Modern Family Challenges: Generația „digital natives“ și relațiile părinte-copil

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 62

Modern Family Challenges: Generația „digital natives“ și relațiile părinte-copil

În lumea digitală actuală, modul în care comunicăm și interacționăm cu cei din jurul nostru se schimbă constant. Pentru generația mai tânără, denumită adesea „digital natives“ (nativii digitali), acest lucru este cu atât mai evident. Datorită dezvoltării tehnologiei și a internetului, această generație a crescut cu un nivel fără precedent de conectivitate și acces la informații.

Prin urmare, relația lor cu tehnologia și media digitală este adesea caracterizată de un nivel de fluență care poate fi dificil de atins pentru generațiile mai în vârstă. Pentru a înțelege mai bine provocările relației părinte-copil, poți participa la Modern Family Challenges, eveniment educativ gratuit organizat în București, la Nod Makerspace, pe 30 mai 2023, începând cu ora 6.30 PM.

Beneficiile tehnologiei pentru conectarea părinților și copiilor

Tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți comunicarea și conexiunea între părinți și copii, oferind o varietate de modalități de comunicare online, oriunde s-ar afla. Totuși, este o sarcină dificilă pentru părinți, să țină în frâu situația și să echilibreze balanța în favoarea experiențelor offline.

Pentru a face față provocărilor aduse de parenting-ul digital, este important ca părinții să înțeleagă nevoile, motivul și obiceiurile copiilor lor în ceea ce privește tehnologia, acestea având un impact profund asupra relației părinte-copil. La Modern Family Challenges vei explora alături de experți modalitățile de a comunica eficient cu pre/adolescenții și de a-i înțelege în era digitală.

În cadrul acestui eveniment offline, vei afla cum să-i sprijini și să stabilești limite clare, pentru a menține relația cu ei într-un mod sănătos și constructiv. Te vei bucura de prezența Dianei Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătatea mintală, care va oferi informații valoroase și practice pentru parenting-ul digital.

Provocări cu care se confruntă generația „digital natives“ și părinții lor

Printre subiectele abordate se numără și consecințele legale ale acțiunilor adolescenților. Vei avea onoarea să asculți prezentările trainerului acreditat în siguranța online pentru copii, Laura Ion, precum și ale avocatului Mircea David, din Baroul București. De asemenea, experințele părinților au o mare importanță, motiv pentru care Alex Zamfir, de la Celmaibuntata.ro ne va împărtăși perspectiva sa ca părinte de pre-adolescent, în cadrul panelului Parents Talk.

Modern Family Challenges este un eveniment gratuit dedicat părinților, dar trebuie să te înregistrezi pentru participare aici: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.