu până la 93,18%. Părinții vor aprecia și că aparatul are un filtru de carbon activ, dar și că prețul său este unul accesibil.

cea mai ieftina

 

Aparat de aer condiționat MDV ZAF-09N8-A1, 9000 BTU, Inverter, Control Wifi Ready

aer conditionat wifi evomag mdv

Prin tehnologia de ultimă generație, acest aparat funcționează la temperaturi extreme, atât pentru încălzire, cât și pentru răcire. Echipamentul poate fi controlat de la distanță, prin funcția WiFi, astfel că indiferent de unde te afli, poți seta ca atunci când vei ajunge acasă să te întâmpine temperatura dorită.

Funcțiile acestui aparat de aer condiționat sunt unele de generație nouă, pentru a asigura tot confortul în spațiul în care este amplasat: funcție turbo, reglare avansată a fantelor, telecomanda wireless, auto restart, Hot Start sau timer.

Echipamentul are 5 trepte de reglare a vitezei ventilatorului, precum și o modulare inteligentă a vitezei de rotație a acestuia. Setat în modul sleep, aparatul va funcționa mai silențios, scăzând viteza ventilatorului și asigurând astfel climatul dorit pentru un somn de calitate al copilului și al întregii familii, având în vedere că nu se vor mai forma curenți de aer.

cea mai ieftina

Aer condiționat 12000 BTU

Aparat de aer condiționat Orion OSPL-12021W, 12000 BTU, Inverter, Wi-Fi, Clasa A++

aer conditionat wifi evomag orion

Ca și modelul anterior, și aparatul de aer condiționat de la Orion poate fi controlat de la distanță, prin tehnologia WiFi. Modul inteligent de distribuire a fluxului de aer, zgomotul redus și eficiența înaltă a consumului îl fac să fie o alegere excelentă pentru familii.

Ceea ce este și mai interesant la acest aparat este că are o funcție de ventilație turbo, cu flux de aer puternic, menit să răcească rapid incinta. Poți seta timpul de pornire automată a sa prin funcția timer. Iar dacă micuțul tău este tentat să butoneze aparatele electrocasnice și telecomenzile, prin intermediul funcției de blocare telecomandă vei putea împiedica deteriorarea acesteia și a întregului sistem.

Un alt avantaj al acestui produs este că are și o funcție de reducere a umidității. După cum se știe, cu cât aerul este mai cald, cu atât poate crește cantitatea de apă pe care o conține, iar prin intermediul acestei funcții calitatea aerului crește.

cea mai ieftina

Deflector aer condiționat protecție curent aer

deflector aer conditionat baby4you

Un alt produs foarte util în orice locuință este deflectorul, care se montează la aproape toate modelele de aparate de aer condiționat și deviază curentul de aer, astfel încât să-i protejeze pe copii.

Acest deflector are o lungime reglabilă, până la cel mult 125 de centimetri. Montarea și demontarea sa sunt foarte ușoare. Nu trebuie să dai găuri sau să folosești șuruburi și nici măcar să folosești adeziv. Este necesară doar presiunea pieselor din colet pentru a-l fixa.

Materialul din pânză tip Oxford nu dă voie condensului să se acumuleze, ceea ce înseamnă foarte mult în cazul copiilor, care se vor putea bucura de un mediu proaspăt și sănătos, fără pericolul de a inhala aer cu mucegai. Produsul este disponibil în mai multe variante de culori, de la alb la diverse modele, pentru a se integra perfect în orice locuință și a avea un aspect prietenos și plăcut copiilor.

cea mai ieftina

Criterii pentru alegerea celor mai bune aparate de aer condiționat pentru o locuință

Tipul sistemului – aparatele de aer condiționat pentru locuințe pot fi Split (cele clasice, care sunt cele mai întâlnite, ce au o singură unitate interioară și o unitate exterioară) și Multi-Split (care au mai multe unități interioare și o unitate exterioară). Produsele din cea de-a doua categorie sunt indicate în cazul locuințelor în care se dorește răcirea mai multor încăperi prin același sistem;

Performanța energetică – se măsoară prin doi parametri: SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) și SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) sau coeficientul de eficiență energetică  (pentru modul de răcire/ încălzire). Cu cât coeficientul de eficiență energetică este mai mare, cu atât consumul de energie electrică este mai mic.

Funcțiile de care dispune – majoritatea aparatelor de acest tip au funcții standard precum: răcire, încălzire, ventilație, dezumidificare. Pe lângă acestea, echipamentele moderne mai pot avea și funcții ca: filtrare superioară a aerului, autocurățare, setare a funcționării în anumite intervale și zile, detectarea prezenței umane, control de la distanță prin WiFi etc;

Silențiozitatea – atunci când aparatul este montat într-o cameră de dormit, acest criteriu este foarte important. Unele branduri care se axează pe tehnologii noi oferă produse performante, dar care sunt silențioase. Fii atent, așadar și la numărul de decibeli (dB) atunci când alegi un aparat de aer condiționat;

Prețul – evident că și prețul contează atunci când alegi un produs, indiferent de care ar fi. Produsele care au tehnologii noi și funcții diverse vor fi mai scumpe decât cele mai simple și mai puțin dotate.

Concluzie

Aparatul de aer condiționat este o achiziție pe termen lung, care trebuie bine „cântărită”. Informează-te despre caracteristicile produselor cât mai mult și fă o achiziție care să merite din toate punctele de vedere: randament, funcții, consum, preț!

 

Sursa foto:
https://unsplash.com

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.