Ai o sarcina fara simptome? Iata ce trebuie sa stii!

Autor: Laurian Sandru Publicat: Timp citire: 2 minute Vizualizari: 10394

Ai o sarcina fara simptome? Iata ce trebuie sa stii!

Cele mai multe femei insarcinate au simptome tipice acestei perioade a vietii: greturi matinale, pofte, sani sensibili sau arsuri stomacale. Totusi, exista femei care nu trec prin niciun simptom de acest fel, ceea ce poate sa le sperie.

Exista probleme atunci cand nu ai simptome in sarcina sau esti, pur si simplu, mai norocoasa?

Din fericire, lipsa simptomelor nu inseamna o problema. Efectiv, fiecare sarcina este diferita si fiecare femeie are o experienta personala in cele noua luni.

Experientele pe care le citesti pe internet pot fi total diferite de ceea ce resimti tu in timpul sarcinii, atat din punct de vedere al intensitatii, cat si din punct de vedere al modului in care se manifesta simptomele.

In general, cea de-a 4-a saptamana a sarcinii inseamna o incepere serioasa a simptomelor, iar cel de-al doilea trimestru de sarcina inseamna disparitia sau reducerea in intensitate a acestora.  Daca simptomele nu exista absolut deloc, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.

Ce trebuie sa stii daca ai o sarcina fara absolut niciun simptom?

  1. Lipsa simptomelor nu pune in pericol sarcina. Foarte multe mamici sunt speriate atunci cand nu simt nimic, crezand ca este un pericol pentru fat. De cele mai multe ori, lipsa simptomelor nu reprezinta nicio problema.
  1. Disparitia simptomelor specifice poate sa fie, insa, ingrijoratoare. Mamicile care pierd brusc simptomele trebuie sa ajunga la un medic, deoarece poate fi un semn de pierdere spontana a sarcinii sau de probleme in dezvoltarea fatului.
  1. Chiar daca sarcina nu prezinta greturi, ameteli si pofte, bebelusul trebuie sa se miste in uter. Exista zile in care acesta sta linistit in burtica si exista zile in care se misca mult, insa nu trebuie sa se opreasca niciodata brusc din miscare. Intr-un astfel de caz este bine sa se consulte un medic pentru a se stabili daca totul este in regula.

Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca o sarcina fara simptome este, de cele mai multe ori, sigura si nu reprezinta un pericol pentru fat sau pentru tine. O sarcina care are simptome care se incheie brusc insa, poate sa fie problematica. Chiar si asa insa, nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare, ci doar sa mergi la doctor pentru un consult amanuntit. De cele mai multe ori, temerile mamicilor sunt nefondate, iar semnele pe care le vad si pe care le considera a fi periculoase sunt normale.

Cele noua luni de sarcina sunt o perioada extrem de interesanta pentru orice mamica, mai ales pentru cele care se afla la primul copil. Tocmai de aceea, orice semn poate sa ingrijoreze. Din fericire, medicina este foarte dezvoltata si orice eventuala problema poate sa fie rezolvata intr-un timp scurt in asa fel incat copilul si mama sa fie in deplina siguranta. Acest lucru inseamna, insa, o frecventa mare de vizite la medic si o abordare calma a fiecarei situatii.

2 comentarii la articolul "Ai o sarcina fara simptome? Iata ce trebuie sa stii!"

  1. Sunt însărcinată și nu am nici un simtom de greață vomă etc este normal am 3 luni bebe e bine uneori am niște crampe pe partea dreaptă.

  2. Aștept un răspuns nu am făcut ecografie pina acum și am puțină teamă deoarece nu am nici o stare de greață de vomă

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.