Gradinite Sector 4

Gradinita nr. 4 Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita nr. 4

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita nr. 30 Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita nr. 30

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita „Scufita Rosie” Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita „Scufita Rosie”

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita nr. 62 Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita nr. 62

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita nr. 149 Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita nr. 149

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita „Panseluta” Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita „Panseluta”

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita „Pisicile Aristocrate” Bucuresti    •    Sector 4
Gradinita „Dumbrava Minunata” Bucuresti    •    Sector 4
Gradinita „Strop de Roua” Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita „Strop de Roua”

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Engleza

Gradinita „Floare Albastra” Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita „Floare Albastra”

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita nr. 224 Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita nr. 224

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Gradinita nr. 225 Bucuresti    •    Sector 4

Gradinita nr. 225

de la 100 lei / luna

08:00-18:00

Grădinițe sector 4

Începutul grădiniței este un moment deosebit de important atât pentru copii, cât și pentru părinții lor, care generează în mai toate cazurile emoții, transformări în viața de familie și o nouă etapă în existența celui mic, care face cunoștință cu primele responsabilități și un program zilnic bine organizat. Orice părinte își dorește o grădiniță în apropierea locuinței, cât mai accesibilă din punct de vedere al distanței față de casă și bineînțeles, care să respecte exigențe de calitate. În această secțiune sunt incluse grădinițe din sector 4 București, atât unități de învățământ preșcolar de stat, cât și private.

Grădinițe de stat în sector 4

În România, potrivit noilor modificări ale Legii educației, este obligatoriu și învățământul preșcolar, ceea ce înseamnă că statul trebuie să pună la dispoziția cetățenilor și a copiilor acestora unități de învățământ susținute din fonduri de la buget. O parte dintre grădinițele de pe site sunt grădinițe de stat în sector 4, cu programe de studiu și activități standard stabilite de Ministerul Educației pentru a asigura o dezvoltare cognitivă corespunzătoare vârstei copiilor de grupa mică, respectiv grupa mijlocie și grupa mare. Locuitorii din București pot găsi grădinițe în orice cartier din sectorul 4, acestea fiind răspândite în zone ca Berceni, Tineretului, Brancoveanu, Luica și în alte puncte de pe hartă.

Grădinițe private acreditate

Cel dintâi criteriu în alegerea unei grădinițe private este, bineînțeles ca acesta să fie acreditată. Unitățile de învățământ private din clasament sunt acreditate, multe dintre aceștia având deja ani buni de experiență pe piața serviciilor educaționale din București. Grădinițele private funcționează în condiții similare în ceea ce privește planul de învățământ și programul de activități. În funcție de specificul fiecăreia, există în orarul fiecăreia dintre acestea cursuri de limbi străine, de engleză, germană, franceză, dans, exerciții fizice și activități creative din domeniul artelor plastice. Deosebit de apreciată de copii, dar și de părinți pentru rezultatele deosebite obținute în educația celor mici, metoda Montessori este utilizată de educatorii din unele din grădinițele private, acesta constituind și un criteriu de alegere a unității de învățământ.

Program normal sau program prelungit?

În funcție de particularitățile familie, de disponibilitățile de timp ale părinților sau de existența unor persoane precum bunici sau bone care să aibă grijă de copil în timpul orelor petrecute de adulți la serviciu, sunt preferate grădinițe cu program normal sau grădinițe cu program prelungit. Ambele categorii sunt disponibile în pagina de prezentare a grădinițelor din sector 4, atât în cele de stat, cât și în cele private.

Cum se alege o grădiniță potrivită pentru copil?

Proximitatea și calitatea actului educațional sunt cele două criterii majore pentru care se alege de regulă o grădiniță potrivită pentru copil. În ceea ce privește calitatea, rămân de bază discuțiile cu alți părinți și accesul la păreri diferite ale persoanelor cunoscute privind experiența la grădiniță a copiilor și progresele înregistrate de cei mici. Metodele de predare, precum și activitățile suplimentare pot constitui criterii de a departaja o grădiniță bună de altele din aceeași zonă de acoperire. La program prelungit, unitățile medicale se evaluează și după calitatea condițiilor de masă și odihnă a copiilor, în acest sens bugetul alocat fiind diferit. Prezența grădinițelor în comunitate în sector 4 este și o sursă de locuri de muncă, unele dintre acestea publicând anunțuri pentru angajări, care vor fi disponibile, de asemenea, pe site. Grădinițele prezentate în categoria Grădinițe din sector 4 sunt potrivite diferitelor bugete, diferitelor programe și diverselor exigențe ale părinților în ceea ce privește calitatea actului educațional. Parcurgerea amănunțită a informațiilor din această secțiune de pe site este necesară părinților pentru a se edifica asupra unităților de învățământ preșcolar din această zonă a Capitalei și pentru a dispune de toate datele în vederea alegerii celei mai bune grădinițe din sector 4 pentru pregătirea copilului de vârstă preșcolară.